powered by www.bluechip.hu

Európában a megújult LG Optimus G

Az LG Optimus G frissített operációs rendszerrel és új szolgáltatásokkal érkezik

by Zulu
2013. February 28. 14:24
Címkék: mobil, optimus, lg
Az LG Electronics (LG) Európában ebben a hónapban dobja piacra legfejlettebb okostelefonját, az LG Optimus G-t, amely a 2012 utolsó negyedévében történt bemutatkozása óta számos új funkcióval gazdagodott. Az LG népszerű okostelefonja a nyugat-európai bevezetést követően várhatóan tavasszal mutatkozik be Magyarországon.

Az Optimus G sikeres debütálása óta az LG további hasznos funkciókkal tökéletesítette az okostelefont, amelynek felhasználóbarát kialakításának hála valódi értéket kínál vásárlóink számára" – nyilatkozta Dr. Jong-seok Park, az LG Electronics Mobile Communications Company elnök-vezérigazgatója, majd hozzátette:

"Izgatottan várjuk a továbbfejlesztett LG Optimus G európai bemutatkozását, amely a jelenleg elérhető legerősebb négymagos, 4G/LTE hálózatokra optimalizált készülékünk.


Az európai Optimus G a Google Jelly Bean 4.1.2-es verziószámú Android operációs rendszerét futtatja, amely a prémiumkategóriában a jelenleg elérhető legjobb felhasználói élményt kínálja. Az LG kiváló, True HD felbontású IPS Plus kijelzője és a Zerogap Touch technológia Európában az Optimus G készülékben szintén bemutatkozik. Az új Zerogap Touch technológiás True HD IPS Plus érintőkijelzőt minden eddiginél gördülékenyebb és érzékenyebb érintésvezérlés jellemzi. Mindez rendkívüli tisztasággal, élességgel és természetes színekkel kel életre a ragyogó, 4,7 hüvelykes (11,9 cm) képátlójú és 1280 x 768 képpont felbontású, karcálló Gorilla® Glass 2 üveggel védett kijelzőn.

Már az eredeti LG Optimus G modell felhasználói felülete (UX) is pozitív fogadtatásra lelt a vásárlók körében. Az azóta továbbfejlesztett modell várhatóan még népszerűbb lesz, részben az alábbi kényelemfokozó funkcióknak köszönhetően:

  • QSlide: A 2013-ban megújult QSlide funkciónak köszönhetően a párhuzamosan futó alkalmazások egymás melletti kisméretű keretek helyett átlátszó képernyőrétegek formájában kezelhetők. A QSlide képernyő mérete, pozíciója és az áttetszés mértéke a felhasználó igényeinek megfelelően módosítható. A beépített videolejátszó mellett a QSlide már a szintén beépített böngészővel, jegyzetkészítővel, naptárral és számológéppel is gördülékenyen működik.
  • Safety Care: A Safety Care funkció különböző élethelyzetekben nyújt hasznos segítséget: szöveges üzenet formájában képes automatikusan elküldeni a készülék helyadatait a beállított személyeknek, például segélyhívás esetén, ha a telefon meghatározott ideig nincs használatban, vagy miután a felhasználó befejezett egy hívást a megadott partnerrel.
  • Privacy Keeper: A Privacy Keeper funkcióval a felhasználók a bejövő hívások során elrejthetik a hívó fél adatait, például nevét, telefonszámát és fényképét. A hívó adatai a megfelelő ikon elcsúsztatásával tekinthetők meg a képernyőn.

Az új LG Optimus G készüléken több más funkció is rendelkezésre áll majd, így például a Google Now, a Filmstrip View és az Expandable Notification. A Google Now bármikor képes személyre szabott, valósidejű információkat megjeleníteni a felhasználó számára. A Filmstrip View nézettel a képek nézegetése és törlése válik kényelmesebbé, az Expandable Notification funkció pedig lehetővé teszi egyszerre több értesítés gyors megtekintését, és közvetlenül az értesítési területen jeleníti meg különböző tartalmak előnézetét.

Az Optimus G megújult funkcióinak bemutatása a YouTube-on is megtekinthető: