powered by www.bluechip.hu

A Samsung okostelefonok gyártása a felére visszaesett a koronavírus miatt

by Karina
2020. April 24. 15:42
Címkék: samsung, , a, okostelefonok

A Samsung okostelefonok gyártása ebben a hónapban, több mint a felére csökkent a járvány miatt. Az Elec jelentése szerint áprilisban az eddigi évek statisztikai szerit 25 millió telefont készítettek, de ez idén 10 millióra csökkent. Ez 60%-os visszaesés.

Évente a Samsung akár 300 millió telefont is gyárt. A vírus következtében még mindig rengeteg készlet maradt a márciusban eladásra szánt készülékek közül. Indiában és Brazíliában az üzemeket is leállították.”- mondja az egyik forrás. „Egyedül a logisztikai részleg üzemel, hiszen nincs értelme a szükségesnél nagyobb mennyiségű készülék legyártásának.”

A Samsung a telefonjainak nagy részét általában az év első negyedében gyártja le, hogy biztosítani tudja a készletek feltöltését világszerte. Ezután további megrendeléseket vesznek fel, így tehát az áprilisi hónapban mindig kevesebb termelés van, mint előző hónapokban. Most azonban ez a szám a szokásosnál is alacsonyabb a víruskitörés okozta globális gazdasági változások miatt.

A Samsung Eletronics azt tervezi, hogy májusban normalizálja a termelési folyamatokat, de ez a hosszabb időt vehet igénybe.