powered by www.bluechip.hu

Üzleti okmányszkennerek a Plustektől

by Lizzy
2021. April 13. 14:24

Azokon a helyeken, ahol szükség van a személyes okmányok rögzítésére, nagy segítséget jelent egy automatikus beolvasó. A hagyományos munkamenet szerint az ügyintézők vagy recepciósok kézzel viszik be a nyilvántartórendszerükbe az ügyfél adatait, majd fénymásolatot, vagy hagyományos szkennelést készítenek az okmányokról. A folyamat lassú és több hibalehetőséget is rejt.

Szállodai bejelentkezésnél, autóbérlésnél, banki szolgáltatások igénybevételekor, bármilyen közüzemi szerződés kötésekor, de akár határátlépéskor vagy egyszerűen csak egy szigorúbban őrzött területre való belépéskor szükség lehet a személyes okmányok, például útlevél, személyi igazolvány, vezetői engedély adatainak rögzítésére.
A Plustek X-szkennerek nem csak arra képesek, hogy 1-2 másodperces beolvasási idő alatt 5 megapixeles képet készítsenek az okmányról, hanem arra is, hogy az okmányon szereplő információkat karakterfelismerő rendszer segítségével adattá alakítsák és továbbítsák az adatbázis felé. A Plustek által biztosított API és SDK segítségével a szkennerek bármilyen adatkezelő rendszerbe integrálhatók.

A Plustek X-sorozatú szkennereivel egyetlen lépésben olvashatók be és alakíthatók adattá a személyes okmányokon található információk. Az RFID olvasós kivitel pedig további lehetőségeket biztosít.



Az beolvasás nem csal látható fénnyel történik, hanem egy-egy UV és infravörös fotó is készül, így az okmányok biztonsági elemei is rögzítésre kerülnek. Míg az X150 változat látható, UV és IR tartományú fotót készít, az X200 ezen felül RFID olvasóval is fel van szerelve. Így az adatokat és például az okmányon szereplő fotót közvetlenül digitális formában is ki tudja nyerni. A rendszer többek között kezeli az ICAO 9303 szabványú úti okmányokat, amelyeken egy gépi olvasásra alkalmas sávban külön is megtalálhatók az adatok. Támogatja a TD1, TD2, MRP és MRV méretű dokumentumokat is.



A beolvasás indítása teljesen automatikus, nem kell gombokat nyomkodni, ahogy az üvegre helyezzük az okmányt, azonnal elindul az 1-2 másodperces folyamat.

Bárhol ahol gyorsan és megbízhatóak kell személyes okmányokat és rajtuk szereplő adatokat rögzíteni, jó megoldást adnak a Plustek X-sorozatú beolvasók. A kézi adatrögzítéshez képest jelentősen gyorsítják a munkát és kiküszöbölik a hibalehetőséget.



Plustek X150/X200 adatok

Képalkotás: 5MP CMOS szenzor
Fényforrások: LED (fehér, IR, UV)
Beolvasási felület: max. 127x95mm
Energiaellátás: 24V/0,75A
Csatlakozás: USB 2.0, plusz 2xUSB
Méretek: 200x200x190mm
Tömeg: 1,7 Kg
Operációs rendszer: Windows 7-10, Ubuntu
Tartozék szoftverek: Plustek SecureScan, SecureScan Manager, MRTDs Reader SDK


EZEK IS ÉRDEKESEK LEHETNEK SZÁMODRA

  • Típus igazolványszkenner
  • Olvasási sebesség 60 lap/perc
  • Csatlakozási lehetőség USB
  • Típus igazolványszkenner
  • Max. optikai felbontás 300 dpi
  • Csatlakozási lehetőség USB
150 900 Ft
Nettó: 118 819 Ft
293 900 Ft
Nettó: 231 417 Ft