powered by www.bluechip.hu

A Seagate Technology szabadalmaival segíti a COVID-19 elleni küzdelmet

by Karina
2020. May 22. 15:33
Címkék:

A Seagate Techonolgy a világ egyik vezető merevlemez gyártó cége bejelentette, hogy felajánlja segítségét a COVID-19 elleni küzdelemben. Ezen terv aláírásával a Seagate ingyenes hozzáférést biztosít az összes szabadalmaztatott technológiájához, amely segíti a vírus diagnosztizálását, megelőzését és az adatok tárolását.

A nyílt COVID ígéret célja, hogy minden vállalkozás és a társadalom részére hozzáférést biztosít az eszközeihez, hogy akadályok nélkül, és szélesebb skálán alkalmazzák a technológiákat.

„A Seagate küldetése, hogy maximalizálja az emberiség potenciálját.” mondta Dr. Dave Mosley a Seagate vezérigazgatója.” Ez talán még soha nem volt ilyen fontos, mint most a világjárvány idején. Ez az együttműködés kulcsfontosságú szerepet játszik a betegség elleni küzdelemben. A COVID-19-el kapcsolatos ígéretünk, egy csodálatos lehetőség, hogy együtt dolgozzunk. A Seagate büszke arra, hogy fel tudta ajánlani ezt a segítséget”

A Seagate már korábban is tett proaktív lépéseket annak érdekében, hogy más szervezetek és cégek is segítsenek a járvány elleni küzdelemben.

Néhány példa:


  • A kínai vészhelyzet kezdetekor a cég több Hubei tartományban lévő kórháznak adományozott fejlett orvosi eszközöket, beleértve 3 negatív nyomású technológiával felszerelt mentőt.
  • A Seagate számításokkal és tárolási megoldásokkal segítették a Folding@home COVID-19 programot. A Folding@home egy számítástechnikai projekt, amely egy globális hálózaton alapszik, és azon személyek dolgoznak vele, akik személyes számítógépükön komplex fehérjedinamikai szimulációkat futtatnak. Az itt kapott adatok segíthetnek a tudósoknak jobban megérteni a betegség előfordulását, hogy célzott terápiát tudjanak kifejleszteni. Alig egy hónappal a projekthez való hozzájárulás után a Seagate csapata lenyűgöző eredményeket mutatott fel, a több mint 9000 befejezett munakegységgel. Minél gyorsabban végeznek el egy munkaegységet, annál gyorsabban tudják tanulmányozni a fehérjéket a tudósok. Ezzel nem csak a COVID-19-nek, hanem az Alcheimer kórnak, a ráknak és számos más betegségnek a kutatását segítik.
  • A Seagate és a Vent-19, amely egy nonprofit szervezet, összefogott, hogy megfizethető és tömegesen előállítható megoldásokat fejlesszen, amelyek segítik a lélegeztetőgépek és más orvosi eszközök gyártását. A csúcstechológia és a nagy volumenű, de olcsó megoldás elengedhetetlen a vírus elleni  küzdelemben.
  • Ezeken kívül a Seagate hosszútávú elkötelezettségének részeként a létrehozta a Data4Good programot, amelyben számos Seagate alkalmazott önként vállalta, hogy megosztja adattanulmányait és tapasztalatait, hogy segítse a különböző szervezeteket a pandémiával kapcsolatos legfontosabb kérdések megválaszolásában.