powered by www.bluechip.hu

Freezer újdonságok - Jobb ár, jobb minőség!

by Karina
2020. March 10. 14:41
Címkék: arctic, freezer


Eljött az idő, hogy búcsút intsünk az elismert Freezer 7 Pro-nak, az egyik bestsellernek az Arctic CPU hűtői közül. A helyét a multikompatibilis és kompakt Freezer 7 X és a Freezer 7 X CO veszi át, amely tulajdonságaival egy magasabb szintre emeli a CPU hűtőket.

A Freezer 7 X továbbfejlesztett hűtőborda kialakítást és átalakított hűtőcső-elrendezést kapott. Ezzel az új kialakítással és a magas statikus nyomáshoz optimalizált ventilátorral együtt, sikerült jelentősen javítani a 7 X hűtési teljesítményét. Valamint a hatékonyabb, optimalizált gyártási folyamatnak köszönhetően a gyártó által javasolt fogyasztói ár is kedvezőbb lett.


A legújabb Freezer 7 X és 7 X CO minden jelenlegi Intel és AMD foglalattal kompatibilis. A rögzítőkeretet használva a telepítés az alaplap kivétele nélkül egyszerűen elvégezhető.
Az előre alkalmazott, nagy teljesítményű hővezető paszta biztosítja a gyors és tiszta összeszerelést.
Elméletben a tekercs hőmérsékletének 10°C-os csökkentése megkétszerezi az élettartamot. Az új Arctic ventilátormotorokat használva a hőmérséklet 20°C-kal tudtuk csökkenteni, ami megnégyszerezi a ventilátorok élettartamát. 
A Freezer X-hez csatolt közvetlen érintkezésű hőcsövek, és a 44 hűtőlamella optimalizált dizájnja együtt biztosítja, hogy a processzor által termelt hőt ideálisan lehessen eltávolítani és a levegőbe engedni.


Lássuk az újdonságokat:

  • Az új CPU hűtő PWM vezérlésű nyomás optimalizált 92mm-es ventilátort kapott.
  • Két MX-2 hőpasztával kezelt(bekent?) direct-touch hőelvezető csővel rendelkezik.
  • Intel és AMD aljzatokkal egyaránt kompatibilis.
  • Az egybefüggő fekete burkolat elegánsabb megjelenést kölcsönöz.
  • A ventilátor motorjának alacsony hőmérséklete növeli az élettartamot.
  • Az új motornak köszönhetően csökkent a rezgés és az energiafogyasztás.

Ezzel a kompakt és könnyű CPU hűtővel az Arctic ismét bebizonyította, hogy a magas minőség nem jár megfizethetetlen árral.