powered by www.bluechip.hu

Új gimbal a Feiyu Tech-től: G6 Plus

by BumbleBee
2018. July 20. 10:06
Címkék: gimbal, plus, g6, feiyutech
A világ egyik vezető gimbal gyártója, a Feiyu Tech új gimbalt jelentett be: ez a G6 Plus. A bejelentés új korszakot jelent a stabilizátorok piacán univerzális felhasználhatóságával, az OLED kijelzővel és az intelligens követő fókusszal.


A kevesebb néha több: a legjobb univerzális gimbal

Hogy még jobban kielégítse a felhasználók igényeit, a G6 Plus kompatibilis okostelefonokkal, akciókamerákkal és MIlC fényképezőgépekkel is.

A G6 Plus önálló súlya 663g, maximális terhelhetősége 800g, akkumulátor kapacitása pedig 5000 mAh. A G6 Plus kompatibilis a Sony RX0 fényképezőgépekkel, GoPro Hero akciókamerákkal, 57-84mm szélességű okostelefonokkal, valamint néhány tükör nélküli és kompakt fényképezőgéppel.

Az első univerzális Feiyu Tech gimbalt nem csupán könnyű szállíthatósága és sokoldalúsága miatt fogjuk szeretni, hanem egyedülálló ergonomikus kialakítása miatt is. A kezdő-és végpontokat manuálisan állíthatjuk be, többek között a time-lapse fotózás és automata elfordulás mód esetén. Zárolási mód esetén manuálisan változtathatjuk meg tetszés szerint a forgatás és döntés pozícióját.

A g6 Plus a vízszintes tengelyen korlátlanul forgatható, a függőleges karral pedig 35 fokban, ami kiterjeszti a látómezőt, ezzel megkönnyítve a fényképezést és a filmezést.


Új digitális zoom gomb

A korábbi G szériákkal szemben a G6 Plus újítása a markolaton elhelyezkedő digitális zoom gomb. Segítségével zoomlohatunk, használhatjuk a követő fókuszt, megváltoztathatjuk a fókuszt, precízen beállíthatjuk a három tengelyt, illetve az okostelefon vagy kamera paramétereit.

Kijelző

A G6 Plus alacsony energiafogyasztású OLED kijelzővel rendelkezik, melynek segítségével könnyedén ellenőrizhetjük az akkumulátor töltöttségét, a kamera módokat és egyéb, üzemmódra vonatkozó információkat.


Kettős csatlakozási mód

A G6 Plus képes a G6 kettős csatlakozási módjához hasonlóan Wifi és Bluetooth kapcsolatot létrehozni. A gimbal használatakor megadhatjuk a követő fókusz paramétereit, beállíthatjuk a gimbalhoz, az APP-hoz és fotós felszereléshez tartozó fókuszt.


Mindkét applikációt (Vicool és Feiyu On)  a Feiyu Tech tervezte, én mindkettő kompatibilis a G6 Plus-szal. A Feiyu on APP segítségével frissíthetjük a firmware-t, beállíthatjuk a fényképezés paramétereit és virtuálisan távirányíthatjuk az eszközt. A Vicool APP segítségével további releváns paramétereket állíthatunk be okostelefonnal történő fotózás esetén.


Legfontosabb paraméterek:

  • Kompatibilis fényképezőgépek: Sony RX100 / Sony a6300 (16-50 illetve 28-70mm) / Sony a6500 (16-50 illetve 28-70mm) / Canon M10 (15-45mm) / Canon G3X stb., Sony RX0 / GoPro HERO és más akciókamerák.
  • Kompatibilis 54-878mm szélességű okostelefonokkal (adapterrel)
  • Akkumulátor: 26650*1, 5000mAh, 3.7V, USB portról tölthető
  • Egy töltéssel átlagosan 9 órán keresztül működik (ez nagyban függ a felhasználás módjától)
  • Az 5V/2A töltő adapterrel körülbelül 3 órát vesz igénybe a töltés
  • Cseppálló kivitel
  • Önsúly: 663g
  • Kiegészítők: 1db 26650 akkumulátor, 1db USB kábel, 1db akciókamera adapter