powered by www.bluechip.hu

Korlátozott DirectX 11.1-es támogatás Windows 7 alá

Csak pár komponenst kapnak a Windows 7 felhasználói, az új DirectX-ből

by Blake Dashed
2012. November 16. 10:04
Címkék: windows, directx, frissités
A Windows 8 megjelenése óta foglalkoztatja az IT világot, hogy vajon kap-e a Windows 7 DirectX 11.1-es támogatást. A válasz egyszerű, NEM!

Azóta megjelent Windows 7-re az Internet Explorer 10 és a napokban érkezett egy új frissítés is, amely néhány DirectX 11.1-es szolgáltatással gazdagítja a Microsoft előző generációs operációs rendszerének a szolgáltatását.


A teljes DirectX 11.1-es támogatást nem fogjuk megkapni szeretett Windows 7-es rendszerünkre, de pár hasznos komponenst igen. Az új komponensek a szolgáltatás javulását fogják eredményezni s némi teljesítménynövekedésre is számíthatunk.

A komponensek listája:

·         Direct2D

·         DirectWrite

·         Direct3D

·         Windows Imaging Component (WIC)

·         Windows Advanced Rasterization Platform (WARP)

·         Windows Animation Manager (WAM)

·         XPS Document API

·         H.264 Video Decoder

·         JPEG XR codec

 

Az MSDN hivatalos blogjában, bővebben olvashatunk a témáról és részletesebb tájékoztatást kaphatunk.

 

Idézet a blogból:

 

Az ID3D11Device1, ID2D1Factory1, IDWriteFactory1, IDXGIFactory2, IWICImagingFactory2, ID3DUserDefinedAnnotation és a hozzájuk kapcsolódó API-k mostantól elérhetőek Windows 7 alatt. Azok a metódusok, amelyek a WDDM 1.2-es kiadásához kötődnek

Továbbfejlesztett Direct3D eszköz interoperabilitás az ID3DDeviceContextState jóvoltából, amibe beletartozik a jobb Direct2D/DirectWrite együttműködés is

D3D11_FEATURE_DATA_D3D9_OPTIONS szolgáltatás felismerés

Az új Windows 8 WIC szolgáltatások biztosítása mellett ez a frissítés a 96bpp lebegőpontos TIFF alkalmazások dekódolásával kapcsolatos problémákat is javítja.

 

A többi DirectX 11.1 szolgáltatás csak a Windows 8, illetve a Windows Server 2012 esetében érhető el. A legkomolyabb hiányként a WDDM 1.2-es kiadását emelhetjük ki. Utóbbi legjelentősebb szolgáltatása, a PC-s játékosok számára, a konzisztens API és platform a sztereoszkópikus 3D eljárás számára, ami játékok és filmek alatt egyaránt hasznos. Az új lehetőség jóvoltából idővel várhatóan csökken majd a gyártó-specifikus 3D-s szabványok jelentősége, ide tartozik többek között az Nvidia 3D Vision és az AMD HD3D technológiája.

 

A patchet bárki letöltheti INNEN, Windows 7 SP1 és Windows Server R2 SP1 operációs rendszerre.

Forrás: MSDN Blog