powered by www.bluechip.hu

A Samsung 1 TB-os eUFS-t gyárt telefonokhoz

by Karina
2019. February 20. 09:34
Címkék: samsung

A Samsung bejelentette, hogy elkezdi a világ első 1 TB-os eUFS (embedded Universal Flash Storage) gyártását, amely hihetetlen tárhelymegoldást kínál a telefongyártók számára. Ez azt jelenti, hogy a telefonok képesek lesznek 1 TB adat tárolására egyetlen flash memória chip segítségével.


Vp Cheol Choi a Samsumg memory marketingese szerint a mobiltelefonok következő generációjában kulcsfontosságú szerepet tölthet majd be a notebookokhoz hasonló felhasználó élményt nyújtó 1Tb-os eUFS. Méreteit tekintve ugyan akkora, mint a Samsung korábbi 512 GB-os egysége és 1000 megabájtos sebességgel rendelkezik, ami 10-szerese egy microSD kártya sebességének.

Tavaly a Samsung a Galaxy Note 9-et „1 terabyte ready” szlogennel népszerűsítette. Az 1 TB tárhely úgy volt elérhető, hogy a mobiltelefon 512 GB-os tárhelyét bővítjük egy a jelenleg rendelkezésre álló legmagasabb kapacitású 512 GB-os microSD kártyával. Vajon a Samsung a közeljövőben használni fogja a saját memória chipjét, hogy kiadhassa a 1TB tárhellyel rendelkező új modelljét? Elképzelhető, hiszen különböző pletykák arra utalnak, hogy a közelgő Galaxy S10 modell 12 GB RAM-mal és 1TB tárhellyel fog rendelkezni.