powered by www.bluechip.hu

Nikon 1 V2

Miért kötne kompromisszumot, amikor könnyű eszközökkel felszerelve szeretne utazni?

by Blake Dashed
2012. December 10. 08:17
A Nikon 1 V2 gondoskodik arról, hogy ne kényszerüljön ilyesmire.

Az új, 14,2 megapixeles szupergyors CMOS AF érzékelőnek, a magas ISO-értékeknek és a kézi vezérlést lehetővé tevő kezelőszervek közvetlen elérhetőségének köszönhetően részletgazdag képeket készíthet pontosan úgy, ahogyan el szeretné készíteni azokat, még gyenge fényben is.

A készülék a sebességet, a teljesítményt és a precizitást ötvözi egy rendkívül kisméretű vázban, így fő fényképezőgépnek is remekül beválik, de második gépnek is nagyszerű – amelyet a használat során gyakrabban fog előnyben részesíteni, mint azt most feltételezné.
Nikon 1 V2 Váz

                            

    Hordozható Nikon 1 rendszer: kisméretű váz és kompakt objektívek, klasszikus fekete vagy fehér színben. Úgy építettük fel, hogy minden eddiginél gyorsabban és intelligensebb módon örökíthesse meg az Önt körülvevő világot.

    Szupergyors CMOS AF érzékelő: minden eddiginél gyorsabban és pontosabban állít élességet. A 14,2 megapixeles felbontással és a nagy ISO-értékkel (160–6400) részletgazdag képeket készíthet gyenge fényben is.

    EXPEED 3A: a Nikon kettős képfeldolgozó rendszerrel felszerelt, következő generációs motorja döbbenetes, másodpercenként 850 megapixeles sebességgel tudja feldolgozni a képeket, így páratlan teljesítményt tud nyújtani minden helyzetben.

                 

    Továbbfejlesztett hibrid AF (automatikus élességállítási) rendszer: olyan gyorsan állít élességet, hogy Ön késedelem nélkül rögzítheti a pillanatokat. A rendszer azonnal átvált a 73 pontos fázisérzékelő AF és a 135 pontos kontrasztérzékelő AF között.

    60 kép/mp sebességű sorozatfelvétel: a fényképezőgép AF rendszerének kihasználásával teljes felbontású képeket készíthet, akár 15 kép/másodperc sebességgel¹. Vagy pedig állítsa az élességet egyetlen pontra, így teljes felbontású képeket készíthet legfeljebb 60 kép/mp sebességgel².

    Teljes kreatív vezérlés: a PSAM expozícióvezérlés gyorsan elérhető a fényképezőgép tetején lévő módválasztó tárcsával. A vezérlőtárcsa forgatásával úgy módosíthatja a beállításokat, hogy közben nem kell levennie a szemét a keresőről.

                

    Élő képvezérlés: a felvételeket úgy készítheti el, ahogyan eltervezte. A beállításokat könnyűszerrel módosíthatja, és valós időben láthatja az eredményeket. Ha ki szeretné merevíteni a mozgást vagy elmosódottá szeretné tenni a hátteret a téma kiemeléséhez, elegendő csak elfordítania a vezérlőtárcsát, és máris megfelelően beállíthatja a kép mellett megjelenő vezérlősávokat.

    Strapabírás és hordozhatóság: a könnyű váz elülső panelje tartós magnéziumötvözetből készült. A zárszerkezet sebességét és megbízhatóságát 100 000 cikluson keresztül teszteltük. A nagyméretű markolat biztos fogást kínál, így kényelmesebb fényképezést tesz lehetővé bármilyen helyzetben.

    Tisztább képek készítése: használja ki az optikai tengelyen fekvő, nagy teljesítményű 1 440 000 képpontos EVF elektronikus kereső által nyújtott stabil megjelenítést. Minden részletet megláthat a széles megtekintési szögű 7,5 cm-es, 921 000 képpontos LCD-monitor segítségével.

    A megfelelő megvilágítás: a beépített vakuval plusz megvilágításhoz juthat, amikor szüksége van rá. A kisméretű és hatékony SB-N7 vaku használatával kreatív fényképeket készíthet úgy, hogy vezérli a fény irányát és minőségét.

    Mozgó pillanatkép: állóképei egy kattintással életre kelnek! A fényképezőgép „élő képet” rögzít, amely a kioldógomb teljes lenyomása előtti pillanatok lassított felvételével kezdődik, és magával a fényképpel végződik. Az egy fájlba mentett felvétel könnyen megosztható bármilyen platformon.

    A legjobb pillanat rögzítése: mindig megtalálja a legjobb felvételt. Az Intelligens képválasztó funkció akár 20 nagy felbontású képet készít, és kiválasztja közülük az öt legjobbat. A Lassú nézet funkció legfeljebb 40 képből álló sorozatfelvételt készít, és lassított felvételként megjeleníti azokat az LCD-képernyőn, így Ön kiválaszthatja a megőrizni kívánt pillanatot.

    Videovarázs: hozza ki a legjobbat a két világból – készítsen teljes felbontású fényképeket (3:2 képarány), miközben Full HD felbontású videót rögzít. Használja afejlett videó módot, amelyben rendkívüli lassításban rögzítheti a mozgást, vagy a PSAM vezérlőkkel szabályozhatja a záridőt és a rekeszt.

    WU-1b vezeték nélküli mobiladapter: továbbítsa képeit bármilyen okostelefonra vagy táblagépre a fényképezőgépéről³. A rögzített pillanatokat könnyűszerrel megoszthatja, nagyobb képernyőn tekintheti meg a képeket, vagy az adapter használatával akár távvezérelheti is a fényképezőgépet az adott eszközről.

    1 NIKKOR cserélhető objektívek: az objektívcsalád gyakorlatilag minden helyzetre megoldást kínál, minden tagja videofelvételre optimalizált, és kis mérete révén remekül hordozható. Alkosson kiváló képeket gyenge fényben és csodálatosan elmosódó háttereket a gyors 1 NIKKOR 18.5mm f/1.8 objektívvel.

    FT1 bajonett adapter: az FT1 bajonett adapter segítségével bármilyen NIKKOR SLR objektívet csatlakoztathat Nikon 1 fényképezőgépének 1-bajonettjéhez. AF-S és AF-I NIKKOR objektívek használata esetén a Nikon 1 fejlett hibrid automatikus élességállítási rendszere teljes mértékben a rendelkezésére áll⁴.

    Többfunkciós tartozékcsatlakoztató: még több fényképezési lehetőséget teremt. Szabályozhatja a megvilágítást a kisméretű SB-N7 vakuval. Képeit címkékkel láthatja el az apró GP-N100 GPS-egység segítségével. Az ME-1 sztereó mikrofoncsatlakoztatásával kiváló minőségű sztereó hangot is felvehet.


1 NIKKOR VR 10–30 mm objektív

Vannak pillanatok, amelyeket élethűen érdemes megőrizni. Remek eszköz ehhez a nagy látószögű 1 NIKKOR 3x zoom objektív.

                        

1 NIKKOR VR 30–110 mm objektív

A remekül hordozható 1 NIKKOR 30–110 mm zoomos telefotó objektív tökéletes választás egy szabadtéri fotós túrához.

A 3,7x zoommal könnyedén zoomolhat távoli témákra, portréfotózásnál pedig biztos lehet abban, hogy a háttér helyett valóban a modell arcára kerül majd a hangsúly. A Nikon rázkódáscsökkentő egység éles fényképek és videók rögzítését teszi lehetővé.

SPECIFIKÁCIÓ

GyártóNikon
Valós pixelszám14,2 millió
Teljes pixelszám14,2 millió
MakróNem
Zoomtartomány minObjektívtől függ
Zoomtartomány max.Objektívtől függ
RekeszválasztóManuális és Automatikus
Objektív rögzítéseNikon 1-bajonett
Manuális fókuszNem
Zársebesség min.1/4000 mp
Zársebesség max.30 mp
LCD méret3 "
Kép stabilizátorNem
Memóriakártya típusSDHC, SDXC, SD
Érzékelő típusaCMOS
Beépített vakuIgen
Külső vaku illesztőIgen
Fehéregyensúly beállításManuális és Automatikus
CsatlakozóUSB, Mini HDMI
Automata időzítőIgen
Sorozatfelvétel60 kép/mp
Video rögzítésIgen
3D felvételNincs
TávkioldóNincs
ÁllványmenetNem
TartozékAkkumulátor, Akkumulátor töltő, Hordszíj, Objektív, Telepítő lemez, USB kábel
SzínFehér
Méret107,8 x 81,6 x 45,9 mm
Súly278 g
KiszerelésKit 2
Garancia2 év
Csepp, por és ütésállóNem