powered by www.bluechip.hu

Új játékmód a Plague Inc.-től, ahol a cél az emberiség megmentése!

by Lizzy
2020. March 27. 18:25
Címkék:
A Plague Inc. új játékmódot vezet be a játékhoz, amelyben lehetővé teszi a járvány megállítását és nem mellesleg negyedmillió dollárt ad a COVID-19 elleni küzdelemhez! A koronavírusra így reagáltak a játék készítői:

A Plague Inc. játék lényege, hogy betegségekkel, vírusokkal, járványokkal megsemmisítsük az emberiséget. A játék készítői az Ndemic Creations tagjai, viszont nagyon barátságosak és emberségesek ugyanis 250 000 dollárt adományoztak a COVID-19 elleni küzdelemhez és egy olyan játékmódot adtak a játékhoz, amely lehetővé teszi, hogy a játékosok megállítsák a járványt és megmeneküljön az emberiség.

„Nyolc évvel ezelőtt még elképzelni se tudtam volna, hogy a való világ hasonlítani fog a Plague Inc. játékra, vagy hogy egyáltalán azért fognak küzdeni az emberek, hogy segítsenek megállítani egy valódi világjárványt." - mondta James Vaughan, a Plague Inc. alkotója "


Amint kitört a koronavírus pánik, rengetegen letöltötték a játékot – amely azt szimulálja, hogy egy-egy pusztító vírus milyen tempóban irtja ki a teljes emberiséget és azt fontos tudnunk, hogy nem szakmai, tudományos modellről, hanem egy videojátékról beszélünk. A cég mindenesetre úgy döntött, hogy 250 ezer dollárral támogatja a koronavírus elleni harcot – az összeg egyik felét egy, a betegség elleni vakcinán dolgozó szervezet, a másikat pedig a WHO kapja – illetve egy új játékmódot is hozzáadnak a játékhoz, ahol az emberiség megmentése lesz a cél.


Az alapverzióhoz képest teljesen más a felállás, ugyanis nem vírusokat kell kifejleszteni és elterjeszteni, hanem mindent el kell követnünk azért, hogy megfékezzünk egy gyilkos járványt. Ahogy a jelenlegi valós helyzetbe is van a világon: karantént rendelhetünk el, kijárási tilalmat hirdethetünk, sőt, akár az összes, intézményt bezárathatjuk. A csapat szakértői segítséget kap többek között a WHO-tól is, hogy a lehető legrealisztikusabban szimulálhassák le az eseményeket, éppen úgy ahogy a nagy világban is jelenleg történik.

Az új frissítés a világjárvány idején minden játékos számára ingyenes lesz!

Vigyázatok magatokra és szeretteitekre és egymásra!

A Plague Inc. játék többek között mobiltelefonokra és tabletekre, Xbox One-ra és PlayStation 4-re, valamint PC-re is elérhető.