powered by www.bluechip.hu

Az Apple új MacBook Pro-t dobott piacra

by BumbleBee
2018. July 16. 15:31
Címkék: apple, macbook, pro, laptop
Az Apple múlt héten bejelentette a legújabb MacBook Pro-t. A csúcsgép hat maggal, 32GB RAM-mal és akár 4TB tárhellyel érkezik. Az ára sem lesz szerény, de valószínűleg így is rengeteg elkötelezett Mac rajongó várja már az új fejlesztéseket.

macbook pro six cores 32GB RAM 4TB SSD

Külsőre az új MacBook Pro teljesen úgy néz ki, mint a 2017-es; szinte az összes újítás a beltartalomra vonatkozik. A Mac laptopok gyenge pontjának számító pillangó mechanizmusú billentyűzet is marad, csupán a korábbinál csendesebb lesz.

macbook pro six cores 32GB RAM 4TB SSD

Az új modellek Intel 14 nanométeres, nyolcadik generációs Coffee Lake chippel rendelkeznek majd, a 13 hüvelykes modell négymagos, a 15 hüvelykes pedig hatmagos processzorral érkezik, így előbbi kétszer, utóbbi 70%-kal gyorsabb teljesítményt nyújt a felhasználóknak.

macbook pro six cores 32GB RAM 4TB SSD

A 13”-es modellbe Intel Iris Plus Graphics 655, a 15”-es Mac-be Radeon Pro 555X illetve Radeon Pro 560X grafikus kártya kerül – mindkettő 4GB-os GDDR5 memóriával. A 15 hüvelykes modell esetében 4TB tárhely érhető el, míg a 13 hüvelykes esetében 2TB SSD támogatására képes a gép, vagyis elegendő hely áll rendelkezésre a nagyobb fájlok tárolásához is.

macbook pro six cores 32GB RAM 4TB SSD

A nagyobb képátlójú verzió akár 32GB RAM-mal, míg a kisebbik maximum 16GB memóriával elérhető. Az új MacBook Pro-k Thunderbolt 3/USB-C porttal rendelkeznek, melyek a gyors adatátvitelt és a sokoldalúságot ötvözik.  Ezen felül minden új MacBook Pro esetében megtaláljuk a billentyűzet felett a funkcióbillentyűket felváltó Touch Bart, mely az aktuális tevékenységhez kapcsolódó eszközöket jeleníti meg. A Mac zárolása pedig a Touch ID segítségével egyetlen pillanat alatt feloldható.

macbook pro six cores 32GB RAM 4TB SSD

A fentieken kívül is több újítást tartalmaz az 2018-as széria. Ilyen többek között a True Tone technológia, ami a környezeti fényeknek megfelelően alakítja ki a kijelző színeit, az éjjeli mód, valamint a T2 chip biztonsági koprocesszora, mely biztonságos rendszerindítást és tárhelytitkosítást tesz lehetővé.

macbook pro six cores 32GB RAM 4TB SSD

A legutóbbi modellhez hasonlóan a legújabb MacBook Pro is 10 órás akkumulátor élettartamot ígér.

macbook pro six cores 32GB RAM 4TB SSD

A teljes egészében alumínium házas MacBook Pro kétféle – ezüst illetve asztroszürke – színben lesz elérhető.