powered by www.bluechip.hu

Őrült macska-patkány-egér - Megnéztük a Mad Catz RAT1-et

by Gergő
2018. July 12. 14:20
Címkék: catz, mad, a, -, , egér, gamer
A Mad Catz RAT 1 gamer egér igazán jó választás lehet, ha még csak most lépsz be a gamer perifériák világába. Hordozható, könnyű, jól néz ki és mindemellett kedvező áron kínál jó minőséget. Nagyszerű cucc, de közelsem tökéletes.

mad catz rat1 gaming mouse

A Mad Catz egy olyan cég, amely az egyik legismertebb, megfizethető, de minőségi és egyedi megjelenésű kiegészítőket kínált számítógépekhez és konzolokhoz. Paletta széles volt és gamepadoktól kezdve a billentyűzeteken át a hangberendezésekig szinte mindent megtalálhattunk. Néhány évvel ezelőtt a gyártó csődöt jelentett és eltűnt egy kis időre a nagyközönség elől. Most, 2018-ban pedig ismét berobbant a köztudatba új termékekkel, de megmaradtak a réig modellek is, mint például a RAT1.



Miért kedveljük?

A RAT1 egy szemrevaló egér. Minden egyes eleme egyedülállóvá teszi. Kapható fekete-piros, fehér-fekete-piros és fekete-zöld színekben. Nem rendelkezik LED világítással, de a színek miatt mégis igazán gamer kinézete van. A szerkezet ránézésre kényelmetlennek tűnhet, de igazán kényelmes a tapintása és a fogása.

mad catz rat1 gaming mouse

A gyártó úgy döntött, hogy csak egyszerű alapra építi a RAT1-et: nem lett ellátva RGB világítással és csak 5 gombbal rendelkezik (jobb- és bal klikk, görgő és a dpi állító gombok). Szoftver csomag nincs hozzá, így nem programozható. A RAT1 kapott egy PixArt PMW3320 érzékelőt, ami szépen helyt áll általános felhasználás és játék esetében is. A szenzor miatt versenyre tud kelni drágább ellenfeleivel is.




Miért nem kedveljük?

A RAT1 inkább közepes mérettű kezekre lett kitalálva és simán mondhatnánk rá, hogy laptop mellé lett kitalálva, ami mellé ideális a kis méret a hordozhatóság érdekében. A tervezés egy egyedülálló és érdekes formát adományoz az egérnek, viszont ennek megvannak a hátrányai is.



A RAT1-el finoman kell bánni, mivel egy erősebb nyomás az egér bármelyik részén az eredményezheti, hogy az adott elem hajlik, csavarodik, mozog. Az egér moduláris elemekből áll és szétszedhető. Ez segít a tisztításban, hordozhatóságban és személyre szabásban. Hátránya a fent említett részek mozgása, viszont ebből és az anyaghasználatból is adódik, a kifejezetten könnyű súly.



Összeségében

A RAT sorozat egyedi formával és kinézettel rendelkezik, amivel nem igen találkozhatunk más családok és sorozatok esetében. Minimális funkciók - mint például az 5 gomb - jól működnek és nem is kell a RAT1 esetében több. PMW3320 érzékelő remekül működik; gyors és jól reagál. Ami elenne szól, hogy kis mérete kényelmetlen lehet nagy tenyérrel rendelkező felhasználók számára.

Ár: 7 790 FT