powered by www.bluechip.hu

Megjelent a szuper-biztonságos IronKey™ Locker+ 50

by gardonyik
2022. July 06. 11:37
A Kingston bemutatja legújabb fejlesztésű pendrive-ját, az IronKey™ Locker+ 50-et!

A memóriatermékek és technológiai megoldások globális piacvezetője a Kingston Technology Company, Inc. flash-memóriákat gyártó leányvállalata, a Kingston Digital Europe Co LLP bejelentette a BadUSB támadások és Brute Force jelszófeltöréses támadások ellen maximális védelmet nyújtó IronKey™ Locker+ 50 pendrive-ot.


Jelszavas rendszer előnyei és ismertetése

A Kingston új modellje több (adminisztrátori és felhasználói) jelszó beállításának lehetőségét biztosítja komplex és „passphare” módban. Ez azt jelenti, hogy komplex módban 6-16 karakteres – négy karaktertípusból hármat tartalmazó – jelszavak választhatók, míg a nemzetközi karaktereket is támogató, új „passphrase” módnál használója 10-64 karakteres numerikus PIN-t, mondatot vagy szólistát állíthat be jelszóként. A gyártó a jelszavas rendszert teljes egészében felhasználóbaráttá tette, hiszen a sikertelen jelszómegadási kísérletek számának csökkentésére aktiválható a „szem” szimbólum, amely láthatóvá teszi a jelszót bevitel közben. Valamint a felhasználói jelszó elfelejtése esetén az adminisztrátori jelszó segítségével is hozzá lehet férni a meghajtó adataihoz, illetve újra be lehet állítani a felhasználói jelszót.

Tárhely és kapacitás

A meghajtó opcionális „USBtoCloud” (by ClevX®) funkciójával a felhasználó bárhová magával viheti és bárhol elérheti adatait. Az LP50 nagyon egyszerűen beállítható, függetlenül attól, hogy a felhasználó a Google Drive™, a OneDrive (Microsoft®), az Amazon Cloud Drive, a Dropbox™ vagy a Box segítségével kezeli személyes felhőtárhelyét. Ráadásul az összes szükséges szoftver és biztonsági funkció megtalálható a meghajtón, így nem kell külön alkalmazásokat telepíteni. Az LP50 Windows® és macOS® környezetben is működik, azaz a felhasználó több rendszeren is dolgozhat.

Erről a funkcióról a következőt nyilatkozta a Kingston EMEA-régióbeli flash üzletágának vezetője: „Örömünkre szolgál, hogy az IronKey Locker+ 50 bevezetésével újabb nagyszerű lehetőséget kínálhatunk azoknak, akik kényes személyes vagy üzleti adataik tárolásához keresnek megoldást. Az LP50 rendelkezik a legkeresettebb funkciónkkal, a két jelszó beállításának lehetőségével, és az új »passphrase« móddal, amellyel könnyebben megjegyezhető jelszót választhatunk magunknak”

A jelszavas rendszerrel ellátott adathordozó 16 GB, 32 GB, 64 GB, 128 GB kapacitású változatokban kapható. Ám nem csak a belső tárhely optimalizálására koncentrált a Kingston, hanem a külcsíny praktikusságát is szem előtt tartották, így a pendrive mérete és kulcskarikás rögzíthetősége is lehetővé teszi a biztonságos tárolást.

Garanciális előnyök

Öt éves korlátozott garancia, ingyenes műszaki támogatás és a Kingston legendás megbízhatósága jár hozzá. További információért látogasson el a kingston.com oldalra.

• Hardveresen titkosított USB-meghajtó XTS-AES titkosítással: Beépített védelemmel óvja a fontos adatokat a BadUSB és Brute Force jellegű támadások ellen.

• Több (adminisztrátori és felhasználói) jelszó beállításának lehetősége a komplex/„passphrase” móddal: Az adminisztrátor új  felhasználói jelszót állíthat be a felhasználói adathozzáférés helyreállításához.

• Új „passphrase” mód: A felhasználó a komplex és a „passphrase” jelszavas mód közül választhat. A passphrase lehet numerikus PIN, szóközöket tartalmazó mondat, szólista vagy akár dalszöveg – 10-64 karakter hosszúsággal.

• Automatikus mentés személyes felhőtárhelyre: Az IronKey Locker+ 50 meghajtón tárolt adatok a személyes felhőtárhelyen is elérhetők.

• További biztonsági funkciók: A hibás jelszómegadási kísérletek számát és a kapcsolódó frusztrációt csökkenti a „szem” gomb, amely megjeleníti a jelszót bevitel közben. A virtuális billentyűzet elrejti a jelszóbevitelt a billentyű-/képernyőnaplózó alkalmazások elől.

• Interfész: USB 3.2 Gen 1

• Kapacitás: 16 GB, 32 GB, 64 GB, 128 GB

• Csatlakozó: Type-A

• Sebesség:

USB 3.2 Gen 1

16 GB–128 GB: 145 MB/s olvasás,

115 MB/s írás   

USB 2.0

16 GB–128 GB: 30 MB/s olvasás,

20 MB/s írás

• Támogatott felhőszolgáltatások: Google Drive™, OneDrive (Microsoft), Amazon S3, Dropbox™, Box

• Méret: 60,56 mm x 18,60 mm x 9,60 mm

• Üzemi hőmérséklet: 0°C to 60°C

• Tárolási hőmérséklet: -20°C–85°C

• Kompatibilitás: USB 3.0/USB 3.1/USB 3.2 Gen 1            

• Minimális rendszerkövetelmények: Két egymást követő szabad meghajtó-betűjel szükséges a használathoz

• Garancia/támogatás: Korlátozott 5 éves garancia, ingyenes műszaki támogatás. Minden IKLP50 meghajtóhoz 5 évre szóló licenc jár a „USBtoCloud” szolgáltatáshoz (aktiválástól számítva).

• OS-támogatás: Windows® 11, 10, 8.1, macOS® (v. 10.14.x - 12.x.x)