powered by www.bluechip.hu

A RAZER BEMUTATJA A VIPER V2 PRO-T

by Luca
2022. May 17. 10:49
Címkék: a, , razer, viper, pro, v2

A mindössze 58 grammos új Razer Viper V2 Pro gamer egér továbbfejlesztett Optical Mouse Switches Gen-3 optikai egérkapcsolókkal, valamint az új Focus Pro 30K Optical Sensor optikai érzékelővel lép be az esportok világába.


A Razer, a világ vezető, gamereknek szánt lifestyle márkája a mai napon bejelentette a Viper V2 Pro-t: egy ultrakönnyű, vezeték nélküli, versenyszintű gamer egeret, amely zsúfolásig van töltve exkluzív csúcstechnológiákkal, emellett pedig hivatásos esport versenyzők folyamatos visszajelzései mellett került kifejlesztésre. A Viper Ultimate egérnél több mint 20%-kal könnyebb Viper V2 Pro következő generációs kapcsolóival, jobb akkumulátor-üzemidejével, és a vadonatúj Focus Pro 30K optikai érzékelővel egy olyan teljesítményre kihegyezett eszköz, amely már most legendás esport hírnévre tett szert, és amely új etalont állít a konkurencia elé.


Gyorsabb. Könnyebb. Halálosabb.

„Alaposan megvizsgáltuk a Viper V2 Pro súlyának minden egyes grammját annak érdekében, hogy az alacsonyabb súly ne menjen más funkciók rovására.” – nyilatkozta Chris Mitchell, a Razer PC Gaming részlegének vezetője. „Itt nem elégszünk meg azzal, hogy egyszerűen csak lecsökkentjük a súlyt. A Viper V2 Pro fejlesztésében mind a hivatásos esport versenyzők, mind a szélesebb „egeres közösség” jelentős szerepet játszott, hiszen észrevételeiket - legyen szó akár a kapcsolók és az érzékelők tökéletesítéséről, vagy olyan egyszerű dolgokról, mint például az oldalsó gombok kiemelkedésének optimalizálása - figyelembe vettük a kialakítás során.”

„Azt hiszem, ezt az egeret nekem készítették.” – nyilatkozta Jimmy „Marved” Nguyen, az OpTic Gaming hivatásos VALORANT játékosa. „Az alakja és a súlya tökéletes a kezemben, úgy érzem, mintha a testem természetes meghosszabbítása lenne. Semmihez sem hasonlítható.”

Az új Viper változat prototípusát használva Marved nemrégiben 35 killel felállította a 2022-es VALORANT Champions Tour (VCT) során megszerzett legtöbb kill rekordját, valamint a döntő MVP-jének (vagyis a meccs legértékesebb játékosának) is megválasztották. Az OpTic Gaming a bajnokságon az első helyet szerezte meg, így a Viper következő generációja már a termék bemutatkozása előtt a VALORANT történelmének részévé vált.


Kéznél lévő csúcsteljesítmény

A Razer új Focus Pro 30K optikai érzékelője szintén a Viper V2 Pro részeként mutatkozik be, és 99,8%-os teljes felbontási pontosságot ér el. Ez a nagy teljesítményű új szenzor a legmagasabb szintű játékélmény érdekében olyan mesterséges intelligencia által támogatott funkciókkal rendelkezik, mint például a Smart Tracking (intelligens követés), a Motion Sync (mozgás-szinkronizáció), vagy az Asymmetric Cut-off (aszimmetrikus lehelyezési távolság). Az aszimmetrikus lehelyezési távolság funkciót továbbfejlesztették, így mostantól a korábbi változat 3 szintje után akár 26 fokozatú magasságbeállítást tesz lehetővé. Ezen szélesebb körű testreszabhatóság segítségével a felhasználók a játékstílusukhoz leginkább igazodó lehelyezési és emelési magasságokat állíthatnak be.

A még jobban érezhető tapintású és még hosszabb kattintási élettartamú Viper V2 Pro az új Razer Optical Mouse Switches Gen-3 optikai egérkapcsolókkal rendelkezik, ezáltal a dupla kattintás teljesen problémamentes, és pergésmentesítési késleltetés sincs. Ezek az új kapcsolók akár 90 millió kattintásos névleges élettartammal bírnak, ami az előző generációs kapcsolók élettartamához képest több mint 25%-os értéktöbbletet jelent.


A profiknak

„A Viper V2 Pro-t az alapoktól kezdve a világ legjobb játékosainak közreműködésével fejlesztettük, azzal a céllal, hogy egy olyan forradalmi eszközt biztosítsunk számukra, amellyel képesek javítani teljesítményükön.” - nyilatkozta Flo Gutierrez, a Razer globális esport-igazgatója. "Az egér fejlesztése során folyamatosan gyűjtöttük a játékosaink által megfogalmazott kritikus visszajelzéseket, és újra és újra azt hallottuk, hogy a súly, az érzékelők és a kapcsolók a messze legfontosabb aspektusok. Ezúttal mindháromnál még „rátettünk egy lapáttal”, az eredmény pedig tényleg önmagáért beszél: próbáld ki, és soha nem akarod majd elengedni.”

 

Egy profi esportoló számára gamer egere minden tulajdonsága fontos, egészen a felhasználó számára biztosított testreszabhatóságig. A Viper V2 Pro mostantól Type-C csatlakozón keresztül tölthető, emellett pedig az egér alján található DPI vezérlőgombbal is rendelkezik, amely rugalmas érzékenységbeállítást tesz lehetővé játék közben is - anélkül, hogy el kellene merülnöd a szoftveres beállításokban. A Viper V2 Pro dobozában további, a Viper V2 Pro formájára előrevágott markolatszalagok, egy Razer Speedflex töltőkábel, valamint egy 2,4 GHz-es HyperSpeed USB dongle-kiterjesztés is található, így minden játékos számára biztosított a sikerhez szükséges konfiguráció, függetlenül attól, hogyan is szeretne játszani.

A kőkemény teljesítményt nyújtó, könnyű, vezeték nélküli gamer egér már elérhető fekete és fehér színben.


EZEK IS ÉRDEKESEK LEHETNEK SZÁMODRA

  • Csatoló felület Vezetékes – USB, Vezeték nélküli – USB Type-A
  • Érzékelő Optikai
  • Érzékenység 30000 dpi
  • Csatoló felület Vezetékes – USB, Vezeték nélküli – USB Type-A
  • Érzékelő Optikai
  • Érzékenység 30000 dpi
60 900 Ft
Nettó: 47 953 Ft
61 900 Ft
Nettó: 48 740 Ft