powered by www.bluechip.hu

GoPro doboz újrahaszonsítása egy működő akváriummá

by Karina
2019. March 25. 10:50
Címkék: gopro
Apró, működőképes akvárium házilag? Lehetséges... mutatjuk hogyan.

Az elmúlt években számos tényező hozzájárult a GoPro pénzügyi bajaihoz, de ez nem állítja meg a vállalatot, hogy évente frissítse kameráit, hiszen még mindig igen magas az eszköz felhasználóinak száma. A frissítések sora azonban nem mindent érintett, ugyanis a GoPro doboza az évek során is a régi maradt. Így szerencsére egy kreatív YouTube felhasználó bemutathatta nekünk, hogyan készíthetjük el a GoPro dobozából a világ legkisebb, működő akváriumát.


Egy szórakoztató hack ami alapvetően csak némi „DIY” képességet igényel.  A felső LED világítás igényel némi tudást forrasztás és elektronika terén, de alapvetően választható másik megoldás is, ha nem bízunk a házi elektronikai megoldásokban. De ettől eltekintve, ha van szemünk, ragasztónk és nem veszítjük el az egyik ujjunkat a szike használatakor akkor könnyedén követhetjük a 18 perces videót lépésről lépésre.

Ellentétben egy mini üvegtállal, ez egy teljesen működőképes akvárium, ami még miniatűr CO2 rendszerrel is rendelkezik, hogy életben tartsa az apró növényeket. Noha egy kifejlett aranyhal nemigen találná benne a helyét, de az akvárium kiválóan alkalmas apró guppik és mini garnélák első otthonának.