powered by www.bluechip.hu

Új Corsair tápegységek, memória és számítógép ház érkezik

by Gergő
2018. June 06. 11:06
A Computex alkalmával Corsair is lerántotta a leplet legújabb termékeiről. A Vengeance RGB PRO memória mellett bemutatták az új SF Series 80 Plus Platinum és Vengeance Series 80 Plus Silver tápegységeket. Számítógépház terén RGB pompával ellátott szuper házat is a nagyérdemű elé tártak, ami a nem más, mint a Crystal Series 280X RGB MATX ház.


Vengeance RGB PRO

Aki szereti, ha minden színben pompázik a konfigurációja, annak be fog jönni az Vengeance RGB PRO RAM. A memória tetejére kapott egy fénysávot, amiben 10db egyedi LED foglal helyet és az új iCUE szoftvernek köszönhetően olyan színeket jeleníthetsz meg, amit csak szeretnél.


A Vengeance RGB PRO sorozatot úgy tervezték, hogy 4,600 MHtz-es maximális sebességet érjen el túlhúzás nélkül. Emelett még ha úgy tartja kedvünk, akkor egyszerűen kicserélhető az XMP 2.0 profilt egy alapbeállításra.


SF Series 80 Plus Platinum és Vengeance Series 80 Plus Silver

A 450W és 600W teljesítményű új SF sorozatú 80 Plus Platinum tápegységek akár 100%-os, 105C°-os kondenzátorokkal akár 94%-os teljesítményt is igénybe vehetnek, biztosítva a stabil feszültségeket és csendes teljesítményt.



A Corsair SF Series 80 Plus Platinum tápegységei kisebb méretűek, mint az általános tápegységek, amelyek a teljes moduláris kábelezés mellett a kisebb házak számára is tökéletesek. Mind kis- és nagyméretű ATX alaplapok esetében is kompatibilisak.

A Corsair Vengeance Series 80 Plus Silver tápegységek a leginkább költséghatékonyak. 650W-os és 750W-os változatokkal rendelkeznek, ás akár 89%-os energiahatékonyságot nyújtanak ugyanazon japán kondenzátorok használatával félmoduláris kialakításban.




Ezek közé tartozik a kapcsolható egy/több +12V sínes kialakítás - ez lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy mindegyik kábelről +12V-os sínről OCP-ről egy +12V-os sínre váltsanak, lehetővé téve a 12V-os teljesítményt bármelyik tápegység DC csatlakozóján.

Mind az SF sorozat, mind a Vegeance Series rendkívül csendes ventilátorok Zero RPM üzemmódban, ami azt jelenti, hogy a ventilátor csak nagy terhelésnél lép fel. A kisebb SF sorozat alacsony zajszintű 92mm-es ventilátort használ, míg az ATX méretű Vengeance Series egy alacsony zajszintű 120mm-es ventilátort tartalmaz.

Crystal Series 280X RGB MATX ház

A Corsair kínálatából már csak egy kompakt ház hiányzott kis SF Series tápegységgel, és így be is mutatták a Crystal Series 280X RGB MATX-t. A házat teletömték RGB-vel, mit például a két előlapon elhelyezkedő LL120 RGB ventilátor, amihez társul a Lighting Node Pro vezérlő. A vezérlővel kedvünkre állíthatjuk a konfigurációnk fényeit.




A ház egyedülálló kettős kamra kialakítással segít egyensúlyba kerülni a teljesítmény és az esztétika között. A hátsó kamrában tárolhatjuk a tápegységet, kábeleket és a meghajtókat, amíg az elülső kamrában - az edzett üvegablaknak köszönhetően – megcsodálhatjuk az alaplapot, grafikus kártyát és CPU-t.

Az MATX nem feltétlenül jelenti a tér elvesztesét, mivel a hátsókamra elegendő helyet biztosít két 3,5 hüvelykes és három 2,5 hüvelykes meghajtónak. Az elülső kamrába akár 240mm-es folyadékhűtést is beépíthetünk. Azért vásárlás előtt érdemes lesz leinformálódni a méretekről, hogy mit pakolhatunk bele.

A Crystal Series 280X RGB MATX a fekete és fehér színben szerezhetjük be majd. RGB rajongóknak ideális, de akik nem kedvelik a csillogást, azoknak külön készült egy standard verzió is.