powered by www.bluechip.hu

Ulra kompakt IoT megoldások a Shuttle-től

by Lizzy
2020. August 19. 13:03
Címkék: shuttle
Ismerd meg a Shuttle Edge EN01J3 és EN01J4-et! Ventilátor nélküli és azonnal indítható!
A Shuttle Edge EN01 ventilátor mentesített, IPC kategóriás mini számítógép. 
Térfogata 450 ml. Az alumíniumból hajtogatott ház robosztus. Szabványos DIN-Rail vagy VESA felfogatással rögzíthető. Karbantartás mentes folyamatos, 24 órás üzemre tervezték. 50 Celsius fokos környezeti hőmérsékletig működtethető. Sokféle célra, rugalmasan felhasználható.

Az EN01 széria egy intelligens platform komoly adatkezelő alkalmazások számára. Az egyik lehető legkisebb teljes funkcionalitású PC a piacon, amin ezek a speciális programok futtathatóak. Az intenzív adatkezelő programok számára megfelelő kapacitással rendelkező gép az ipari környezethez mérten tartós és AI oT Ready, hogy kiszolgálhassa az igényeket.


Az erős és IP20 védettséget biztosító alumínium házon nincs bekapcsológomb és folyamatos üzemben dolgozik, a tápellátás a kéttűs Euroblock csatlakozón történhet 12 - 19 V feszültséggel. Külön tápegység nem jár hozzá. Alternatív lehetőség, hogy egy külön megvásárolható Gigabites PoE kártya beépítésével a tápellátást is az Ethernet hálózatról kapja.

A csatlakozók terén a rendelkezésre áll a HDMI 1.4b, két USB 3.2 Gen 1 Type, egy microUSB 2.0, a Gigabites LAN és egy microSD kártyaolvasó. A bővíthetősége további sok izgalmas lehetőséget nyújt.

Az M.2 B-key típusú aljzatba mehet egy M.2-2242 SSD például, vagy egy videórögzítő kártya, esetleg egy LTE / 4G modul a vezeték nélküli kommunikációhoz. A ház oldalán nano SIM kártya méretben van egy előkészített nyílás is a kártyához, ami az alaplaphoz vezet. Az alaplapon továbbá bekapcsoló- és reset gombhoz csatlakozás, 2 db RS232 (RS422/485), 4 db GPIO és I2C bus konnektorok találhatók még.

A kis gép egy DIN sínre vagy VESA előkészítésre fogatható fel. Minden adott, hogy profi alkalmazások fussanak rajta, mint például IoT Gateway, automatizálási szoftverek, vezérlő vagy adatgyűjtő rendszerek, videómegfigyelés és így tovább.


Edge EN01J3

A Shuttle EN01J3 módozat működtetéséről egy Intel Celeron J3355 processzor gondoskodik két maggal, 2 GHz órajelen. Az Apollo Lake motor turbó órajele 2,5 GHz lehet és a központi egységbe integrált Intel HD Graphics 500 készíti a képeket. Az alaplapra forrasztott 4GB RAM és 64GB eMMC Flash memória tárolja az adatokat. 

A háttértár bővíthető a kártyaolvasóba helyezett memóriakártyával.


Edge EN01J4

Az EN01J4 változat motorja egy Intel Pentium J4205 négymagos processzor 1,5 GHz frekvenciával. A turbó 2,6 GHz-ig szaladhat fel.  A képalkotó egy integrált Intel Graphics 505 grafikus egység. 

A memória 8GB DDR4 2400 MHz alaplapra forrasztott modul, a háttértár 64GB flash memória.