powered by www.bluechip.hu

Tesoro Zone Balance Teszt

by Gergő
2018. February 20. 09:32
Címkék: tesoro, zone, balance,
Amikor billentyűzetet vagy egeret szeretne vásárolni valaki, az egyik elsődleges szempont, hogy mennyire kényelmes hosszútávon. Hiába választjuk a legmenőbb, legfényesebben villogó, legtöbb gombos, mechanikus, 100'000DPI-s csodát, ha fél óra használat után kényelmetlenné válik és emiatt nem tudunk konstans jó teljesítményt nyújtani. De mi a helyzet az ülésmóddal?

tesoro zone balance banner

Végül is, az csak egy szék nem? Hát, nagyon nem mindegy. Ha hosszú órákon át nem tervezünk felállni a monitor elől, a kényelmesebb székek felértékelődnek. Voltaképpen, pontosabb nem leszel tőle, nem lesz nagyobb a sebzésed sem, de kevésbé fáradsz el, ezért - ugyanúgy, mint a billentyűzet és egér esetében - tovább leszel képes konstans jó teljesítményt nyújtani.

Most már, hogy tudjuk mire jó és miért lehet rá szükség, nézzük, mit tud számunkra nyújtani a TESORO Zone Balance sorozata:

tesoro zone balance

A könnyűnek épp nem mondható, 25 kilós dobozban a manapság megszokott módon szétszerelve találjuk meg a piros-fekete, fehér-fekete, vagy fekete-fekete színekben választható modellt. Az összeálllítása nem igényel kimerítően nagy munkát, önállóan is maximum 20 perc alatt összedobhatjuk. A meglepően masszív, de kissé hangosan mozgó, (papíron) maximum 120kg-ig terhelhető kerekek mellett kb 8 csavart kellett behajtanom, nem igényel szakértelmet.

tesoro zone balance

Amivel az összeszerelés után több időt tölthet az ember, az a szék személyre szabása, és a legkényelmesebb beállítások megtalálása. Opciókból akad bőven. Az nem nagy dolog, hogy állítató az ülés magassága, talán már az sem, hogy a támla teljesen hátradönthető. Ami új lehet a vásárlóknak, az az, amire a kartámasz újszerú módon alkalmas. Lényegében mindhárom dimenzióban mozgathatjuk, hogy a karunkat a legmegfelelőbb magasságban és szögben tudjuk pihentetni. Dönthetjük őket befelévagy kifelé, és a magassága mellett tolhatjuk előre vagy hátra. Ez papíron nagyon vonzó, és tényleg kényelmes, viszont a szék talán egyedüli kiemelhető negatív tulajdonsága is ebből adódik. Ugyanis ezek a kartámaszok nagyon könnyen mozdulnak, így véletlenül is könnyű őket elállítani, annyira nem érződik stabilnak. Ez kizökkentő lehet, de szerencsére nem gyakori, inkább a hirtelen és erőteljes, nagy ívű kézmozdulatoknál (hello CS:GO játékosok) lehet ilyet tapasztalni.

tesoro zone balance

Maga az ülés nagyon kényelmes, a támlája gerincbarát, magasított és állítólag ergonomikus, de ennek pontos jelentése ugye sokszor kérdéses. A lélegző, cseppálló műbőr üléshez még két, mosható, áthelyezhető, vagy leszedhető kis párnácska is tartozik. Egyik a fejtámasz, ami bárkinek kényelmes lehet körülbelül 2 méteres magasságig. Ugyanis én pont annyi vagyok, és ha rendesen kihúzom magam a székben, azért érzem, hogy a tarkóm épp, hogy még eléri a párnácskát. Ha még pár centivel magasabb lennék, már biztos nem lenne kényelmes. A másik párna a csípő támasztására szolgál, akit zavar eltávolíthatja egy csat kikapcsolásával, de nem ajánlom, mert azt érdemes ott hagyni, elképesztően kényelmes.

tesoro zone balance

Összességében egy nagyon masszív, testre szabható, dizájnos széket kapunk ezért a katergóriájában egyáltalán nem magas összegért. A kartámasz talán túl könnyű elmozdíthatósága, valamint a zajos műanyag kerekek vállalható negatívumok. Mindazonáltal egy széknél minden amolyan "puding próbája" történet, sok függ a személyes preferanciától, és a testfelépítéstől.

Gyártói oldal: Tesoro.hu

Szerző: Fizl Ferenc