powered by www.bluechip.hu

Nvidia: Project Shield

A Nvidia kézikonzol gépe

by Blake Dashed
2013. January 08. 13:52
Címkék: nvidia, android
Az Nvidia jelentette be saját,Project Shield névre hallgató készülékét az idei CES keretein belül. Az érdekes jövevény motorháza alatt ráadásul az új Tegra 4 dorombol majd, ami garantáltan erős támogatást jelent. A eszköz egyébként rendkívül hasonlít a Playstation 3 kontrollerre, csupán ez egy 5-inchnagyságú, 1280×720-as felbontású, 294 dpi-s érintőképernyővel is meg van toldva.

A készítők 5-10 órás játékidőt ígérnek – amit persze azért csak tesztelés után hiszünk el – a 38 Watt-os újratölthető lithium aksival ellátott kütyünek. A Project Shield az Ouya és a GameStick példájára Android alapú lesz, ilyen élvezhetjük rajta az olyan mobilos sikercímeket, mint mondjuk a Dead Trigger. Persze aki nincs oda a kis képernyőkért, az egy HDMI kábel segítségével akár a TV-jére is rákötheti a készüléket, amin természetesen jóval élvezetesebb a játék. A HDMI bemenet mellett egy USB port, egy fülhallgató bemenet, illetve egy micro SD olvasó található a készüléken



Az említett Androidos játékokon kívül azonban akár PC-s címeket is futtathatunk a kis kütyün, legalábbis ha az asztali gépünkben GeForce GTX alapú a hajtóerő. Ha igen, akkor akár Steamfiókunk elemeiből is bátran böngészhetünk. A prezentáció során bemutatásra került az eszközön a Need for Speed Most Wanted, a készülőben lévő Hawken, a Blood SwordSword of Ruin és az Assassin’s Creed 3. Az Nvidia elmondása szerint a Project Shieldfejlesztése egyelőre béta fázisban van és csupán Wifi-s verzió van belőle. A jelenlegi verziónJelly Bean fut, de ez a későbbiekben változhat. A készülék ha minden igaz 2013 második negyedévében debütál majd, az árazásáról pedig sajnos nem esett szó.