powered by www.bluechip.hu

ASUS GTX 680 DirectCU II

Az Asus GTX 680-as kártya, melynek nem akad párja.

by Blake Dashed
2012. December 14. 07:32
Címkék: asus, gtx, videokártya
A szokatlanul nagy méretű kártya, igen sok potenciált hordoz magába. Nem csak szolgáltatások terén hozza az elvárhatót, de teljesítményből sem lesz hiány.
Teljesítmény tekintetében a GTX 680 DirectCU II Top verziója tölti az Nvidia GTX 680 és a csúcsmodellt jelentő GTX 690 között tátongó űrt. Habár a referenciamodell és az ASUS tuningolt variánsa között nincsenek extrém különbségek, a DirectCU II-hűtés hatását egyértelműen érezni lehet. Az ASUS gyárilag 130 MHz-cel emelte meg a mag alapórajelét és a turbófrekvenciának is adott egy kis szteroidot, ami így már 1267 MHz-en tetőzik. A hűtésnek hála ez az érték 1300 MHz-re is fel tud kúszni. Amennyiben a kártya effektív memória órajelét is emelték volna, akkor tuti, hogy eldobnánk az agyunkat. Azért van még mit a tejbe aprítania a megoldásnak. Az ASUS fejlettebb komponensekkel rakta tele a kártyát. 8+2 fázisú tápkörének hála nagyobb tuningréssel, stabilitással és jobb áramellátással üzemel a megoldás. Vagyis a referenciamodellnél energiahatékonyabban működhet

                   .
A referenciamodellhez képest a 3DMark 11 mérései alapján majdnem ezer ponttal teljesített jobban az ASUS GTX 680 variánsa, a referencia GTX 670-nél pedig majdnem 2000 ponttal. A Batman: Arkham Cityben 1920×1200 pixeles felbontáson a 4×MSAA-s képeket átlagban 64 fps-sel jelenítette meg. A referenciamodell nem sokkal volt elmaradva, csupán 4-5 fps-sel. Eközben maximális terhelés mellett csak 64 fokra hevült a GPU, ami így 8 fokkal üzemelt hűvösebben az nvidiás darabnál. Mindezt pedig úgy tette, hogy 42 dB körüli zajjal bombázta a környezetet a két 100 mm venti. Az egymagos kártyák között jelenleg kiváló teljesítménnyel büszkélkedhet az ASUS GTX 680 DirectCU II TOP. Gyors, vannak tartalékai, halk és bőven elég funkcióval rendelkezik ahhoz, hogy még a legelvetemültebb felhasználók is örömüket leljék benne.