powered by www.bluechip.hu

G-skill kizárólagos forgalmazójaként bemutatjuk a Zeta R5 óriás teljesítményű memória sorozatot

G-skill Zeta R5 DDR5 R-DIMM memóriák

by Julie
2023. March 02. 12:15
A G-skill International Enterprise Co. a számítógép memória gyártásában nem csak verhetetlen a piacon, de a cég folyamatosan feszegeti a határokat a K+F (kutatás + fejlesztés) szektorban is legújabb termékeinek piacra dobásával, melyek egyre gyakoribbak tehát érdemes odafigyelnünk erre a márkára a jövőben. Hasonlóképpen alakult a helyzet most a legújabb nagy teljesítményű memóriasorozattal is.



A ZETA R5 DDR5 R-DIMM memória a legújabb Intel® Xeon® W-2400X és W-3400X sorozatú processzorokkal való használatra tervezték a hozzá nagyszerűen illő Intel W790 alaplapokhoz, amelyek négycsatornás és nyolccsatornás memóriatámogatással rendelkeznek. Persze, felmerülhet a kérdés mindannyiunkban, hogy megéri-e nyolc RAM-ot futtatni a gépen feltéve, ha megvan a megfelelő CPU/alaplap kombináció? A válasz: IGEN. Hiszen a rendelkezésre álló memória sávszélességének megemelésével a nyolccsatornás konfigurációk kiválóan javítják a rendszered teljesítményét. A DDR5-6400 CL32-től egészen a 256 GB-os (32GBx8) nagy készletkapacitásban is elérhető Zeta R5 sorozatú DDR5 R-DIMM memória sorozat kifejezetten ajánlott korunk nagy slágereinek készítésére, a 3D grafikai anyagok készítésére, igényes tartalmak készítéséhez valamint tudományos számítástechnikai munkafolyamatokhoz épített munkaállomás-rendszerekhez.




OC (overclocking) az R-DIMM memórában? Lehetetlen!

Az Intel W790 platformmal hivatalosan is bemutatásra került a DDR5 R-DIMM memória, amely az OC (overlocking) elkerülésére elérhető különböző rendszer támogatások, melyek lehetővé teszik a munkaállomások számára, hogy a szabványos JEDEC specifikációk alapján nagyobb memóriasebességet érjenek el, mint az R-DIMM. Az új funkciókészlet előnyeit kihasználva a G.SKILL Zeta R5 sorozatú DDR5 R-DIMM memóriakészletek Intel XMP 3.0 profilokkal vannak felszerelve, hogy a JEDEC specifikációinak változásával is egyszerű és gyors megoldásod lehessen a RAM-sebesség módosulására amelyet az elmúlt években vezettek be. Röviden az XMP (Extreme Memory Profile) lehetővé teszi, hogy beállítsa a RAM-ot, hogy a hírdetett sebességen működjön anélkül, hogy az alapértelmezett beállításokkal biztosított stabilitást veszélyeztetné. Mégis az XMP 3.0-val járó legfigyelemreméltóbb fejlesztés az elérhető profilok teljes száma. Az XMP 3.0 két gyári profilról háromra nő, plusz két további újraírható profil, amelyeket testreszabhat és átnevezhet. Tehát a lehető legjobb RAM-teljesítményt a már tesztelt modulok módosításával és a már tesztelt profilok mentésével érheti el. Az összesen öt extrém memóriaprofilt biztosító XMP 3.0 a legjobb eszközöket kínálja a modulok módosításához, és annak megtalálásához, hogy melyik profil biztosítja a teljesítmény és a stabilitás legjobb kombinációját. Tehát az OC (overclocking) szempontjából az XMP 3.0 hasznos, mivel egyszerűbbé, gyorsabbá és kényelmesebbé teszi géped működését. Végül, de nem utolsósorban, az OC (overclocking) nagy előnyt jelent az XMP 3.0-nak a biztonság szempontjából. Általában minden típusú OC (overclocking) a rendszer instabilitásának kockázatával jár s ezt kiválóan stabilizálja az XMP 3.0 profilja a ZETA R5 DDR5 R-DIMM memóriákban.



Korlátokat áttörés 16 GB-os modulokkal a DDR5-6400 CL32 128 GB (16 GBx8)

A legújabb Sapphire Rapids platform teljesítménykorlátait feszegetve a G.SKILL R&D csapata 16 GB-os DDR5 R-DIMM memóriamodulok segítségével, egészen DDR5-ig fejlesztette ki az ultragyors memóriaspecifikációkat . 6400 CL32-39-39-102 nagy, 128 GB-os (16 GBx8) készlet kapacitású konfigurációkkal. Ezzel a memóriakészlettel az ASUS Pro WS W790E-SAGE SE alaplapon 8 csatornás memóriával és Intel® Xeon® W9-3495X processzorral a memória sávszélessége elképesztő 303 GB/s olvasási, 227 GB/s írási és 257 GB/s másolási sebesség érhető el az AIDA64 memória sávszélesség-benchmarkban, ahogyan az az alábbi képeken jól látszik.




Hatalmas kapacitás, nagy sebességű 8 csatornás memória DDR5-6000-nél CL30 256 GB (32 GB x 8) A
nagy memóriakapacitást igénylő munkaállomások számára a G.SKILL Zeta R5 memóriasorozat 32 GBx8 készletkapacitású konfigurációkat is kínál összesen 256 GB-ig, OC (overclocking) sebesség elérésével DDR5-6000 CL30-38-38-96-ig.



A DDR5-6800-on túlteljesített az R-DIMM sávszélesség

A lehető leggyorsabb memória fejlesztése iránt elkötelezett G.SKILL bemutatja az R-DIMM DDR5-6800 CL34-45-45-108-ra OC (overclocking) nagy sávszélességet méghozzá 8csatornán keresztül. Az ASUS Pro WS W790E-SAGE SE alaplapon és egy Intel® Xeon® W9-3495X processzoron bemutatjuk, milyen őrült 315 GB/s olvasási, 228 GB/s írási és 262 GB/s másolási sebességet ér el az AIDA64 memória sávszélesség referenciaértékén. Hát ha ez nem elképesztő akkor nem tudom mi az!


A memória specifikációinak listáját az alábbi táblázatban találja: 

 


XMP 3.0 támogatás karnyújtásnyira
A G.SKILL Zeta R5 sorozat nagy teljesítményű DDR5 R-DIMM memóriái támogatják a legújabb Intel XMP 3.0 memória profilt az egyszerű OC (overclocking) memóriát az alaplapot BIOS-on keresztül, a névleges XMP OC (overclocking) specifikációk elérése pedig az Intel® Xeon® W-2400X és W-3400X sorozatú processzorok és a megfelelő Intel W790 alaplapok kompatibilitásától és képességétől függ, ezért érdemes odafigyelni milyen teljesítményű alaplapba kerül majd bele az úttörő G-skill memóriasorozat egyik darabja. 


Megnézem az összes G-skill memóriát raktáron!