powered by www.bluechip.hu

Rocketbook - Az okos notesz

by Gergő
2018. April 03. 15:44
Címkék: pilot, frixion
Az Everlast Notebook átmenetet képez a klasszikus papírra való írás és a digitális korszak között. Lapjai végtelenszer újra felhasználhatók a különleges anyagnak és felületnek köszönhetően. Nem kell más hozzá, csak pár csepp víz, és máris le lehet törölni az oldalról a jegyzeteket. Ha pedig nem akarod, hogy elvesszenek jegyzeteid, akkor okostelefonod segítségével scanneld be, és közvetlen küldheted is őket kedvenc felhő tárhelyedre.


A füzet használható bármelyik Pilot Frixion tollal. A speciális Frixion gélnek köszönhetően lesznek a jegyzetfüzet lapjai törölhetők. Száraz papírtörlővel dörzsölve a tintát nem tudjuk ledörzsölni, ám ha nedves törlőkendővel megyünk át a lapon, újra egy üres oldalt kapunk.



A jegyzeteink nem fognak semmibe veszni, csak a telefonunkat kell használni a Rocketbook alkalmazással. Egy szabadalmaztatott képfeldolgozó technológiának köszönhetően pontosan és gyorsan rögzíthetjük a jegyzeteket és akár közvetlenül küldhetjük is a felhőszolgáltatásokra.

Az oldalak alján hét szimbólum található; ezeket az ikonokat különböző felhőszolgáltatásokhoz rendeli hozzá,például a Dropbox, a Google Drive, vagy akár az e-mail címünkhöz. Az ikont ki kell jelölnünk, ami manuálisan történik. Például teszünk egy X-et a kívánt ikonhoz. A képfeldolgozó szoftver ezt érzékeli és feldolgozás után az ikonhoz hozzárendelt tárhelyre küldi a beolvasott fájlokat.


A beolvasás folyamata pedig egy pillanat alatt javítja is a készült képet. Ráadásul nem kell időt pocsékolnunk arra, hogy a teljes oldal látszódjon a kijelzőn.


A Rocketbook Everlast minden oldalán található egy speciális QR kód, ami az alkalmazásnak nyújt segítságet az oldalak beolvasásában és ismerteti vele az oldalszámokat, ennek köszönhetően mindig a megfelelő sorrendben érkeznek telefonunkra a jegyzetek. Mindegyik oldal el lett látva egy sötét határvonallal, ami azt a cél szolgálja, hogy az alkalmazás bármilyen környezetben (rendetlen íróasztal, mintás asztalterítő…stb.) is megtalálja az oldalt.