powered by www.bluechip.hu

Legendás hűtés - ROG Poseidon GTX1080TI P11G GAMING

by Gergő
2018. June 19. 09:47
Címkék: -, hűtés, , rog, poseidon, asus, gaming
Léghűtés vagy folyadékhűtés? Mindegy melyiket választod videokártyád hűtéséhez, az Asus ROG Poseidon GTX1080-al tetszés szerint választhatod meg, hogyan kapjon hűtést. Ez köszönhető következő generációs DirectCU H2O hibrid rendszernek, melynél a hűtés módja - ahogyan a neve is sugallja - választható.

A folyadékhűtés odáig fejlődött, hogy már nem csak kiemelkedő hűtési teljesítmény miatt érdemes vele foglalkozni, de a játékrendszerek személyes stílusához is hozzájárul. A ROG Posiedon mindkét fronton remekül teljesít. A DirectCU H2O hibrid hűtés és szabadalmaztatott lapátformájú 0dB-es ventilátorok lehetővé teszik számunkra a szabad választást a lég- és vízhűtés között. Elég rugalmas a grafikuskártya ebből a szempontból, és még nem beszéltünk a teljesítményről. Nem mehetünk el szó nélkül a küllem mellett sem: a Poseidon hozza a megszokott a ROG stílust, ám egy különleges megvilágítást kapott. Az Asus Aura Sync és a különleges végtelenbe vezető tükrös megoldás együtt egyedi, szemet kápráztató megvilágítási effektusokat eredményez.





A DirectCU H2O technológia a gőzkamrát vízcsatornával kombinálja. Az előző generációs kialakításhoz képest a Direct H2O csatornán belüli vízáramlási sebességét 22%-kal megnövelték a jobb hőleadás érdekében. Az új Poseiodon nagyobb, 2,5 kártyahelyes hűtővel készül, ami 40%-kal nagyobb hőleadó felületet jelent az előző 2 helyes formához képest, ez pedig alacsonyabb hőmérsékletet és csendesebb működést jelent. Emellett új G1/4 hüvelykes csatlakozóval lett ellátva. Szóval sokféle szerelvény közül választva minden eddiginél könnyebben állíthatunk össze egyedi vízhűtéses rendszereket. Viszont a csatlakozókat ugyebár külön kell megvásárolni egy ilyen rendszer kiépítéséhez.




A ventilátorok IP5X minősítést kaptak, ami azt jelenti, hogy a ventilátorcsapágyakba nem juthat be por, ezért az élettartamuk is jócskán megnövekszik. A 0dB-es technológiának köszönhetően alacsonyabb terhelésnél szinte teljes csendben, durvább terhelés esetén pedig egészen minimális zajjal dolgozik a Poseidon.

A lapátformájú ventilátorok a gyártó szerint maximális légáramlást és 105%-kal nagyobb statikus nyomást biztosítanak a hűtőbordánál.




A rendszer hűtése érdekében a kártyán találunk két darab  Asus FanConnect II négytűs csatlakozót PWM-vezérlésű és egyenáramú rendszerventilátorok üzemeltetéséhez. A csatlakozó ventilátorok a GPU-t és a CPU-t is figyelik, és automatikusan azt veszik alapul, amelyiknek magasabb a hőmérséklete. Ez lehetőséget nyújt a rendszerhűtés tuningolására. A GPU Tweak II-vel pedig könnyen beállíthatók az alábbi Asus Fan II módok:

- Auto mód: A háziventilátorok sebessége a GPU hőmérsékletétől függ és az alapértelmezett gyári beállításokat követi.

- Manual (kézi) mód: Rögzített sebességek adhatunk meg a csatlakoztatott ventilátorok számára

- User-defined (felhasználó által megadott) mód: A házventilátorok a CPU vagy a GPU hőmérsékletét is figyelhetik a fordulatszám meghatározásánál. Emellett egy ügyes automata kalibrációs rutin érzékeli a csatlakozó ventilátorok vezérelhető tartományát, és lehetőséget ad a sebességek finomhangolására a hatékony hűtés és az alacsony zajszint eléréséhez.




A Poseidon kártyán két HDMI csatlakozó szolgál a VR-eszközök és a képernyő egyidejű csatlakoztatására.

Az NVIDIA G-SYNC a GeForce GTX-technológiás PC-kben hozzászinkronizálja a ROG Swift monitor képfrissítési sebességét a GPU-hoz, kiküszöbölve ezzel a képek szakadozását, ezzel minimalizálva az akadozást és a bemeneti csúszást. A játékhoz optimalizált ROG Poseidon videókártya és ROG Swift monitorok használatával a jelenetek azonnal megjelennek, az objektumok élesebbek lesznek és ez egész játék simábban fut.




A kártya készítése során az Asus együttműködött az In-Win-el ás létrehoztak egy ROG minősítésű házat, ami beépített RGB LED fényszalagokkal és tükrökkel van ellátva, ami egy végtelenbe nyúló fényfolyosót mutat a gépet csodálóknak. Lényegében ugyanaz a technológia, ami a kártyán is megtalálható. Így teljes összhangba hozhatjuk a kártyát a házzal.




Kapunk pár funkciót, amivel növelhetjük a teljesítményt. Ilyen például a XSplitGamecaster GPU Tweak II-vel. Ez megkönnyíti a túlhajtást, de sokkal vizuálisabbá is teszi, ugyanakkor nem tűnnek el a tapasztalt veteránoknak szóló speciális beállítások sem. Az új Gaming Booster funkció a rendszerteljesítmény maximalizálásban is segít a redundáns folyamatok kiküszöbölésével, illetve az összes rendelkezésre álló erőforrás automatikus kiosztásával.

Gaming Booster lehetőségek:

Vizuális hatások:

Az ablakok vizuális hatásainak kikapcsolásával fokozza a teljesítményt.

Rendszer szolgáltatások:

A Windows szolgáltatások vagy folyamatok automatikus vagy kézi kikapcsolása.

Memória töredezettség-mentesítés:

A rendszermemória újrarendezése vagy felszabadítása bármilyen művelet bezárása nélkül

Grafikus vezérlő NVIDIA GeForce GTX 1080 TI
Buszszabvány PCI Express 3.0
OpenGL OpenGL®4.5
Videomemória GDDR5X 11GB
Vezérlő órajele OC mód - GPU turbó órajel : 1733 MHZ
GPU alap órajel : 1620 MHz
Játék mód (alapértelmezett) - GPU turbó órajel : 1708 MHZ , GPU alap órajel : 1594 MHz
CUDA magok 3584
Memória órajele 11100 MHz (OC mód)
11010 MHz (Játékos üzemmód)
Memóriaillesztő 352-bit
Felbontás Digitális max. felbontás:7680x4320
Csatoló DVI kimenet: Igen, 1 db (natív) (DVI-D)
HDMI kimenet: Igen, 2 db (natív) (HDMI 2.0)
Kijelző csatlakozója : Igen, 2 db (natív) (Normál DP)
HDCP-támogatás: van
Tápcsatlakozók 2 db 8 tűs
Tartozékok 1 db ROG tépőzár
2 db tápkábel
1 db ROG matrica
Szoftver ASUS GPU Tweak II és meghajtó
Méretek 11.73 " x 6.22 " x 1.97 " hüvelyk
29.8 x 15.8 x5 centiméter
Megjegyzés . A legjobb hűtési teljesítmény érdekében az ASUS ROG Poseidon GTX1080TI 2,5 kártyahelynyire növeli a hűtő (hűtőborda+ventilátor) méretét. Kérjük, vásárlás előtt kétszer is ellenőrizd az alaplap és a ház méreteit, hogy biztosan beférjen a kártya a rendszerbe!
. Ne feledje, hogy a tényleges turbó órajel függ a rendszer aktuális körülményeitől. További információ: http://www.geforce.com/

Tekintsd meg a terméket a Bluechip oldalán: