powered by www.bluechip.hu

Tesoro újdonságok a Computex-ről

by Gergő
2018. June 08. 15:00
Címkék: , tesoro
A Tesoro sok mindent tartogatott az idei Computexre. Mi már nagyon kíváncsiak voltunk, hogy mit tud még mutatni a márka, mivel az eddig tesztelt perifériákkal is maximálisan elégedettek voltunk. Sőt. És most pedig csillogó szemekkel néztük, azokat a képet, amiket kollégánk készíttet a Tesoro stand-ról.


Első kényelem

Nagyobb változáson talán a gamer székek mentek át. A Zone széria darabja egy sokkal letisztultabb és elegánsabb kinézetet kaptak elődjeikhez képes. Két új taggal bővül a család, a Zone Speed és Zone X termékekkel.

A Zone Speed deisgnra letisztult, kialakításra kisebb és kompaktabb, mint egy Zone Balance esetében, gondolva a kisebb termetű emberekre. A kényelem érdekében párnázottabb lett, ergonomikusabb. Az állíthatóságért fele majd egy 4. osztályú gázemelő és a 135 fokban állítható háttámla. Teherbírása 100kg maximum, de legideálisabb 175 cm magas 75kg súlyú játékosoknak. Három színben lesz majd elérhető: fekete, piros, fehér. Az ára 159.99 USD, ami itthon körülbelül 43 000 – 45 000 HUF körül lesz.

Gyártó oldalak:

Zone Speed

Zone X

 


Véleményük szerint a Zone X lett a Tesoro eddigi székei közül a csúcs. Ránézésre olyan, mintha egy szuper luxus verdából vették volna, ki és gamer széket készítettek volna belőle. Exkluzív kinézete van valljuk be. Két színkombinációban lesz majd elérhető: fekete alap lila varrással, vagy fekete alap arany varrással. A szék borítása bőr, ami alatt memória habos párnázat található. Kényelmen a derék- és fejpárna dob még. Állíthatóságát itt is 4. osztályú gáz emelő fogja biztosítani. A háttámla 160 fokban dönthető, a kartámasz pedig, négy irányban állítható. És kapott lefékezhető kereket. Viszont ez szék már a nagyobb termetű gamerekre lett kialakítva. Teherbírása 120kg, és a 200 – 210cm magassággal rendelkező embereknek is rendkívüli kényelmet nyújt majd. 299.99 USD az ára. Kis hazánkban körülbelül 80 000 FT-ba fog kerülni.


Villany rágcsálók

Egerekből két darab került terítékre, a már ismert Sagitta továbbfejlesztett változata a Saggita V2 és a Sharur SE kiadása.

Mit kell tudni a SaggitaV2-ről? Nagy változások nem történtek elődjéhez képes. Kapunk 12000 DPI-t, hat programozható gombot, és teljes RGB világítást, Pixart 3360 szenzort. Ideális claw grip, azaz ”karomfogású” és palm grip, azaz ”tenyérbe fogású” felhasználóknak. Súlyra a dagibb kivitel a maga 125 grammjával és sajnos csak jobbkezes kivitelben létezik. Ára 59.99 USD, körülbelül 16 000 FT.

Gyártói oldal:

Sagitta

Sharur


A Sharur SE kialakítása miatt jobb-és balkezeseknek is alkalmas egér. Itt megtaláljuk az RGB világítást, a hat darab programozható gombot. A DPI szám itt gyengécskébb, mindössze csak 4000 DPI és Pixart 3060-as szenzor érzékeli nekünk a felületet. Ára 39.99 USD, körülbelül 11 000 FT.


Karakteresebb Durandal

Billentyűzetek terén azért kapunk pár újdonságot. Új kapcsolók is napvilágot láttak és megérkezett a Tesoro 360 szoftver, amivel testre szabhatják majd a Tesoro tulajdonosuk a meglévő terméket. Változást és újdonságokat a Gram szériától és a Durandal példányaitól kaptunk. XS-el is találkozunk majd, de ebben az esetben inkább csak új kinézettel fogunk találkozni, a már ismert fekete és fehér kivitel után. Persze a Gram Spectrum is kapott ráncfelvarrást.

Viszont a Durandal széria új tagja valami brutálisan jól sikerült. A Durandal-ok olcsóbb kategóriába tartoztak, de a Tesoro idén úgy gondolta, hogy feljebb emeli a szériát, ezzel megcélozva olyan játékosokat, akik számára fontos a teljesítmény, a pontosság és funkcionalitást is keresnek a termékben. És megalkották az Durandal Gen X-et. Tesoro termékpalettáján talán ez az a termék, ami leginkább megfelel a gamer világnak. Például a egyszerű, de markáns designnal, az anyaghasználattal és a technikai megoldások tekintetében. A klaviatúra kapott egy nagy szilárdságú acéllemez burkolatot, a lebegő kialakítás pedig az egyszerű tisztántartást és kényelmes gépelést biztosítja. Ehhez még társul egy memóriahabos levehető/felszerelhető csuklótámasz is. Kapott egy hangvezérlő görgőt és funkció gombokat a Cherry MX RGB Speed Silver kapcsolók mellé, amiket bármikor testre szabhatunk a fent említett 360 szoftverrel. Ára 149.99 USD, ami itthon körülbelül 39 000 HUF körül várható.




Csak egy kicsit a végéből

A Gram szériától már olvashattatok nálunk, sőt még alaposan le is teszteltük. Szóval már mondhatjuk, hogy ismeritek a billentyűzetet. Nos a Tesoro a Computex-en bemutatta a Gram Spectrum TKL-t, azt tudja, amit Gram Spectrum, de különbség a méretben rejlik. Nincs numerikus billentyűzet. És jól áll neki, hogy nincs. Ára 99 USD, szóval itthon olyan 26000HUF, 27000HUF körül hazavihetjük a kicsikét.



Fent említett újdonságok mellett még, akad néhány friss headset és billentyűzet. Ezekről nemsokára adunk információt addig még tekintsetek meg pár képet a Tesoro standról.





Gyártói oldal:

Durandal

Gram Spectrum TKL