powered by www.bluechip.hu

Google Crhomebook Pixel

Előrendelhető a Google notebookja!

by Blake Dashed
2013. February 22. 09:05
Címkék: chromebook, notebook, google

A Google-t manapság két dolog motiválja. Az egyik az innováció, míg a másik a high-end termékek megfizethető árban tartása annak érdekében, hogy felhasználók átérezzék a fejlődés súlyát. Nem is olyan régen megjelent egy videó, amelyen a Google Chromebook-ja volt látható, aminek a középpontjában a kijelző állt a maga 4,3 millió pixeljével. Friss hírek szerint már kapható a Play Store-ban a laptop, melynek paramétereit megosztjuk veletek.


Fizikai méretek

A HP-val ellentétben a Chrome OS fejlesztői megmaradtak a kicsi kompakt kialakításnál a Pixel esetében. A gép alig 1,5 kg súlyú, és elfér 297.7 x 224.6 x 16.2 mm-nyi helyen.

Kijelző

Ha azt mondanám, hogy mindenki mondjon egy kijelző méretet a subnotebook-ok közül, akkor bizonyára sokan a 12,1, 12,5, 13,3 colt említették volna, extrém esetben a 11,6 colt. A Google laptopja egyedi, 12,85 colos kijelzővel érkezik. Ennek a képaránya sem hagyományos, hiszen a 3:2 arányú. Ahogy már említettük 4,3 millió pixelt tartalmaz a kijelző, amihez egy 2560 x 1700 -as felbontás párosul 239 ppi-vel. A kijelző a kor vívmányainak megfelelően multi-touch érintő panelt tartalmaz, ami természetesen Gorilla Glass üvegből készült. A fényerő hatalmas 400 nit-es értékkel bír, míg a betekintési szög is közel 180 fokos (178).

Hardver

A számítási feladatokért egy harmadik generációs i5-ös (dual core) processzor fog felelni, amihez 4GB DDR3-as memória is társul. A grafikai számításokat a CPU-hoz tartozó IGP fogja végezni, ami az Intel HD Graphics 4000. Csatlakozókban nem fog dúskálni a Pixel, de nem is ez a fő szempont egy Chrome OS-t futtató eszköznél. Kapunk 2 db USB portot (remélhetőleg 3.0), valamint egy 2in1 kártyaolvasót. Az adatkommunikációért 802.11 b/g/n-es wifi kártya és egy 3.0-ás Bluetooth modul fog felelni. Az 59 Wattórás akksinak kell biztosítania az energiát, amire elméletileg 5 órán keresztül lesz képes. Kapunk még egy HD webkamerát, valamint 32 vagy 64GB-os SSD-t háttértárnak. Aki ezt kevesli, annak megnyugtatásként eláruljuk, hogy 3 évre 1TB-osra terjesztik ki a Google Drive fiókját. Természetesen a billentyűzet háttérvilágítással ellátott.


A Google-től Sundar Pichai az alábbiakat mondta (szabad fordításban): Vannak akik Mac-et vesznek, vannak akik Windows8-at. Ők szeretnék megmutatni a jövőt, amit a nagyfelbontású csúcsminőségű kijelző képvisel. Ez a laptop a ‘power user’-eknek készült. Saját online rendszerünket folyamatosan fejlesztjük annak érdekében, hogy minél jobban ki tudjuk szolgálni a felhasználókat, és átlássák a Chrome OS működési elvét. Ez egy referencia modell, pont úgy mint a Nexus-ok az Androidnál. Szeretnénk ezzel is hasonló utat bejárni, és ez az ami inspirál bennünket.