powered by www.bluechip.hu

Új hűtéseket mutatott be a Zalman

by Péter
2018. June 19. 13:20
A Zalman neve itthon is sokak számára lehet ismerős, hiszen a vállalat az elmúlt években komoly szerepet töltött be többek között a számítógépházak és a hűtési megoldások piacán. Némi visszaesés után úgy tűnik, hogy ismét magukra találtak, hiszen a Computex 2018 alkalmával számos újdonságot állítottak ki, melyek hamarosan piacra is kerülnek.

Az új számítógépházak mellett új hűtési megoldásokat is fejlesztettek, melyek között találunk hagyományos léghűtéses termékeket és komolyabb vízhűtéseket is. A neves CNPS 10X Optima is kapott új verziót a Zalman CNPS 10X Optima II személyében, mely természetesen a legújabb Intel és AMD megoldásokkal is kompatibilis és egészen 180W TDP-s processzorokig ajánlott. A CNPX 9X Optima erre is rálicitál, hiszen 200W TDP-ig ajánlja a Zalman, ilyen processzor pedig nem igazán van a piacon, tehát azok számára is kiváló választás lehet, akik húzni szeretnék az újabb AMD vagy Intel processzoraikat.



A vízhűtések terén a ZM-EQ széria három új taggal várja a vásárlókat. A ZM-EQ120, ZM-EQ240 és ZM-EQ360 a 12, 24 és 36 centiméteres változatokat jelzi, vagyis 1, 2 vagy 3 ventilátort kapunk a csomagban. A ZM-NS3000 és ZM-NS4000 főként a laptopon játszók számára lehet ideális választás ebben a nyári hőségben, hiszen akár 17 hüvelykes laptopokat is fogadnak és extra USB csatlakozásokat is kínálnak. A hűtési megoldásokat pedig egy 120mm-es ventilátorral zárták, mely az eddigieknél hatékonyabb és halkabb hűtést ígér ZM-RFD120 néven.