powered by www.bluechip.hu

Anyagi előny: G513 CARBON mechanikus RGB billentyűzet a Logitech-től

by Gergő
2018. May 29. 12:25
A Logitech G413 nagytestvére, a G513 mechanikus billentyűzet külsőre nem igen különbözik elődjétől, viszont teljesítmény terén kapott pár újítást. A kifejezetten játékhoz tervezett billentyűzet 1 ezredmásodperces jelentési gyakorisággal és fejlett Romer-G Tactile, vagy Romer-G Linear mechanikus kapcsolókkal lett ellátva. A megvilágítás teljes spektrumú RGB, Lightsync technológiával kombinálva. A borítás pedig mint elődjénél is, elegáns csiszolt fémfelület.


Az RGB őrület szinte már vallás a gamer világban, így a Logitech sem hanyagolja a technológia alkalmazását, így természetesen alanyunk is megkapta az RGB pompát, amivel teljes spektrumban, azaz 16,8 millió színnel szabhatók testre. Emellett a Lightsync-nek köszönhetően összehangolhatjuk a gyári effektusokat és animációkat konfigurációnk világításával vagy a játékokkal.


Ha G513 vásárlásra adjuk a fejünket mechanikus kapcsolók terén két típus közül választhatunk. Ezek a Romer-G kapcsolók halkabbak, ráadásul 25%-kal gyorsabbak, mint a hagyományos mechanikus kapcsolók. A szérián belül két verzió közül választhatunk: a Romer-G Tactile és a Romer-G Linear közül. A Tactile az eredeti profilt jelöli és annak tulajdonságait képviseli, és egy érezhető működési pontot biztosít. A Linear pedig egy sokkal lágyabb, mondhatjuk, hogy teljesen puha leütést nyújt.


A kényelmes használat érdekében kapunk egy memóriahabos tenyértámaszt a billentyűzethez. A támasz puha, erős és tartós műbőr bevonatot kapott, amely biztosítja a vízhatlan és izzadságálló burkolatot. Könnyen tisztítható, és az alján található 6 gumiláb biztosan tartja a helyén.


Már esett szó a burkolatról, ami egy rendkívül tartós 5052 alumínium-magnézium ötvözetből készült, ami tartóssága megellett egy egyedi minimalista kinézetet ad a terméknek, amin még inkább dob a felület szálcsiszolása. A szerkezeten okosan elhelyeztek néhány USB port-tot, amik külön-külön biztosítanak teljes tápellátást és adatátviteli sebességet az átmenő USB-port számára. Rácsatlakoztathatjuk telefonunkat töltés, vagy akár adatátvitel céljából is.


A funkcióbillentyűket is saját ízlésünknek megfelelően állíthatjuk be. Mint már jól megszoktuk az FB billentyűzet használatával vezérelhetjük a hangerőt, a zene lejátszását és szüneteltetését, némítását. Válthatunk játékmódot, de változtathatjuk a megvilágítási effektusokat is. Ezek az alap funkciók, de Logitech Gamin Software-ben kedvünkre alakíthatjuk az FN billentyűt. Akár le is tilthatunk billentyűket, ami hasznos játék közben, hogy ne nyomjunk félre, de ha bekapcsoljuk a játékmódot alapból azok a billentyűk maradnak bekapcsolva, amik szükségesek a játékokhoz. Ez is igazítani tudjuk majd a különböző gombokat használó játékokhoz. A programozható makrók egyszerűbbé teszik az utasítások kezelését, mint művelet indítás, vagy parancsok stb.


A billentyűk fizikailag is cserélhetők, mivel kapunk a csomagban egy kiszedőt és további billentyűsapkákat. Kihagyás elleni védelemmel is ellátták a G513-at, és képes 26 billentyű egyidejű érzékelésérére.

Ajánlott fogyasztói ár: 56 999 Ft