powered by www.bluechip.hu

A modern klasszikus – AZIO Rertro Classic

by Gergő
2018. July 16. 15:20
Milyen érzés lehetne monitor előtt ülve egy olyan billentyűzetet nyomkodni, ami a régi idők írógépeit idézi fel? A klasszikus írógépek és ez az érzés inspirálta az AZIO-t, hogy megalkossa Retro Classic sorozatot, ami a múlt, a jelen és a jövő tökéletes egyesülése.


A Retro Classic egy igazi különlegesség. Az a kategória, amire ránéz az ember, még meg sem fogta, de máris birtokolni akarja. Nem is csoda, hiszen nem lehet máshogy jellemezni ezt a klaviatúrát, mint hogy egyszerűen gyönyörű.




Retro Classic BT ElWOOD



Retro Classic BT ARTISAN


Retro Classic BT POSH


Retro Classic BT ONYX


Az AZIO billentyűzete azon termékek közé tartozik, amiben van anyag bőven. Totálisan prémium érzetet kelt, és lényegében az is. Kapunk egy szolid háttérmegvilágítást, ami ugyanakkor nem fogja az RGB sokszínű pompájában kiverni a szemünket. Ez alap esetben fehér megvilágítás, de a Retro Classic POSH esetében narancssárgás megvilágítással fogunk találkozni.

A billentyűk szépen kidolgozott, kerekített formájúak, mint egy klasszikus írógép esetében is, ami a régi idők nosztalgiáját fogja felidézni bennünk. Anyagösszetétele is kimondottan egyedi. Valódi bőrt használtak a borításra, ami kiegészül egy tartós cink ötvözetű kerettel. Emellett kiváló minőségű alumínium és műanyag alkotja a billentyűzetet. A Retro Classic Elwood esetében pedig fa díszíti a felületet.

A Retro Classic egy sokarcú és sok mindennel kompatibilis termék. Ugyanúgy használhatjuk PC vagy Mac esetén is. Erre találunk egy kis kapcsolót, amivel a két platform közötti használatot válthatjuk át.

Bluetooth segítségével pedig vezeték nélküli billentyűzetként is használhatjuk. 6000 mAh lítium akkumulátorral látták el, amivel elég sokáig bírja, ha a háttérvilágítást nem használjuk. A gyártó azt állítja, hogy így egy évig is el tud működni Bluetooth üzemmódban. Az USB Type-C csatlakozó és kábel pedig töltést és a gépre való csatlakozást fogja biztosítani.


Súlya 2722g ami 455x147x40 mm-es mérethez társul. A billentyűzet magassága állítható. Alapvetően kicsivel magasabb, mint társai. Használata kényelmes, de hosszú távon érdemes beszerezni hozzá a csuklótámaszt is.

Tekintsd meg Retro Classic hivatalos oldalát is: Retro Classic BT

Kollégám a Computexen lőtte az alábbi képet, ahol a teljes Retro szett látható.