powered by www.bluechip.hu

Nikon Coolpix P1000 MEGAZOOM

by Gergő
2018. July 11. 15:23
Címkék: megazoom, coolpix, nikon
A Nikon nemrég bemutatta a COOLPIX P1000 gépet – a világ egyetlen olyan kompakt fényképezőgépét, amely 125-szörös optikai zoommal rendelkezik. Segítségével olyan dolgokat örökíthetünk meg, amik eddig elérhetetlenek voltak: a Hold felszínétől a vadvilágig és a távoli repülőgépekig.

nikon coolpix p1000 banner

A 16 MP-es felbontású Coolpix P1000 fényképezőgéppel gyerekjáték lenyűgöző fényképeket és videókat készíteni. A 125-szörös optikai zoom a világ legnagyobb, 24–3000 mm-es zoomtartományát kínálja.1,2 A 250-szeres Dynamic Fine Zoom funkció digitálisan kiterjeszti a zoomtartomány felső határát – egészen a 6000 mm-es értékig. Ez a zoomteljesítmény még a hold krátereinek megörökítéséhez is elegendő.


nikon coolpix p1000


A nagy fényerejű f/2,8-as NIKKOR objektív gyenge fényviszonyok mellett is jól teljesít, a torzítás mértéke pedig egészen alacsony, így még ultranagy telefotós gyújtótávolsággal fotózva is rendkívül éles képek készíthetők. A RAW-támogatás lehetővé teszi, hogy tömörítetlen képfájlokat mentsünk, és exportáljuk őket a kedvenc feldolgozó- és szerkesztőprogramunkba. A filmezés rajongói szuper-teleobjektíves 4K-/UHD-videókat készíthetnek, ez pedig tökéletes a távoli vadfotózáshoz, amikor az állatokat természetes élőhelyükön szeretnénk megörökíteni zavarásuk nélkül.

Ines Bernardes, a Nikon Europe termékmenedzsere így nyilatkozott a legújabb fényképezőgépről: „Akár a szuperholdat szeretnénk fotózni, akár a fészküket elhagyó madárfiókákat, a COOLPIX P1000 tökéletes választás. A hihetetlenül tág, nagy látószög és szupertelefotó között állítható tartománynak köszönhetően a teljes jelenet éppúgy megörökíthető, mint a legapróbb részletek. Ez a kompakt megazoom fényképezőgép ráadásul kevesebbet nyom, mint egy szupertelefotó-objektívvel felszerelt DSLR-fényképezőgép súlyának egynegyede, így nagyszerű társ a túrázáshoz és az utazáshoz.”

Főbb jellemzők

Fényképkészítés 125-szörös optikai zoommal (24–3000 mm) és 250-szeres Dynamic Fine Zoommal (6000 mm).2,3

A nagy fényerejű f/2,8-as NIKKOR objektív, a 16 MP-es érzékelő, az EXPEED képfeldolgozó rendszer, valamint a RAW-támogatás rendkívül éles képek készítését teszi lehetővé.

Könnyedén készíthetők vele 30p sebességű 4K-/UHD-felvételek, a Full HD-videók (1080p) pedig akár 60p képkockasebességgel is rögzíthetők. A videókhoz ráadásul sztereó hang is rögzíthető, és a HDMI-kimenet tiszta hangzásának minden előnye is rendelkezésre áll.

A Dual Detect optikai VR (rázkódáscsökkentés) ellensúlyozza a fényképezőgép rázkódásának hatását, így élesebb képek és videók születhetnek. Az aktív módú rázkódáscsökkentési funkciónak köszönhetően stabilabb a kereső és a monitor képe.

A nagy fényerejű, 3,2 hüvelykes, 921 ezer képpontos felbontású LCD-monitor szinte bármilyen irányba dönthető és forgatható.

A nagy méretű markolat és az oldalsó zoomvezérlés megkönnyíti a kezelést. A zoom-visszaállító gomb azonnal visszaállítja az objektívet a szupertelefotó állásból a szélesebb látószögbe, így könnyen megtalálhatók azok a témák, amelyek a képen kívülre kerültek.

A RAW-támogatás lehetővé teszi a tömörítetlen képfájlok mentését, majd feldolgozó- és szerkesztőprogramokba exportálását.

A SnapBridge-csatlakozással a fényképek már fotózás közben szinkronizálhatók az okoseszközökkel. A SnapBridge segítségével az okoseszközök távvezérlőként is használhatók.

Nézd meg, mire képes a Nikon Coolpix P1000: