powered by www.bluechip.hu

Jön a Facebook Okostelefon

Piacra dobja saját telefonját a Facebook?

by Blake Dashed
2013. January 14. 05:25
Címkék: facebook, Okostelefon
A Facebook jövő kedden tájékoztatót tart, amelynek témáját nem jelezte előre, a TechCrunch szakmai hírportál feltételezése szerint azonban az eseményen az elemzők által már régóta gyanított Facebook Phone okostelefont jelentik be.

A közösségi portál saját készülékéről szóló találgatásoknak a The New York Times netes kiadásának egy tavaly májusi írása szolgált alapul, amely arról számolt be, hogy iPad- és iPhone-tervezésben jártas mérnököket toboroz a Facebook. Erősítette a gyanút az az értesülés is, hogy a társaság együttműködésre lépett a kínai HTC-vel egy Buffy kódnevet viselő okostelefon kifejlesztésére.

Mark Zuckerberg elnök ugyanakkor egy szeptemberi konferencián arról tájékoztatta a TechCrunch szakemberét, hogy „nem tartja megfelelő stratégiának” a saját okostelefont. Értesülések szerint a Facebook korábban már tájékoztatta partnereit, például a Google és az Apple vállalatot arról, hogy nem áll szándékában saját gyártmányú készülékeket piacra vinni. A Facebook ugyanakkor mindig is ismert volt titoktartásáról.

Nagy durranásra számítanak a sajtótájékoztatón

A szakértők előtt egyelőre nem világos az, hogy a Facebook márkájú okostelefon alatt saját gyártású készüléket, illetve egy vagy több, más gyártótól átvett Facebook OS operációs rendszeren futó készüléket kell érteni. A TechCrunch szerint valószínűleg az utóbbiról van szó.

A hírportál szakértőjének megítélése szerint a keddi tájékoztatás jóval nagyobb volumenű rendezvény lesz annál, hogy pusztán egy új alkalmazás bemutatásáról legyen szó. A Facebook kaliforniai székhelyén és Londonban egyszerre rendezi meg a tájékoztatót, amelyre a világ minden tájáról hívott meg újságírókat.

Forrás: TechCrunch