powered by www.bluechip.hu

ASUS újdonságok a CES-en 2. rész.

Bemutatkozott a CES 2013-on az ASUS Transformer Book, a Taichi, a Zenbook Touch és a VivoBook

by Zulu
2013. January 10. 16:30
Címkék: asus, notebook
Noteszgépek és Ultrabook™-ok széles választéka – komoly teljesítmény, többujjas érintéssel vezérelhető képernyők és teljes Windows 8 támogatás
A Las Vegas-i Trump International Hotelben kapott helyet az ASUS CES 2013 Media Suite, ahol a közönség megismerheti a teljeskörű Windows 8 támogatás érdekében többujjas érintéssel vezérelhető ASUS noteszgépek széles választékát. A bemutatott termékek között lesz az ASUS Transformer Book a maga leválasztható 13 hüvelykes képernyőjével, amely önálló táblagépként is használható; a különleges ASUS Taichi a maga duplafelületű, kétképernyős kialakításával; vagy a rendkívül könnyű és fantasztikusan elegáns ASUS Zenbook™ Touch Ultrabookok. Az összes több ujjal kezelhető ASUS-noteszgép közös jellemzője a kis súly, a nagy teljesítményű, 3. generációs Intel® Core™ processzor és a kategóriavezető hangminőség – ez utóbbi az ASUS SonicMaster audiotechnológiájának köszönhetően.

ASUS Transformer Book – teljes funkcionalitású noteszgép, leválasztható táblagéppel

Az ASUS Transformer Book egy nagyteljesítményű, különlegesen jól hordozható Windows 8-as eszköz, amely táblagép és noteszgép is egyben, a sokoldalú dokkolási megoldásnak köszönhetően. Amikor a hordozhatóság az első számú szempont, akkor az ASUS Transformer Book egy vékony és könnyű 13,3 hüvelykes, 3. generációs Intel® Core™ i5 or i7 processzorral felszerelt táblagép. 128 gigabájtos SSD-meghajtója bőséges tárkapacitást kínál a Windows 8-as alkalmazások és adatok számára, míg a
többujjas érintéssel vezérelhető Full HD képernyője az IPS-technológia révén ragyogó színeket és széles betekintési szöget kínál. Ha még nagyobb hatékonyságra van szükség, akkor az ASUS Transformer Book a vele adott dokkolóba gyorsan belehelyezve egy kompakt, teljes funkcionalitású noteszgéppé változik, hátulról megvilágított billentyűzettel, nagy touchpaddel és egy külön, akár 500 GB kapacitású merevlemezes tárolóval. A dokkoló saját akkumulárorral szolgálja a hosszabb mobil használatot, és sokféle csatlakozó is található rajta, beleértve az USB 3.0-t is.

ASUS Taichi — a noteszgép és a táblagép rugalmas ötvözete

Az ASUS Taichi egy olyan vékony Ultrabook™, amelynek kétképernyős kialakítása a noteszgépek és a táblagépek legjobb jellemzőit egyesíti a felülmúlhatatlan mobil rugalmasság érdekében. A 3. generációs Intel® Core™ processzorral és nagysebességű SSD tárolóval felszerelt ASUS Taichi 11,6 hüvelykes vagy 13,3 hüvelykes Full HD képernyővel is választható. A kijelzőknél használt IPS technológia gondoskodik a ragyogó színekről és a széles betekintési szögről.

Felnyitott fedéllel az ASUS Taichi egy nagy teljesítményű Ultrabook™, hátulról megvilágított billentyűzettel és nagy, többujjas érintéssel vezérelhető touchpaddel gyerekjátékká teszi a komoly irodai feladatok elvégzését is. Lezárt fedéllel az ASUS Taichi egy kiváló válaszkészségű, könnyű táblagéppé válik, amelynek érintőképernyőjén több ujjal, vagy a nagyobb precizitást kívánó alkalmazásoknál tollal is dolgozhatunk a kényelmes és intuitív használat érdekében, akár útközben is.

Az ASUS Taichi két képernyője egyidőben is használható az információk megosztására – úgy, ahogy ezt a hasonló eszközökön még soha nem láttuk. A kétképernyős mód külön kijelzőkként kezeli az ASUS Taichi képernyőit, így a bemutatók például megjelenhetnek a külső képernyőn, míg az előadó megjegyzései a belsőn láthatók. Tükör módban a két képernyőn ugyanaz látszik a tartalmak és a szoftverdemók szűk körű megosztásához, hogy ne kelljen terjedelmes kivetítőket vagy nehézkes külső

ASUS Zenbook™ Touch — a tökéletesen kiegyensúlyozott Ultrabook™

Az ASUS Zenbook™ Touch a legfejlettebb most elérhető Ultrabook. A 13,3” méretű UX31A és a 15,6” méretű U500VZ a kiemelkedő teljesítmény mellé lenyűgöző megjelenésű, szálcsiszolt felületkiképzést és Full HD felbontású többujjas érintőképernyőt társít, ez utóbbi az IPS technológiával gondoskodik a ragyogó színekről és a széles betekintési szögről. A karcsú, a legvékonyabb pontján mindössze 3 mm vastag profillal és a mindössze 1,3 kg-os súllyal rendelkező ASUS Zenbook™ Touch UX31A 3.generációs Intel® Core™ i5 vagy i7 processzorral, max. 8 GB memóriával és 256 GB SSD tárolóval rendelkezik. A Zenbook™ Touch U500VZ nagy teljesítményű 3.generációs, négymagos Intel® Core™ i7 processzorral, 8 GB memóriával és NVIDIA® GeForce® GT650M grafikus kártyával kínál elképesztő teljesítményt még a legnagyobb kihívást jelentő professzionális alkalmazások esetében is. A mindössze 2 kg súlyú és a legvékonyabb pontján mindössze 6 mm vastag U500VZ emellett két, RAID 0-ba kötött 256 GB-os SSD-tárolót is kínál, valamint külső mélynyomóval járul hozzá a gazdag, valóban mozijellegű hanghoz.

ASUS VivoBook — megfizethető általános teljesítmény

Az ASUS VivoBook egy remek képességű általános noteszgép azoknak az átlagos felhasználóknak, akik a legtöbbet szeretnék kihozni a Windows 8-ból – mégpedig megfizethető áron. A 11,6-tól 15,6”-ig terjedő képernyőválasztékkal kapható ASUS VivoBook egy rugalmas, vékony profilú eszköz, amelyhez 3.generációs Intel® Core™ i3, i5 és i7 processzor is választható, és amelynek bizonyos modelljeiben nagy teljesítményű NVIDIA® grafikus kártya is található. A több ujjal érinthető képernyő és a nagyvonalúan méretezett, Smart Gesture technológiával felszerelt touchpad az egész termékcsaládban alap, ahogy a kiváló minőségű ASUS SonicMaster audio és a kétmásodperces azonnali „felébredés” is. Minden ASUS VivoBookhoz három évig 32 GB ASUS WebStorage tárhely is jár ingyenesen.

Kapcsolódó cikkünk: