powered by www.bluechip.hu

240Hz-es képfrissítést és RGB világítást hozott az új ASUS ROG monitor

by Péter
2018. June 04. 09:42
Címkék: asus, rog, monitor, amd, rgb
A játékosoknak szánt monitorok piacán hosszas stagnálás néhány éve ismét felpörögtek a dolgok és ez nem csak az új képarányokban, valamint paneltechnológiákban mutatkozik meg, hanem a dizájnban és a sebességben is.


Az ASUS nemrég bemutatta az ASUS ROG Strix XG248Q névre keresztelt újdonságát, mely 24 hüvelykes TN panellel és Full HD felbontással rendelkezik. Ezek alapján egészen átlagos modellről van szó, de ha tovább nézzük a specifikációt, akkor találkozhatunk érdekes dolgokkal. A legfontosabb tulajdonság a 240Hz-es képfrissítés, melyre még csak igen kevés monitor képes a piacon, az 1ms-os válaszidő már elvárt egy ilyen modellnél, valamint az AMD FreeSync támogatás is abszolút érthető.



2018-at írunk, így az RGB világítás sem maradhatott el, mely a monitor hátulján kapott helyet és nem csak a további ASUS perifériákkal szinkronizálható, hanem hangulatvilágításként is használható, míg a talpazat a ROG logót vetíti az asztalunkra. Az újdonság ára még nem ismert, de a vegyes specifikáció alapján a középkategóriában kaphat helyet.