powered by www.bluechip.hu

Katonai szintű adatbiztonság a zsebedben!

by Luca
2022. May 26. 10:38
A Kingston Digital hardveresen titkosított, érintőképernyős külső SSD-vel támogatja az adatbiztonságot


A Kingston Digital bemutatta titkosított termékcsaládjának legújabb tagját, az IronKey Vault Privacy 80 External SSD-t, mely nemcsak hardveres titkosítású, de véletlenszerűsíthető érintőképernyővel is rendelkezik.

ssd,external,privacy,vault,ironkey,kingston,adatbiztonság,külső merevlemez

A „drag & drop” fájlátvitellel működő IronKey VP80ES használata egyszerű, akár az okostelefon feloldása. A könnyen kezelhető színes érintőképernyővel, FIPS 197 szerint tanúsított XTS-AES 256 bites titkosítással rendelkező SSD az adatbiztonság mellett a felhasználóbarát működésről is gondoskodik. A meghajtó digitálisan aláírt firmware-e ideális védelmet nyújt a felhasználók számára a Brute Force és BadUSB jellegű támadásokkal szemben, legyen szó kis- és középvállalkozásokról (KKV-k) vagy tartalomkészítőkről. Katonai szintű biztonsági megoldásaival az internetes és felhőszolgáltatásoknál jóval alkalmasabb a fontos vállalati adatok, dokumentumok vagy nagy felbontású képek és videók védelmére.

ssd,external,privacy,vault,ironkey,kingston,adatbiztonság,külső merevlemez

Az egyszerű használat és a hardveres titkosítás mellett a VP80ES további adatbiztonsági funkciókat is kínál, például több jelszó (adminisztrátori/felhasználói) beállításának lehetőségét, PIN-/passphrase-módot és konfigurálható jelszószabályok alkalmazását. Az adminisztrátori opcióval numerikus PIN- vagy passphrase-mód közül lehet választani, konfigurálható jelszószabályok állíthatók be, és olyan további biztonsági lehetőségek is választhatók, mint a felhasználóval megosztott jelszókísérletek maximális száma, 6-64 karakteres minimális jelszóhossz, alfanumerikus jelszószabályok, automatikus időkorlát a meghajtó lezárásához, véletlenszerű érintőképernyő-elrendezés és Secure-Erase funkció a fontos fájlok maximális védelméhez.

ssd,external,privacy,vault,ironkey,kingston,adatbiztonság,külső merevlemez

Az adminisztrátori jelszóval visszaállíthatók az adatok és a hozzáférés a felhasználói jelszó elfelejtése esetén. A még nyugodtabb működés érdekében a VP80ES Brute Force jellegű támadások elleni crypto-erase funkciója alapértelmezett módon törli az adatokat a meghajtóról, ha 15-ször egymás után téves adminisztrátori vagy felhasználói jelszót adnak meg. 

ssd,external,privacy,vault,ironkey,kingston,adatbiztonság,külső merevlemez

„Mivel egyre többen dolgoznak otthonról és a vállalati tűzfalakon kívülről, szeretnénk meglévő titkosított USB-meghajtóinkat kiegészítve, nagyobb kapacitású, katonai szintű biztonságot nyújtó, felhasználóbarát lehetőségeket kínálni a kis- és középvállalkozásoknak. Az IronKey Vault Privacy 80ES pontosan ezt nyújtja felhasználóinak. A színes érintőképernyő, a számtalan biztonsági funkció és a kompakt kialakítás révén a felhasználók szó szerint a saját kezükben tarthatják az adataikat” – mondta Oscar Escayola Kaloudis, a Kingston EMEA-régióbeli flash üzletágának vezetője.

ssd,external,privacy,vault,ironkey,kingston,adatbiztonság,külső merevlemez

A Kingston IronKey Vault Privacy 80 külső SSD 480 GB, 960 GB és 1920 GB kapacitású változatban érhető el. 3 éves korlátozott garancia, ingyenes technikai támogatás és a Kingston legendás megbízhatósága jár hozzá.

ssd,external,privacy,vault,ironkey,kingston,adatbiztonság,külső merevlemez

A Kingston IronKey Vault Privacy 80 External SSD jellemzői és specifikációja:

· FIPS 197 szerint tanúsított XTS-AES 256 bites titkosítás a fontos adatok védelméhez: Beépített védelem a BadUSB és Brute Force jellegű támadásokkal szemben, Common Criteria EAL5+ szerint tanúsított biztonságos mikroprocesszor.3

· Könnyen kezelhető, egyedi érintőképernyő: A könnyen kezelhető, felhasználóbarát színes érintőképernyő megkönnyíti az adatok védelmét.

· Több jelszó (adminisztrátori/felhasználói) beállításának lehetősége, PIN-/passphrase-móddal: Több jelszó állítható be az adatok visszaállításához adminisztrátori hozzáféréssel.

· Konfigurálható jelszószabályok: A jelszómegadási kísérletek számának kezelése, 6-64 karakteres minimális jelszóhossz, a jelszóban található számokra és betűkre vonatkozó szabályok.

· Kibővített biztonsági lehetőségek: Állítható automatikus időtúllépés a meghajtó lezárásához, az érintőképernyő elrendezésének randomizálása, és Secure-Erase funkció az összes jelszó és titkosítási kulcs törléséhez.

· Kettős read-only (írásvédett) üzemmódbeállítás:Kétszintű „read-only” védelem a megtámadott rendszerek irányából érkező kiberbiztonsági fenyegetésekkel szemben.

· Interfész: USB 3.2 Gen 1

· Csatlakozó: Type-C

· A csomag tartalma: neoprén utazótok, USB 3.2 Gen 1 C-to-C kábel, USB 3.2 Gen 1 C-to-A kábel

· Kapacitás: 480 GB, 960 GB, 1920 GB

· Sebesség: Max. 250 MB/s, olvasás és írás

ssd,external,privacy,vault,ironkey,kingston,adatbiztonság,külső merevlemez