powered by www.bluechip.hu

Matrix Power Watch - Töltő nélküli okosóra

by Gergő
2018. February 21. 13:50
Címkék: matrix, okosóra, power, watch
A Power Watch prototípusa egy éve került nyilvánosság elé, idén márciusban pedig végre a végleges verziót is megkaparinthatja a várakozó tömeg ezt az intelligens karórát, ami a testhőt alakítja át energiává a működéséhez.

matrix power watch banner

Ami első körben szembetűnő, hogy nincs töltöttségi szintjelző. Kapunk helyette egy, a teljesítményünket mérő ábrát, ami azt hivatott mutatni, hogy az órát viselő teste mennyi energiát termel. Minél nagyobb a hőmérsékletkülönbség a bőrfelület és a környező levegő között, annál több energiát termel és tárol a szerkezet.

A gyártó elmondása szerint 12 hónapig képes működni, ha nincs használva. Ez köszönhető az energiatakarékos üzemmódnak és annak, hogy a környezet hőmérsékletét is felhasználja az üzemképesség érdekében.


matrix power watch


A kijelző egy kis teljesítményű LCD panel kapott helyet, amin a Power Watch operációsrendszer egyszerű fekete-fehér kinézettel jelenik meg.  Az óra nem kapott érintőkijelzőt, ezért a hagyományos "mode" gomb segítségével lehet elérni a menüpontokat, mint a futás-mód, stopper vagy napi tevékenység.

matrix power watch

Az alapvető funkciók mellett - mint például a riasztások és időmérők – kapott egy automatikus alvás követőt. Más eszközök magasság és testsúly megadásával és az aktivitás alapján körülbelüli becslést készítenek a kalóriafogyasztásról, a Power Watch viszont a felhasználó által termelt energia mennyiségéből, valamint fizikai mérésekből kalkulálva sokkal pontosabb mérésekre képes. 

A stopper mód elengedhetetlen egy fitnesz karórában. A köridő indításának első pár másodpercében egy RUN felirattal szembesülünk, ami talán picit zavaró lehet. Az óra képes kezelni a telefonról érkező értesítéseket, és strapabíróságát illetően pedig 50 méteres mélységig vízálló.

matrix power watch

Az óra képes kezelni a telefonról érkező értesítéseket, és strapabíróságát illetően pedig 50 méteres mélységig vízálló, ami több, mint más órák esetében az átlag 20 és 30 méter.

Az óra szép letisztult formatervezést kapott. Egyszerre elegáns, fiatalos és sportos.

A Power Watch különlegessége a hőenergia felhasználási technológia. Amennyiben igazak az adatok a 236 dollár méltányos ár érte, ami magyar viszonylatban körülbelül 66.000 Ft-ot jelent. A termék március közepétől válik elérhető hazánkban.