powered by www.bluechip.hu

ASUS újdonságok a CES-en

Az ASUS bejelentette a leválasztható táblagéppel felszerelt Transformer AiO PC és a Qube with Google TV Media Streamer megjelenését.

by Zulu
2013. January 09. 13:50
Windows 8-as PC androidos táblagéppel, otthoni szórakoztató eszköz hangkereséssel, két professzionális monitor és egy zsebrevágható router – mindez a CES 2013 rendezvényen.
Az ASUS a CES 2013-on bejelentette a Transformer AiO megjelenését. Ez a világ első olyan all-in-one Windows 8-as PC-je, amelynek leválasztható 18,4 hüvelykes képernyője önálló androidos táblagépként is szolgál. Az ASUS ugyanitt mutatta be a nagyközönségnek a Qube with Google TV médiafolyam-lejátszót (media streamer), amely hatalmas mennyiségű online szórakoztató tartalmat tesz elérhetővé a HDTV készülékeken; a PA249Q ProArt és a VG248QE Fast Gaming monitorokat; illetve a WL-330NUL Pocket Router eszközt, amely a világ legkisebb útválasztója, és amely nagymértékben megkönnyíti a vezeték nélküli csatlakozást az úton lévők számára.

ASUS Transformer AiO — a világ első leválasztható táblagéppel rendelkező all-in-one PC-je

A Transformer AiO a világ első olyan all-in-one felépítésű PC-je, amelynek leválasztható képernyője önálló táblagépként is funkcionálhat és háromféleképpen használható. A Transformer AiO egy teljes kiépítésű, Windows 8-at futtató asztali PC, amelynek erejét a 3. generációs Intel® Core™ processzor és az NVIDIA® GT 730M grafikus kártya adja a kiemelkedő többfeladatos működés és szórakoztató teljesítmény érdekében. A 18,4”-es Full HD IPS képernyő ragyogó képe 178 fokos szögben látható, hogy könnyebb legyen megosztani az élményeket a barátokkal és a családtagokkal. Az ASUS SonicMaster audiotechnológia magával ragadó hangja zenehallgatásnál, filmnézésnél, illetve bármilyen egyéb szórakozásnál is gondoskodik az élményről.


Ha a képernyőt leemeljük az asztali PC állványáról, akkor a Transformer AiO egy grandiózus méretű táblagéppé változik, amely két különböző operációs rendszerével nagyon eltérő táblagépes igényeket is ki tud szolgálni. A Wireless Remote Desktop technológia fenntartja a nagysebességű vezeték nélküli kapcsolatot az állvánnyal (PC Station) a Windows 8 teljes körű távoli, a többujjas érintőképernyő használatával történő vezérléséhez. A Transformer AiO azonban zökkenőmentesen, egyetlen gombnyomásra képes önálló, négymagos NVIDIA® Tegra® 3 processzorral felszerelt Android 4.1-es táblagéppé változni. A beépített fogantyúja révén az eszköz kényelmesen hurcolható szobáról szobára, és a saját beépített támasztéka megfelelő szögben tartja, ha leteszik az asztalra.

Qube with Google TV médiafolyam-lejátszó hangkereséssel és mozgásérzékelős irányítással

Az ASUS Qube with Google TV egy olyan kompakt, androidos alapokra épülő szórakoztató eszköz, amely a HDTV-zés élményét azonnal hatalmas mennyiségű tartalommal bővíti ki. A Google TV platformra épülő Qube with Google TV az első mozgásérzékelős vezérléssel és hangkereséssel felszerelt Google TV eszköz, amelynek exkluzív, ASUS által tervezett felhasználói felülete egyedi lehetőséget kínál  letöltött alkalmazások csoportosítására, a kényelmesebb kezelhetőség érdekében.

A Google Play azonnali hozzáférést kínál a szórakoztató tartalmak széles választékához: filmekhez, tévéműsorokhoz, alkalmazásokhoz és játékokhoz. A Qube with Google TV emellett kép-a-képben szolgáltatást is kínál és a kidolgozott Chrome webböngésző használatára is képes. A mozgásérzékelés jól kiaknázható a játékokkal, emellett a Qube with Google TV androidos okostelefonokról és táblagépekről is vezérelhető a (Google Play Store-ból elérhető) Mobile Remote app for Android alkalmazással. A Qube with Google TV-hez gyárilag 50 GB of ASUS WebStorage tárhely is jár.

PA249Q ProArt és VG248QE Fast Gaming monitorok munkához és játékhoz

Az ASUS PA249Q ProArt páratlanul precíz színvisszaadással szolgálja azokat a felhasználókat, akiknek professzionális minőségű képernyőre van szükségük. A 24”-es PA249Q ProArt 1920 x 1200-as felbontású, 16:10-es képarányú és 178 fokos betekintési szögű IPS kijelzővel van felszerelve. A gyárban a kategóriában elérhető lehető legnagyobb színhűség elérésére előre bekalibrált (∆E <5) PA249Q ProArt hattengelyes színvezérlést és kiemelkedő színtér-visszaadást kínál (99% Adobe RGB, 103% NTSC és 100% sRGB).

Az ASUS QuickFit Virtual Scale a tényleges méretben jeleníti meg a képeket és a dokumentumokat a képernyőn azért, hogy valóban „azt kapd, amit látsz”. Az ötirányú navigációs gomb kényelmesen hozzáférhetővé teszi a képernyő beállításait, míg a szabad döntés, átfordítás, elforgatáss és magasságállítás lehetőséget ad a kényelmes nézési szög megkeresésére. A PA249Q emellett négy USB 3.0 porttal is fel van szerelve az átmenő kapcsolatok kezeléséhez, ami az USB 2.0-nál akár 10-szer is gyorsabb adatátvitelt kínálhat a kompatibilis eszközökkel.

A szintén 24”-es ASUS VG248QE a játékokban elérhető legmagasabb képkockasebesség elérésére készült képernyő. 144 Hz-es frissítési frekvenciájának és 1 milliszekundumos (GTG) válaszidejének köszönhetően a VG248QE natívan támogatja a magasabb képfrissítési frekvenciákat (FPS beállítások), nem úgy, mint a 120 Hz-es vagy annál kisebb képfrissítésű képernyők, illetve sokkal folyamatosabbá teszi a képernyőn látható mozgásokat. A VG248QE 1920 x 1080-as Full HD felbontása és 80 000 000:1 ASUS Smart kontrasztaránya felel az éles, kristálytiszta részletekért még a rosszul megvilágított játékkörnyezetekben is. Az ASUS VG248QE támogatja az NVIDIA® 3D Vision™ 2 technológia használatát, HDMI, DisplayPort és dual-link DVI-D csatlakozókkal rendelkezik. A felhasználók kényelmére is figyeltek a szabad döntés, elforgatás, elfordítás és magasságállítás lehetőségével.

WL-330NUL Pocket Router – a világ legkisebb Wi-Fi útválasztója

Az ASUS WL-330NUL Pocket Router a világ legkisebb teljes funkcionalitású vezeték nélküli útválasztója, amelyet úgy terveztek, hogy a lehető legkényelmesebb Wi-Fi online kapcsolatot nyújtsa a lakástól vagy az irodai hálózattól távol is. Az USB-s flash meghajtóknál alig nagyobb, mindössze 25 grammos WL-330NUL pocket Router egyetlen Ethernet-csatlakozójával rácsatlakozik egy vezetékes hálózatra és 802.11b/g/n Wi-Fi szabványú vezeték nélküli kapcsolattal bővíti a hálózatot.

A noteszgép USB-portjáról meghajtott vagy közvetlenül egy aljzatba csatlakozó WL-330NUL Pocket Router saját, biztonságos vezeték nélküli hotspotként működik a vezetékes vagy vezeték nélküli kapcsolat kényelmes megosztásához több vezeték nélküli eszköz felé. A WL-330NUL Pocket Router USB Ethernet adapterként is használható azokhoz a noteszgépekhez, amelyekből kihagyták az Ethernet-csatlakozót, így kiváló útitársa lehet a karcsú Ultrabook™-oknak.