powered by www.bluechip.hu

Top 5 notebook

Vásárlók és fejlesztők által ajánlott ötös lista

by Blake Dashed
2012. November 22. 11:21
Címkék: top5, notebook, vásárlás
Összeállítottunk egy Top 5-ös listát a legkelendőbb notebookokból. Figyelembe vettünk minden tényezőt s a felhasználók értékeléseit.

1. MacBook Air

                         
A MacBook Air nagy kedvenc a világ minden táján. Szép, okos, gyors, elegáns. Nálunk kevésbé elterjedt az ára miatt. Habár 2012-re jóval több Mac-et értékesítettek kis hazánkban is, de még mindig előnyben részesítik a megfizethető laptopokat a vásárlók.

Bemutatkozás:

100% flash háttértár. Nagy előrelépés. Kis helyen.

Mit kapunk, ha egy laptopot flash-tárolóra építünk? Vékony, könnyű, gyors és egy pillanat alatt feléledő számítógépet.

Multi-Touch trackpad. Több érintés, mint valaha.

A Multi-Touch technológia a lehető legjobban illeszkedik a MacBook Air számítógéphez: a kellő méretű, finom megmunkálású üveg trackpad lehetővé teszi a koppintó, csippentő, lapozó, húzó, forgató és görgető mozdulatok könnyed kivitelezését.

Tartós akkumulátor.
Működik, működik és működik.

Egy nagyszerű hordozható számítógéphez nagyszerű üzemidő illik. A MacBook Air 11 hüvelykes modellje akár 5 óra, a 13 hüvelykes modell pedig akár 7 óra üzemidőt, illetve akár 30 napos készenléti időt biztosít.

Nagy felbontású kijelző. Tökéletes pixelek.

A MacBook Air képernyője olyan kristálytiszta és élénk megjelenítést biztosít, hogy kis formába öntött nagy képernyőnek is tekinthető. És a csupán 4,86 milliméter vastag kijelzőben még egy FaceTime-kamera is elfér.

Vásárlás a Bluechipben 


2. HP Pavilion DV6-7100sh 

                           


Bemutatkozás:

Erős, mégis elegáns 

- A kinetikus energia ihlette alakot a prémium anyagok teszik teljessé. Az alumínium ház és a krómmal kiemelt részletek, a legfontosabb helyeken kialakított puha fogás igazán könnyen hordozhatóvá teszi ezt a noteszgépet. 

Egyedi hangzásélmény Beats Audio™ technológiával 

- A forradalmi Beats Audio rendszerrel, mélynyomóval és 4 hangszóróval úgy hallgathatja a zenét, ahogy azt az előadók elképzelték. A kijelzőbe integrált külső hangszóró közvetlenük a felhasználók felé sugározza a hangot. 

HP CoolSense – a hűvös elegancia 

- Az anyagok, valamint az alkatrészek és szellőzőnyílások elhelyezésének újragondolása révén a HP termékei érezhetően hűvösebbek. Akár asztalon, akár úton használja noteszgépét, a HP CoolSense automatikusan úgy változtatja a beállításokat, hogy optimális komfortérzetet biztosítson. 

Csevegésre alkalmas integrált HP TrueVision HD webkamera 

- A HP TrueVision HD webkamera jó képminőséget nyújt – bármilyen fényviszonyok mellett. Legyen szó HD videohívásról vagy HD blogposztról, mindig a legjobb oldalát mutathatja meg. 

Adatvédelem a HP ProtectSmart védelemmel 

- Ha véletlenül leejti számítógépét, a HP ProtectSmart gyorsulásérzékelője kikapcsolja a merevlemezt, hogy megvédje fényképeit, zenéit és emlékeit. 

Kéznél lévő biztonságos hozzáférés HP SimplePass technológiával 

- Megjegyzi Önnek a jelszavakat. A könnyen kezelhető HP SimplePass segítségével egy helyen tárolhatja összes jelszavát – amennyit csak akar. Az univerzális jelszó egy extra biztonsági réteget biztosít. 


3. Asus Zenbook UX31A-R5006V 13.3\"

   
Az Asus Zenbook-ja rögtön belopta magát mindenki szívébe. Amikor első képek megjelentek az interneten, rögtön hatalmas érdeklődés fogadta. Az Asus egy gyönyörű, gyors, ékszert alkotott. Habár az ára a MacBook-val vetekszik, az Asus a felhasználók körében jobb választásnak bizonyult.

Bemutatkozás:

ASUS ZENBOOK UX31A

- Azonnali, 2 másodperc alatti helyreállás, és 150 napos készenléti idő
- A legújabb 3. generációs Intel® Core™ processzorok, Ivy Bridge technológia
- Hihetetlen: mindössze 3 mm vastag elöl és 9 mm hátul
- Gyönyörű Full HD IPS kijelző és billentyűzet háttérvilágítással
- Nagy sebességű SSD, automatikus adatmentés és helyreállítás
- A Bang & Olufsen ICEpower®-rel közösen fejlesztett SonicMaster technológia élethű térhatással javítja a hangminőséget
- USB töltőn keresztül, villámgyors készülék töltés

Hihetetlen szépség


A ZENBOOK™ kialakítása olyan, akár egy óraműé: mindössze 3 mm vastag elöl és 9 mm hátul. A kivitel pengevékony éleket és egy lekerekített központi részt egyesít, amelyek egyszerre praikukusak  és vonzók – azon túl, hogy befoglalják a nagy teljesítményű központi feldolgozó elemeket, a dizájn teljesen egyedinek néz ki. A szépséget és az erőt egyesíti tökéletes egyensúlyban és harmóniában.

Hihetetlen teljesítmény

Az ASUS büszkén kínálja a világ első ultranoteszgépét 6 Gb/s sebességű SSD SATA meghajtóval, aminek az eredménye a lenyűgözően sima és gyors működés. Ezenfelül az összes ASUS ZENBOOK™ modellben gyárilag be van építve az USB 3.0, amely akár tízszer gyorsabban képes

Hihetetlen válaszkészség

Az azonnali bekapcsolásnak köszönhetően mindössze 2 másodperc alatt felébreszthető a noteszgép a pihenésből, úgyhogy akár két hétig is képes készenléti állapotban maradni, miközben a nyitott fájlok és egyéb kezelt adatok biztonságosan el vannak mentve a memóriában. Szintén az adatok biztonságát növeli az automatikus adatmentés, amikor az akkumulátor töltöttsége 5% alá esik. Az ASUS ZENBOOK™ nagyon is szem előtt tartja az energiatakarékosságot: az akkumulátorral takarékoskodó speciális üzemmódjával az akkumulátoros üzemidőt akár 25 százalékkal is képes megnövelni.

Vásárlás a Bluechipben



4. Acer Aspire V3-471G-33114G75MakkL 14\"

                        

Bemutatkozás:

Nagy képernyő, látványos színek

Fedezze fel stílusát: az Aspire V3 sorozatú notebookok a divatos színek és formák széles kínálatát nyújtják 14,0, 15,6 és 17,3 hüvelykes képernyőméret mellett. Ez a letisztult kialakítás kiváló grafikát és nagy teljesítményű funkciókat foglal magában, mellyel megoldható a szórakozás és munka, bárhol is tartózkodjon éppen.

Nagy teljesítmény

Végezzen párhuzamosan egyszerre több feladatot a nagy teljesítményű Aspire V3 sorozattal és a kínálatban elérhető két merevlemezzel.1 Élvezze a kimagasló teljesítményt és képi megjelenítést az új generációs Intel® vagy AMD processzorok és kimagaslóan jól teljesítős NVIDIA® vagy AMD grafika jóvoltából. Akár filmeket, akár zenét szerkeszt, akár a webet böngészi, zökkenőmentes és briliáns felhasználói élményben lesz része.

Induljon a show

Élvezze az átfogó HD szórakoztatást útközben vagy az otthon kényelmében az Acer CineCrystal™ HD kijelzőnek, a Dolby® Home Theater® v4 funkciónak és a Blu-ray Disc™ meghajtónak köszönhetően. 1 A HDMI® segítségével tartalmait az óriás képernyős HDTV készülékeken is megjelenítheti – alakítsa az Aspire V3 sorozatot az otthoni szórakoztató központjává!

Beszéd, megosztás

Tartsa a kapcsolatot a barátaival és családjával a legújabb Wi-Fi® vezeték nélküli kapcsolódási lehetőség és a rendkívül gyors Gigabit Ethernet funkciók használatával. Élvezze az integrált Acer Crystal Eye HD webkamera által kiszolgált tökéletes videocsevegéseket. Továbbítsa a médiát vezeték nélkül a Bluetooth®1 használatával, és ossza meg fényképeit csevegés közben. Az AcerCloud segítségével, melyen keresztül minden eszközével másodpercek alatt megoszthatók a fényképek, videók, zenék és dokumentumok!

Kifinomult dizájn

Az Aspire V3 sorozat gyönyörű színekben kapható. A fedél fényezése, a képernyő kerete és a csuklótámasz szemet gyönyörködtető, konzisztens látványt nyújt. A mindhárom méret normál tartozékát képező ergonomikus, lágy billentyűzetnek és az érzékeny, több mozdulatot felismerő érintőpadnak köszönhetően fokozott kényelmet és termelékenységet tapasztalhat.

Vásárlás a Bluechipben

5. Dell Inspiron 5520

                       
Nem készülhet lista, Dell gépek nélkül. A kis Inspiron-t az átlag feletti felhasználók szavazták mélyebbre, a videoteljesítménye miatt. Pedig a Dell kisgépe nagy népszerűségnek örvend. Szép, jól felszerelt, kiváló minőségű és remek ár/érték aránnyal büszkélkedik. 
A visszajelzések alapján mindenkinek a kedvence. Aranyos, szerethető bárki számára.

Bemutatkozás:

Az új, 15,6 hüvelyk (39,62 cm) képátlójú képernyővel, cserélhető SWITCH fedéllel és akár harmadik generációs Intel® Core™ processzorokkal büszkélkedő Inspiron™ 15R nemcsak elegáns, de a szükséges kapcsolatot is biztosítja Önnek. 

Ha ki akarsz tűnni az osztályban, vagy csak azt szeretnéd, hogy a PC-d kiegészítse az öltözködésed, az új Inspiron 15R-hez elérhető SWITCH fedlapok úgy lettek tervezve, hogy illeszkedjenek a stílusodhoz. 

Legyen az Inspiron 15R a kommunikációs központod! Sosem volt még egyszerűbb a kapcsolattartás a barátokkal és a családdal a robusztus Wi-fi kapcsolattal, a beépített HD webkamerával, a Skype-pal, és több mint 6 órás üzemidővel 


Források: A gyártó által kiadott hivatalos közlemények! Az alábbi lista 1247 ember szavazata alapján készült el.