powered by www.bluechip.hu

A Razer elhozza a THX Spatial Audio hangzást!

by Lizzy
2020. June 17. 15:40
Címkék: razer
A Razer új Windows 10-es alkalmazása magával ragadó és hihetetlenül pontos THX-hangolt helyzeti hangzást nyújt bármely fejhallgatómárkával.

A Razer bejelentette a THX Spatial Audio App for Windows 10 alkalmazást.
A kiemelkedő helyzeti pontosságot állítható virtuális hangszórókkal biztosító, fejlett 7.1-es térhangzással rendelkező App javítja a játékélményt, és az összes fej- és fülhallgatóval használhatod. Mostantól minden játékos számára adott a lehetőség, hogy már meglévő 3,5 mm-es, Bluetooth vagy USB csatlakozású fejhallgató használatával szintet lépjen és élvezze a lehető legjobb térbeli hangélményt.


Pontos helyzeti hangzás a legjobb játékbeli hangokért

A THX Spatial Audio az egyik legautentikusabb helyzeti hangélményt nyújtja a THX fejlett megjelenítő motorjának köszönhetően - akár sztereó források esetén is. Jellemzően a térhatású hangrendszerekhez több hangszórós audioforrás szükséges, de a THX leképező motorja mindössze két csatornából szélesebb, helyileg pontos hangkulisszákat képes előállítani. Akár sztereó, 5.1-es vagy 7.1-es forrásokkal dolgozik, a THX motorjának kimenete az egyedi virtuális hangszórórendszerrel kombinálva ösztönösen természetesebb 3D-s hangteret eredményez, és életre kelti a játékokat. 

Abban minden játékos egyetért, hogy az ellenfelek helyzetének meghatározása gyakran jelenti a győzelem titkát. A THX Spatial Audio App használatával a veszélyek helyének pontos meghatározása előnyt jelent a játékosok számára a versenytársakkal szemben. Ez a pontossági szint pedig a fáradtságot is csökkenti - már nem kell feszülten fülelniük, hogy meghallják ellenfeleiket, így hosszabb időn keresztül és jobban játszhatnak.


Teljes testreszabás a személyre szabott térhangzás érdekében

A THX a 3D hangmodellezésében szerzett többéves tapasztalatából tudja, hogy mindenki másképp hallja a hangokat, és saját audio-preferenciákkal rendelkezik - az elvárt hangerő, frekvencia és irány egyénenként változik. A legteljesebb hangélmény érdekében a Razer funkciógazdag testreszabási lehetőségeket kínál - beleértve a hangszórók helyzetét, a hangerőt és a távolságot is - így minden felhasználó pontosan, az egyéni hallási preferenciáihoz állíthatja be az alkalmazást.

Emellett a felhasználók bármelyik játékhoz vagy média alkalmazáshoz igazíthatják a hangbeállításokat annak érdekében, hogy úgy hallják az adott tartalmakat, ahogyan azt az alkotók elképzelték. A Razer THX Spatial Audio App alkalmazás Equalizer részében a felhasználók választhatnak a THX-hangolt előbeállítások közül, vagy a személyre szabott, gazdag hallgatói élmény érdekében módosíthatják, létrehozhatják és eltárolhatják saját EQ-beállításaikat. Amikor a felhasználó játszani akar, a győzelem érdekében az audiomotorja pontos hangjelzéseket ad, amikor pedig eljön a zene ideje, elég egy gyors profilváltás az alkalmazásban a teret betöltő, magával ragadó hangzáshoz, és az „olyan jól szól, mintha ott lennék” élményhez.


Maximális kompatibilitás

A Razer THX Spatial Audio App for Windows 10 alkalmazást úgy tervezték, hogy bármilyen típusú és márkájú fejhallgatóval és fülhallgatóval működjön, elhozva a tökéletes hangzás élményét a lehető legtöbb felhasználó számára. Kompatibilis az analóg 3,5 mm-es mikrofonos fejhallgatókkal, valamint az USB és Bluetooth fülesekkel, így mostantól bárki frissítheti virtuális 5.1-es, 7.1-es, vagy sztereo hangélményét.

A THX Spatial Audio App egy Windows widgetet (minialkalmazást) is tartalmaz, amely röviddel a megjelenést követően válik elérhetővé a Windows Game Bar-on keresztül, Windows 10-en (a Win + G billentyűkombináció lenyomásával), és lehetővé teszi a gyors hozzáférést az olyan alapvető funkciókhoz, mint például a játék közbeni EQ profilváltás.

Az alkalmazásról röviden:

- Nagyobb helymeghatározási pontosság forrástól függetlenül
- A 7.1-en túlmutató hangzás
- THX-hangolt: Élethű, realisztikus, filmes színvonalú hangkulisszák létrehozása
- Térhangzás kalibrálás: A személyre szabott hallási preferenciákon alapuló legpontosabb helyzeti hangzás biztosítása
- EQ testreszabás és THX előbeállítások: Attól függően, hogy a hallgató inkább a mélyebb basszust vagy a tisztább hangzást részesíti előnyben, az alkalmazásban kiegyensúlyozhatóak a közép-, magas és alacsony frekvenciák
- 3,5 mm, Bluetooth és USB kompatibilis