powered by www.bluechip.hu

Silicon Power XPOWER Turbine RGB

by Wolf
2019. April 23. 10:29
Címkék: silicon power
Kipróbáltuk a Silicon Power Xpower Trubine RGB DDR4 memória kitet, és teljesen lenyűgözött minket ez a villámgyors szépség.
1999 volt az év, amikor fiatal IT újságíróként a Kongói Köztársaságba utaztam. Egy nemzetközi konzolos játékkonferencián összejöttem egy kongói lánnyal, aki meginvitált a hazájába, és mivel épp volt némi félretett pénzem, oda tudtam utazni. Gloria a kongói társadalom mélyéről küzdötte fel magát újságírónak, a gyerekkorát egy koltán bányában töltötte. A koltán nevű ércből állítják elő a tantált, ami a számítógépek és a játékkonzolok gyártásához elengedhetetlen. A gazdaságosan kibányázható koltán-lelőhelyek 80%-a Kongóban található. Gloriában mély nyomokat hagytak a bányában töltött évek, de nem erről akartam beszélni, hanem erről a hihetetlenül szép és gyors memóriáról, amit a napokban kipróbáltam.



Az XPOWER Turbine RGB DDR4 merész formatervel, elegánsan az RGB ledek köré emelt hűtőbordákkal száll versenybe a memóriák némileg túlszaturált piacán. A Silicon Power ezt a memóriát kimondottan e-sport igényekre tervezte. A kivételesen csúcsra járatott teljesítményhez pompásan vezérelhető RGB fényeket kapunk.

Az XPOWER a Silicon Power gamer márkája. A háborús körülményekhez tervezett merevlemezeiről híressé vált gyártó, úgy tűnik elérkezettnek látta az időt ahhoz, hogy a biztonságos adattárolás hívei után a gamereket is megnyerje magának. Az Xpower egy kimondottan szép és gyors memória, a hasonló kategóriájú termékeknél kedvezőbb áron. Az XPOWER Turbine RGB csakugyan egy elképesztően jó ár-érték arányú, e-sport-kategóriás memória. 

Gloriával természetesen szakítottunk, ráadásul Kongóban nem sokra rá kitört a háború. Akkoriban kezdték gyártani az első Playstationt, amihez rengeteg koltánra volt szükség, mivel a Sony nagy mennyiségű tantált igényelt a Playstation kondenzátoraihoz. A koltán világpiaci ára ettől annyira megugrott, hogy a helyi milíciák egymásnak estek. A fegyveresek bányákat raboltak egymástól, ahol aztán kényszerrel fogva tartott fiatalokat dolgoztattak. Később megtudtam, hogy szegény Gloriát is visszavitték egy bányába. Ha nem lépek le időben, talán én is ott végzem, és nem tudom kipróbálni - szerintem - minden idők legjobb memóriáját. Beszerzését csak javasolni tudom.

Egyébként a RAM jövője egy olyan SSD, ami grafénból és tantálból készül.

 

EZEK IS ÉRDEKESEK LEHETNEK SZÁMODRA

  • Kapacitás 16 GB
  • Generáció DDR4
  • Sebesség 2666 MHz
16 400 Ft
Nettó: 12 913 Ft