powered by www.bluechip.hu

ROG gamer táblagép és még táska is egyben?

A ROG és az Acronym fejlesztése fenomenálisra sikerült

by Julie
2023. May 31. 09:20
A ROG és a neves műszaki ruházati cég, az ACRONYM először 2020-ban működött együtt a Zephyrus G14 speciális kiadásának megtervezésében, és ismét egyesítették erőiket mindannyiunk szerencséjére. A tervezési szakértelmüket egy teljesen új projektben hasznosítják. Az ACRONYM pontosan tudta, milyen ROG fejlesztésbe akarnak beleugrani és közösen együttműködni és az nem volt más mint, a ROG Flow Z13. Az ACRONYM tervezőcsapata teljesen új szintre emelte a 2021-ben újonnan fejlesztett gépet, a meglévő táskaterveik funkcionális elemeinek beépítésével, valamint a táblagép házának merész újragondolásával megépítették a sokoldalú és hordozható ROG Flow Z13-ACRNM RMT02-t.




A végső sokoldalúságra tervezték 

Az egyedi megmunkálású alumínium masszív szilárdságot kölcsönöz a vadonatúj váznak, és robusztus hordozóeszközként szolgál a készülék számára. A gumitartók átgondoltan vannak elhelyezve a hátsó részen, hogy jó fogást biztosítsanak a táblagép helyzetétől függetlenül a gép tulajdonosának, a gumi sarkokkal pedig megóvják a gépet a véletlen ütésektől vagy leejtésektől, koccanásoktól ami előfordulhat a táblagép táskaként hordásakor. 

Az ACRONYM első dizájnfilozófiáját és avantgárd stílusát a Flow Z13 PC-játékok egyedi megjelenését ötvöző RMT02 újradefiniálja. Ez az egyedülálló táblagép a játékosok, producerek, tartalomkészítők és minden olyan digitális nomád számára készült, akiknek útközben kell dolgozniuk, mobilisak és soha nem maradhatnak le egyetlen mozzanatról sem a világból, tehát mindig gép közelben kell lenniük. 




Stílusos bármilyen szögből 

Az eredeti ASUS ROG Flow Z13-hoz hasonlóan az RMT02 is rendelkezik egy különálló, levehető billentyűzettel, amely képernyővédőként is funkcionál, így komoly asztali munkát végezhet útközben. A gyönyörű, sötét bőrrel díszített, az ACRONYM saját egyéni ábécéjével és stilizált billentyűivel ellátott billentyűzet funkcionális, mégis feltűnő műalkotásként hat bárhol is légy. 

Az ACRONYM ötletes szíj kialakítása ezt a készüléket is megkülönbözteti. Ez a többfunkciós heveder nemcsak szabványos hordozó fogantyúként működik az aktatáska és a válltáska kombinációjaként, hanem mind a négy rögzítési ponthoz rögzítve van az ASUS ROG Flow Z13 RMT02, lehetővé téve, hogy könnyedén vigyed magaddal a tablethez tartozó ceruzát is. Így könnyedén készíthetsz jegyzeteket vagy helyszíni vázlatokat rajzolhatsz akárhol is légy vagy akárhol is kapjon el az ihlet. Ha Wi-Fi-hálózathoz csatlakozol a munkahelyeden, az ASUS ROG Flow Z13 RMT02 valóban a lehetőségek következő szintjére emel ki Téged. 




Érezhető luxus

Az egyedi CNC-marású alumínium váz még több trükköt rejt magában, amikről még nem is álmodhattál. Kezdetben a csupasz fémet lelapították, hogy ne legyenek foltok vagy egyéb tökéletlenségek az ASUS ROG Flow Z13 táblagépen. Valamint az ACRONYM biztos akart lenni abban, hogy a tiszta 6063-as alumíniumötvözet pompásan fog működni, ezért fokozatos, 352 perces marási eljárást alkalmaztak többféle szerszámmal, hogy bonyolult, kifinomult mintákat hozzanak létre a fém felületén. Utolsó lépésként az alumíniumot eloxálják, hogy megőrizzék az alumínium természetes fényét, és megakadályozzák az oxidációt és a korróziót. 

Az integrált állvány könnyedén átalakítja az ASUS ROG Flow Z13 RMT02-t hagyományos laptop formájúvá, fekvő állapotba, amely tökéletes játékhoz, gépeléshez vagy tartalmak megtekintéséhez. Az ASUS ROG Flow Z13 RMT02-ben egyedülálló módon ugyanez az állvány akkor is használható, ha a gép álló helyzetben van, így ez az egyetlen Z13, amely mindkét szögből képes kihangosítani. És természetesen a stratégiailag elhelyezett, 45°-os szögben megdöntött gumimarkolat, a készüléket kézben tartva is könnyen megfoghatóvá válik, annak érdekében, hogy lépést tudj tartani felgyorsult életstílussal. 




Az úton levők számára elengedhetetlen az összes tartozék gyors és hatékony szállítása, hogy mindig kéznél legyenek, így a galium-nitrid 130 W-os USB Type-C tápadapter, a kabelek és a ceruza jól illeszkedik egy vízálló hordozó táska, amelyet úgy terveztek, hogy zökkenőmentesen illeszkedjen eszközödhöz és egyedi stílusodhoz. 


Több éves együttműködés 

Az ASUS ROG Flow Z13 RMT02 megtervezéséhez az ACRONYM társalapítója, Errolson Hugh egy kiváló szakértői csapatot hívott meg, Phil Saunders ipari tervezőtől a játékfilm-koncepció művészetének nagymesterét, akinek a legismertebb alkotása nem más, mint az ikonikus Iron Man-öltözetének megtervezése a Marvel Studios-nak. Fémekkel kapcsolatos újításait kiegészítették Raf Rennie grafikus ö, aki csatlakozott a csapathoz, hogy finomítsa az ASUS ROG Flow Z13 RMT02 esztétikáját, logóit és tipográfiáját, míg Brandon Smith tervező megtervezte az eszköz többfunkciós hevederrendszerét. A projekt élén Rod Chong, egy Los Angeles-i székhelyű kreatív igazgató, Hugh és ACRONYM hosszú távú munkatársa állt. 




 „Megpróbáltuk újragondolni, hogyan léphetnek a gép felhasználói kapcsolatba a körülöttük lévő világgal, a géppel együtt, és hogyan végezhetik mindennapi teendőiket egy teljesen új stílusban, módban. Azért döntöttünk a Republic of Gamers partnerség mellett, mert fejlesztéseik során teljesen nyitott megközelítést alkalmaznak. Hajlandóak ismeretlen területre merészkedni és új úttörő ötleteket kitalálni és megvalósítani, valamint ehhez megvolt a know-how és a kompetencia is, hogy megvalósítsák ezeket az ötleteket.” – mondta Errolson Hugh, az ACRONYM társalapítója.


Dolgozz és játssz magabiztosan Míg az ACRONYM egy olyan gép tervezésével volt elfoglalva, amely felkeltette az embereket figyelmét, az ASUS ROG az ultrahordozható PC-hardver legjobbjait fejlesztette ki. A legújabb Intel Core i9-13900H processzorral felszerelt tabletgép csúcsteljesítményű, akár munkára, akár játékra használod. Most először szerelték fel az ASUS ROG Flow Z13 RMT02-t egy NVIDIA GeForce RTX 4070 laptop GPU-val és nem utolsó sorban egy csúcskategóriás grafikus chippel, amely valóban az eddigi legjobb játéktáblagéppé teszi. Az ACRONYM művészként és tervezőként szerzett tapasztalatának köszönhetően megalkották az ASUS ROG Flow Z13 RMT02-t 32 GB 5200 MHz-es LPDDR5 RAM-mal és 1 TB-os PCIe Gen 4 NVMe SSD-vel párosítva, hogy minden szempontból méltó lehessen az ASUS REPUBLIC OF GAMERS névre.




A prémium hardver lenyűgöző kijelzőt kapott, ezért az ASUS ROG Flow Z13 RMT02-t az egyik legmodernebb Nebula kijelzővel párosították. Ez az 1440p, 13 hüvelykes, 16:10 képarányú kijelző ideális arra, hogy egyszerre több zenei produkciós szoftvert vagy webböngészőt futtass a képernyőn. A 165 Hz-es frissítési gyakoriság és a 3 ms-os válaszidő kristálytisztán tartja a mozgást még a legvadabb akciójátékokban is. A GPU MUX kapcsolójával párosítva ez a Nebula Display támogatja az NVIDIA Advanced Optimust, lehetővé téve, hogy dinamikusan váltson az energiatakarékosság érdekében az integrált grafika és a nagyobb teljesítmény érdekében a nagyobb teljesítményű dedikált GPU között. A DCI-P3 színtér 100%-os lefedettségével és 500 nites csúcsfényerővel a színek mindig világosak és élénkek lesznek, a tartalomtól függetlenül. 


Kívül-belül élvonalbeli  Míg az RMT02 önmagában is komoly erőmű, a Flow család tagjaként támogatja a külső GPU-ink XG Mobile termékcsaládjával való párosítást is. Az immár akár NVIDIA GeForce RTX 4090 laptop GPU-val is rendelkező XG Mobile a tetőn keresztül fokozza a rendszer grafikus teljesítményét egy 1,3 kilogrammos házban. Az XG Mobile további kijelzőkimenetekkel, valamint dedikált hálózati és USB-portokkal is fel van szerelve, így a táblagépet gyorsan asztali szintű masszív gamer géppé varázsolhatod, bárhol is légy. 



Ez a valóban élvonalbeli kialakítás kívül és belül egyaránt, ez a táblagép úgy van beállítva, hogy újradefiniálja, hogyan néz ki a játék és az alkotás útközben. 


Hamarosan!