powered by www.bluechip.hu

Megöli az iPhone akksiját az iOS 6.1

Az Apple nem tesztelte le teljesen az operációs rendszer frissítését?

by Blake Dashed
2013. February 10. 10:49
Címkék: , az, iphone, ios
Január 28-án az angol Vodafone minden saját hálózatán üzemelő iPhone-ra küldött egy sms-t, amelyben felhívja a figyelmet az iOS 6.1 frissítés esetleges hibáira (és természetesen elhárítva ezzel a felelősséget a szolgáltatóról). Az üzenet szerint a frissített készülékek esetenként problémásan kezelhetik a 3G hálózatokat, valamint a korábbinál sokkal gyorsabban merítik le akkumulátoraikat.

A The Next Web egyenesen 27 oldalnyi panasz leírását kapta meg egy Apple támogatói fórumtól: a felhasználók szerint a frissítés után a telefonok akkuja gyakran az egy napot sem képes kibírni töltés nélkül.
Az egyik fórumozó egy Apple boltban kért segítséget, ahol azt tanácsolták, kapcsoljon ki minden kommunikációs extrát az iPhone-on, tehát a szélessávú internetet, a WiFi-t, valamint a GPS-t. Ezek után, egyenként visszakapcsolgatva a szolgáltatásokat, helyreáll a rend. A tapasztalatok szerint azonban ez sem segített, a felhasználó egy teljes reset, és a 6.0 visszaügyeskedése után kapta vissza az addig is megszokott üzemidőt.

Az Apple még nem reagált hivatalosan a problémákra - egyesek a néhai Steve Jobs stílusát idéző választ várnak ("akkor vidd magaddal a töltőt mindenhová"), mások szerint hamarosan jön a 6.1.1, vagy valamilyen név nélküli javítás.