powered by www.bluechip.hu

Az Enermax új hűtője a paksi reaktorokat is lehűtené

by Wolf
2019. January 18. 14:39
Címkék: az, új, a, is, enermax
Ha egy atomerőművet nem is, egy processzort akkor is hűvösen tart a LIQTECH II, ha arcátlanul túl van pörgetve az órajel.



Az új vizes processzorhűtőt büszkén jelentette be a gyártó, és nem ok nélkül: Egy igazán esztétikus és nagy teljesítményű hűtőt kapunk a pénzünkért. A minimalista ipari formatervezés letisztult vonalait esztétikusan elhelyezett RGB fények világítják meg. Szinte könnybe lábad az ember szeme, amikor a káprázatos fényjáték keretében csendesen, majdhogynem némán felpörög a rendszer, és hűlni kezdenek a magok. 

Az 500 W-os TDP maximális hűtési teljesítmény ideálissá teszi az Aurabelt blokkal szerelt rendszert a high-end processzorok hűtésére. Nem lehet véletlen az sem, hogy a LIQTECH II élvezi az ASRock, az ASUS, és a Gigabyte és az MSI hivatalos támogatását is az alaplapi LED vezérlők tekintetében. Speciális Twister bearing technológia teszi lehetővé, hogy a hatalmas teljesítmény minimális zajjal járjon, a hűtő halkan dorombol, akár egy jóllakott házi macska.

A LIQTECH II 360, 280 és 240 mm-es radiátorral is választható, a nagyteljesítményű pumpa 450 liter folyadékot mozgat meg óránként. Egy speciális, bejegyzett és levédett Enermax technológia lehetővé teszi, hogy a folyadékáramlás során fellépő határréteg által keltett gyengébben hűtött felmelegedést a réteg leválasztásával megszüntessék. A végeredmény homogén hűtési teljesítmény, és hosszabb processzor-élettartam. A ventilátorok 160.000 óra csendes működésre lettek tervezve. (Ez több, mint 18 év)

Megmondom őszintén, ez a technológia annyira lenyűgöző, hogy kedvem támadt vízhűtést szerelni olyan dolgokba is, amibe egyáltalán nem való, csak azért, hogy utána gyönyörködhessek az RGB fényekben és a csendes lehűlésben. Például az elektromos szendvicssütőmbe. A szendvics lassabban sülne, de a látvány és a hang keltette élmény mindent felülmúl. A LIQTECH II februárban érkezik Magyarországra.