powered by www.bluechip.hu

Rengeteg újdonsággal bővül az ASUS Republic of Gamers család

by Péter
2018. June 05. 09:33
Címkék: gamers, of, republic, asus, az,
A játékosok körében az ASUS rendkívül népszerű márkának számít, hiszen egyre több területen találkozhatnak a márkára jellemző minőségi termékekkel és merész dizájnnal, a Computex 2018 alkalmával pedig számos újdonságot leplezett le a tajvani óriás, melyek új kategóriában való versenyzést is magukkal hoztak. A 2006-ban, alaplapokkal indult ROG széria idén már tápegységekkel és hűtési megoldásokkal is bővül a rengeteg új periféria mellett.


ASUS ROG ÚJDONSÁGOK:


ROG Ryujin 360/240

Az ASUS ROG Ryujin a vállalat felsőkategóriás vízhűtéseit takarja, melyek első körben 240 és 360mm-es formában kerülnek piacra. A megoldás egyik érdekessége a pumpában elhelyezett 60mm-es ventilátor, mely segít a processzor körüli területek hűtésében is, a másik pedig az 1,77 hüvelykes OLED kijelző, mely élő statisztikákat is képes megjeleníteni a számítógépünkről, de akár egyedi GIF fájlokat is pakolhatunk rá. Természetesen a többi ASUS perifériával is szinkronizálható RGB világítás nem maradhatott el.

ROG Ryuo 240/120

A ROG Ryuo széria valamivel olcsóbb tagokat hoz majd magával 120 és 240mm-es méretekben. A kompaktabb kivitelezés mellett az RGB világítás és a nagyobb testvérhez hasonló dolgokra használható OLED kijelző sem maradt el.




ROG Thor 1200W Platinum

A folyadékhűtések mellett a tápegységek piacán is szeretné megvetni a lábát az ASUS és hol máshol is kezdene a ROG széria, mint a legfelső szegmensben. A Thor 1200W Platinum a nevéből adódóan egy brutális hardverekkel megpakolt gamer géppel is simán megbirkózik. A 80 Plus Platinum hatékonyság és a moduláris kialakítás szintén a legjobb tápegységek jellemzője, az ASUS pedig még tovább csavart a dolgokon.

Kapunk egy OLED kijelzőt is a tápra, mely valós idejű fogyasztási adatokat mutat, a vásárlás után pedig 10 évig nyugodtak lehetünk a garancia miatt. A gyártó azt is elárulta, hogy később érkezik egy "átlagosabb játékosoknak" szánt 850W-os változat is.




ROG Strix házak

Az ASUS ROG családban már számos előre összerakott géppel találkozhattunk, melyek kapcsán sokan meg szokták jegyezni, hogy a házak rendkívül egyediek és szépek. Nos, ezt a tudást ezentúl egyre több önálló számítógépház esetében is kamatoztathatják a tervezők, hiszen számos ROG Strix márkás ház érkezik a jövőben, melyek természetesen a ROG hardverekkel illenek majd össze leginkább. A ROG dizájn mellett a Quick Charge 3.0 gyorstöltési opicó és az USB 3.1 Gen 2 Type-C csatlakozó lehet még nagyon vonzó a vásárlók számára.





ROG Delta

A játékosoknak szánt headsetek piacán már egy ideje jelen van a gyártó, na ROG Delta azonban nem egy egyszerű gamer headset. A csatlakozást ugyanis nem hagyományos USB-n vagy 3.5mm-es csatlakozókon keresztül oldhatjuk meg, hanem USB-C csatlakozással. Ezzel a külső grafikus kártyával is használható modern laptopok mellett a legújabb okostelefonokkal is használható majd a headset, mely beépített erősítőt és RGB világítást is kapott.


ROG Balteus Qi

Az elmúlt hónapokban az egérpadok piaca is számos új fejlesztéssel bővült, a sorból pedig az ASUS sem maradt ki. A 
ROG Balteus Qi nem csak egy egyszerű, 370 x 320mm-es egérpad. A szélén 15-zónás, egyedileg szabályozható RGB világítást találunk, a Qi jelző pedig a vezeték nélküli töltőre utal, mellyel nagyon sok modern okostelefont tölthetünk majd. Azt is tudni lehet, hogy érkezik egy töltő nélküli, de RGB-vel felszerelt, valamivel olcsóbb modell is.



ROG Gladius II Wireless

A Gladius egércsalád már számos tagjával bizonyított, idén pedig a vezeték nélküliség kapja az egyik legfontosabb szerepet. Az új ROG Gladius II Wireless a Pixart egyik legjúabb, 16 000 DPI-s szenzorával és RGB világítással is büszkélkedhet. A világítás nélkül nagyjából 24 órányi játékidőt ígér a gyártó, fényekkel ennél jóval kevesebbre számíthatunk, de természetesen a mellékelt USB kábellel vezetékes formában korlátlanul használhatjuk az újdonságot.