powered by www.bluechip.hu

Minden negyedik brit iPhone kijelzője be van törve

A briteket nem nagyon zavarja a törött kijelző

by Blake Dashed
2013. February 14. 07:24
Címkék: , minden, brit, iphone, be
A tanulmányt a brit mobiltelefonok biztosításával foglalkozó cég, a Mobile Insurance végezte el 2471 iPhone-tulajdonos bevonásával. A kérdőív kitöltésével azt szerették volna megtudni, hogy egy átlagos iPhone milyen állapotban leledzik a szigetországban, de mint kiderült, a tulajdonosok jelentős része egyáltalán nem vigyáz az okostelefonjára.

Arra a kérésre, hogy a felhasználó egytől tízig terjedő skálán értékelje az iPhone-ja állapotát, ahol az 1 a legrosszabb, a 10 pedig a legjobb, az 5 volt az átlagos válasz, vagyis a közepes. A megkérdezettek 51 százaléka futott már valami problémába a készülék használata során, a legtöbbször a főablak megfagyása volt a ludas.

A legfurcsább válaszok azonban arra a kérdésre jöttek, miszerint meg van-e sérülve valamilyen módon a készülék kijelzője (betörve, karcolódva, repedve). A válaszok 23 százaléka igenlő volt, ráadásul a legtöbb esetben már fél éve is fennállt ez az állapot. Az egy hónapnál régebb óta sérült kijelzőjű készülékek esetében megkérdezték, hogy miért nem javíttatták meg az iPhone-jukat. A válaszadók 32 százalékának egyszerűen nem volt rá ideje, 24 százalékuk azért nem javíttatta meg, mert nem volt biztosítva a készülékük, 21 százalékuk nem engedheti meg magának a költséget, 19 százalékuk pedig így is használhatónak tartja a készüléket. A legutolsó kérdésnél, miszerint mikor szánják rá magukat, hogy megjavíttassák a kijelzőt, a válaszok 31 százaléka az volt, hogy őket nem zavarja igazán ez a probléma.

Forrás: Mobile Insurance