powered by www.bluechip.hu

HTC Vive Cosmos áttekintő

by Lizzy
2020. May 29. 11:42
Címkék: headset, prémium, cosmos, htc,
Lépj egy új szintre! Virtuális valóság prémium hangzással!
A HTC Vive Cosmos egy csúcskategóriás, csúcsminőségű VR szemüveg és fejhallgató, amely megmutatja, hogy a VR technológia jelenleg mennyit fejlődött már az évek során. Nyolc év telt el, mióta az Oculus Rift megnyitotta kapuit a Kickstarter oldalon (pont akkor amikor egyidejűleg az iPhone 5 is megjelent). A VIVE Cosmos egy prémium, PC-alapú VR rendszer, amely a cserélhető előlapokon keresztül képes együtt növekedni a felhasználók idővel változó, növekvő igényeivel, mindeközben végig garantálva az egész Vive Cosmos sorozatra jellemző lenyűgöző látvány- és kényelemi funkciókészletet.


 
Nézzük meg, milyen is ez a HTC Vive Cosmos:
Első látásra egy vonzó, dizájnos kis VR headset. Elöl kék rácsok díszítik, és sikerült végre elrugaszkodni az általános fekete műanyag hatástól. Jól kialakított, erős, szilárd, masszív darab.
A mellékelt Vive Cosmos vezérlők is tökéletesen illeszkednek a kéz alakjához. A vezérlők szövethurkokkal vannak ellátva, így a kézhez rögzítve maradnak (akárcsak anno a Nintendo Wii vezérlői). A HTC Vive Cosmos kellően futurisztikus és új lehetőségeket kínál nekünk.
A headsetet pedig úgy állíthatjuk be, hogy tökéletesen illeszkedjen a fejhez és mind amellett, hogy kényelmes a viselete még a prémium hangzást is garantálja nekünk! 

Előlap-csere: A VIVE Cosmos cserélhető előlapjaival a felhasználók igényeivel együtt növelhető, változtatható az eszköz funkciókészlete. Egy jövőbeli frissítéshez, vagy a teljesítmény fokozásához nem kell mást tenni, csak kicserélni az előlapot egy újra.

Egy mozdulat a való világ elhagyása: Az innovatív felhajtható szemüvegrész kialakításának köszönhetően a Vive Cosmos-szal egyetlen mozdulat a váltás a valódi és a virtuális valóság között. A Vive Cosmos ez mellett olyan kényelmi és ergonómiai funkciókat kínál, amelyeken keresztül a virtuális valóságba történő elmerülés minden eddiginél kényelmesebb és élvezetesebb lehet.

Lenyűgöző látvány: Minden Vive Cosmos eszköz ugyanazzal a nagyszerű, 2880 x 1700 kombinált pixeles felbontású kijelzővel rendelkezik – ez 88%-os növekedést jelent az első Vive eszközhöz képest –, és ez biztosítja a szövegek és a grafika kristálytiszta megjelenítését is.





A jelen és a jövő játékai számára készült és még pontosabb a mozgáskövetés mint eddig valaha, ami a VR technológiánál nem hiányozhat!
Nincsen szükség külső nyomkövetőkre, mivel a Vive Cosmos külső oldalán található hat kamera képes kívülről követést végezni, így az eszköz mindig tudni fogja, hogy Te épp hol vagy a 3D-s térben. A nyomon követés folyamatos és kétségtelenül egy olyan virtuális valóságot tár elénk ami évek óta az egyik legnagyobb változást hozta el nekünk.



A legújabb játékokhoz kijött VR verzió mint pl. a Half Life: Alyx esetén. Azonban a virtuális valóságba való beilleszkedéshez egy kis időre lesz szükség, annak aki a PC játékokat szokta meg annak elsőre nagyon szokatlan lehet, de egy idő után már nem tudsz leállni.