powered by www.bluechip.hu

Az ADATA egy hibrid hűtéses memóriát mutatott be

by Gergő
2018. June 07. 10:42
Címkék: adata
Itt az első hibrid folyadék-levegő hűtőrendszerrel ellátott RGB DDR4 memória. Az ADATA memóriája hermetikusan lezárt folyadékhűtéssel és az alumínium hűtőborda kombinációjával hatékony hűtést biztosít. A SPECTRIX D80 a Computex-en mutatkozott be.


Mit takar a hibrid hűtés? Az alumínium hűtőborda, a hővezető anyagok a NYÁK-on és az alacsony forráspontú folyadék együttese biztosítja a memória hőelvezetését, hűtését. Emellé még társulnak a kiváló minőségű chipek, melyek a gyártó a megbízhatóság és tartósság szempontjai alapján választott ki a termékhez.



És ismét itt van az RGB. Nem tudjuk elengedni. Az ADATA SPECTRIX D80 is világít, mint egy karácsonyfa. Különféle színhatásokat állíthatunk be az XPG RGB alkalmazással, de ha már van meglévő fényvezérlő szoftverünk az alaplapunkhoz, akkor azzal a szoftverrel testre tudjuk szabni a világítást. Kapunk a memóriához egy zene módot is, ami különböző zenetípusokhoz illeszkedő fényhatásokat generál nekünk, a megfelelő hangulatteremtés érdekében (mondani sem kell, hogy ez akkor érvényes, ha ablakos számítógépházunk van).


A SPECTRIX D80 széles frekvenciatartományt kínál 2666MHz-től 5000MHz-ig. Támogatja az Intel X299 2666MHz és AMD AM4 Ryzen platformokat is. Az előre konfigurált Intel XMP 2.0 profilok pedig lehetővé teszik a gyors, megbízható overlocking funkciót.