powered by www.bluechip.hu

Új Nikon termékek: COOLPIX S6500 és S2700

Fókuszban a Wi-Fi és éa fényképezés. Hogy mi köze a kettőnek egymáshoz? Íme:

by Zulu
2013. January 08. 16:09
A Nikon Europe két új kompakt fényképezőgéppel bővítette a COOLPIX termékcsaládot, amelyek annyira karcsúak és mutatósak, hogy mindenhová öröm vinni őket. Az értékes pillanatok megosztásához bemutatjuk a Wi-Fi funkcióval felszerelt Nikon COOLPIX S6500, valamint a COOLPIX S2700 modellt.


A színes S6500 beépített Wi-Fi funkcióval, 16 megapixeles CMOS képérzékelővel és nagy látószögű NIKKOR 12× optikai zoom objektívvel rendelkezik. Segítségével az internetre kapcsolódva pillanatok alatt megoszthatók a minőségi felvételek. Az elegáns és stílusos S2700 akár zsebben is elfér, ennek ellenére 16 megapixeles, nagy látószögű 6× zoom NIKKOR objektívvel, 6,7 cm-es, tükröződésgátló bevonattal ellátott LCD-monitorral van felszerelve, ezen felül HD (720p) videofelvételt is kínál. 
 
Nicolas Gillet, a Nikon Europe fogyasztói termékekért felelős menedzsere a következőképp nyilatkozott: „A mozgásban lévő emberek mind a COOLPIX S6500, mind a COOLPIX S2700 modellekkel könnyedén készíthetnek kiváló fényképeket és videókat, az S6500 használatával ráadásul azonnal meg is oszthatják azokat. Mindkét modell nagy látószögű objektívvel van felszerelve, így ideálisak nagy látószögű csoportképek és különleges közeli képek készítéséhez egyaránt. Eközben az Intelligens portré rendszer és a Glamour retusálás funkció gondoskodnak arról, hogy a portrékon mindenki a lehető legjobb arcát mutassa. Az S6500 modell esetében pedig a Wi-Fi alapú azonnali megosztásnak köszönhetően a minőségi felvételeket már készítésük pillanatában láthatják a barátok és a családtagok.



Az S6500 modell — Zoom és megosztás 
A COOLPIX S6500 megérkezésével a minőségi felvételek készítése és az azonnali feltöltés immár egyszerre is lehetséges. A széles átfogással (25-300 mm) rendelkező NIKKOR 12× optikai zoom objektív közelről és távolról egyaránt segíti a pontos, nagy felbontású felvételek készítését. A hátsó megvilágítású, 16 megapixeles CMOS képérzékelő pedig akár naplementekor, gyéren megvilágított koncerteken vagy romantikus gyertyafényes vacsorák során is biztosítja a megfelelő megvilágítást.

Könnyedén készíthet full HD (1080p) videókat a külön videofelvétel gomb segítségével, amellyel azonnal átválthat a fényképek rögzítéséről videó módba. A Nikon automatikus rázkódáscsökkentő technológiája valós időben ellensúlyozza a fényképezőgép rázkódását, így nincs más dolga, mint a kompozícióra összpontosítani.

Ha elkészültek a megosztani kívánt fényképek és videók, a beépített Wi-Fi segítségével közvetlenül elküldheti azokat okostelefonjára vagy más intelligens eszközére1, ahonnan rögtön feltöltheti felvételeit kedvenc közösségi oldalaira. Intelligens eszközét ráadásul távvezérlőként is használhatja a fényképezőgéphez, ami nagyon hasznos önarckép készítésekor.



S6500 – Egyéb kiemelt funkciók

7,5 cm-es LCD-monitor (460 000 képpont): akár erős napfényben, akár gyenge megvilágítás mellett fényképez, ez a nagyméretű, Nikon Clear Color kijelzőtechnológiával ellátott monitor mindig nagy kontrasztot és tiszta megtekinthetőséget biztosít.

Automatikus HDR mód: segítségével bármilyen helyzetben lenyűgöző színrészletességű felvételek készíthetők. HDR módban a fényképezőgép két felvételt készít a zár egyetlen kioldásával, majd ezeket egy végső képben ötvözi, amely széles dinamikatartományt fog át, és gazdagabb színátmeneteket tartalmaz.

Egyszerű panoráma 360°/180°: dinamikus panorámaképek készítése függőleges vagy vízszintes pánozással.

Nagy sebességű sorozatfelvétel: könnyedén, éles felvételeken örökítheti meg a gyorsan zajló eseményeket. A gép akár hét képet készít egymás után, kiemelkedő, 10 kép/mp sebességgel.

Retusálás menü: a képek a fényképezőgépen is szerkeszthetők a számos szűrőeffektus segítségével, beleértve a lejátszás során elérhető gyorshatás módot. A kínált hatások közt megtalálható a Kiválasztott szín funkció, amely automatikusan fekete-fehérré alakítja a képet, majd a kiválasztott színt adja hozzá; valamint a Csillogás funkció, amely csillagfényhatást varázsol a fényes tárgyakra.

19 motívumprogram mód: automatikusan optimalizálja a fényképezőgép beállításait, népszerű fényképezési stílusokat és hatásokat kínálva. Csak válassza ki az adott helyzethez tartozó módot, és már készülhet is a remek felvétel.

3D fényképezési mód: az elkészült térhatású képek megjeleníthetők a 3D technológiát támogató televíziókon és számítógépeken.

Témakövető AF: segítségével a mozgásban lévő témákról is éles felvételek készíthetők. A témakövető AF a kiválasztott témán tartja az élességet, még annak mozgását is követi.

EXPEED C2: A Nikon gyors és nagy teljesítményű képfeldolgozó rendszere a következőket biztosítja: gyors működés, továbbfejlesztett videofelvétel, nagy érzékenység esetén is remek teljesítmény és kiemelkedő képminőség.

A COOLPIX S6500 ezüst, fekete és piros színben érhető majd el.

Az S2700 – A mozgalmas pillanatok rögzítésének színes módja



A karcsú S2700 modell alig 20,7 mm-es váza úgy illeszkedik a tenyerébe, mintha oda tervezték volna, és többféle élénk színben is kapható. A NIKKOR 6× optikai zoom objektív a precíziós fényképezés élményét kínálja, a 16 megapixeles CCD képérzékelő pedig biztosítja a tiszta felvételeket és az éles HD (720p) videókat.

Az intelligens automata funkciók a fényképezési helyzethez igazítják a fényképezőgép beállításait, így a legkiválóbb fényképek készítéséhez sem kell mást tenni, mint célozni és kattintani. Az Intelligens portré rendszer eközben olyan funkciókkal gondoskodik arról, hogy a felvétel témája legelőnyösebb arcát mutassa, mint például a Mosoly időzítő, a Pislogásmentesítés, a Bőr lágyítás vagy a Beépített vörösszemhatás-korrekció. Ha elkészült a felvétel, nyolc Glamour retusálás opció közül választva teheti portréit még látványosabbá.



A COOLPIX S2700 hét színben kapható: ezüst, fekete, vörös, lila, kék, rózsaszín mintás és lila mintás.

S2700 – Egyéb kiemelt funkciók

Elmosódás-csökkentés: csökkenti a fényképezőgép rázkódásának és a téma bemozdulásának hatását. A nagy ISO (3200-ig) fényérzékenység hatására csökken annak a kockázata, hogy elmosódott lesz a kép gyorsan mozgó téma vagy gyenge fény esetén. A Legjobb kép kiválasztása (BSS) funkció pedig automatikusan kiválasztja a legélesebb képet legfeljebb 10 egymást követő felvétel közül.

Retusálás menü: a számos szűrőhatás segítségével a képek a fényképezőgépen is szerkeszthetők. A kínált hatások közt megtalálható a Kiválasztott szín funkció, amely automatikusan fekete-fehérré alakítja a képet, majd a kiválasztott területhez színt ad hozzá; valamint a Csillogás funkció, amely csillagfényhatást varázsol a fényes tárgyakra.

Lítium-ion akkumulátor: újratölthető, így hosszan tartó és környezetbarát használatot biztosít.

Témakövető AF: segítségével a mozgásban lévő témákról is éles felvételek készíthetők. A témakövető AF a kiválasztott témán tartja az élességet, még annak mozgását is követi.

EXPEED C2 képfeldolgozó  rendszer: továbbfejlesztett videofelvételt, nagy érzékenység esetén is remek teljesítményt, valamint kiemelkedő képminőséget biztosít.