powered by www.bluechip.hu

Speedlink SCION Trackball Multimedia klaviatúra Teszt

Egy multimédiás keyboard a Speedlinktől. Meglepően használható darab.

by Blake Dashed
2013. March 21. 09:22
A SCION Trackball Media Keyboard a vezeték nélküli billentyűzet, az egér és a média center-távirányító funkcióit egyesíti egy rendkívül kompakt, kényelmesen könnyű eszközben. Ergonómikus handheld-alakjának köszönhetően Ön csuklóból csetelhet, böngészhet és vezérelheti a médialejátszást – miközben kényelembe helyezi magát a kanapén. A megbízható vezeték nélküli megoldás eközben maximális mozgásszabadságot nyújt. Az ultrakompakt, jó fogású dizájnba rejtett, rendkívüli funkciógazdagságú SCION ideálisan használható a média center PC-ben, smart TV készülékhez és a PS3®-cseteléshez .
A Speedlink márka mindig is a minőségi német termékekről volt híres. Habár a népszerűsége az utóbbi években s hónapokban némileg megkopott, de ez nem nyomott pecsétet a termékeire.

A Bluechiptől érkezett egy Speedlink multimédiás billentyűzet, ami első ránézésre furcsának tűnhet.



Mi van a dobozban?

  • Speedlink Multimédia billentyűzet
  • 2 db alkáli ceruzaelem (AAA)
  • USB port
Tulajdonságok:
  • Vezeték nélküli PC-billentyűzet
  • Precíz trackball (1.000 dpi) És gombok a kényelmes egérvezérléshez
  • Max. 10m-es hatótávolság a megbízható 2,4GHz-es vezeték nélküli megoldással
  • 10 kiegészítő gomb nagyszámú multimédia-funkcióval
  • 12 duplán kiosztott funkcióbillentyű a Windows®- és média center vezérléshez
  • Ultrakompakt, jó fogású dizájn az egyszerre, csuklóból végzett egér- és billentyűzet-vezérléshez
  • Komfortosan csekély súly: alig 180g
  • Ideális média center PC-hez, smart TV-hez (kompatibilitás eszközfüggő) és cseteléshez a PS3®-on át
  • Nano USB vevő, egyszerűen a billentyűzetbe rakható
  • Gumírozott, kellemes tapintású felület
  • Be-/ki-kapcsoló és áramtakarékos mód a hosszú futamidőhöz
  • Működtető program nélküli telepítés
  • Elemekkel együtt (2 × AAA)
  • Méretek: 163 × 110 × 31 mm (szélesség × mélység × magasság)


A billentyűzet anyaga kellemes tapintású műanyag. Nem recseg, nem zörög, nem csattog. Az illesztéseknél sem látható semmiféle összeszerelési baki. A keyboard úgy simul a kézbe, akár egy kézi konzol gép. A kezünkben tartva meglepően kényelmes és még írni is jó vele. Egyetlen negatívum, hogy nagyon szereti a porszemcséket magához vonzani. Ahogy a fenti képen is látható, 10 perccel a csomag felbontása után, már nagyon poros volt. Pedig nem porszívóztunk és szőnyeget sem csapkodtunk a háttérbe. De egy jól használható eszköznél, ez legyen a legnagyobb problémánk.



A hátoldalán található 2 darab gomb, ami az egér jobb s bal klikk gombja. Pontosan a mutató ujjunk fekszik rá, és egy hangyányit ki is emelkedik az eszköz burkolatából, így biztosan mindig helyesen tudunk kattintani vele.
Az eszközhöz semmiféle driver vagy szoftver nem szükséges. Csatlakoztatás után bekapcsoljuk és pár másodperc múlva tudjuk is használni. Van rajta dedikált Windows gomb, és egy Media Center gomb is, aminek a megnyomásával rögtön a Windows Media Center nyílik meg.



A billentyűzet hatótávolsága 10 méter. Bár én elmentem vele 22 métert és még simán működött. Akadályok nem voltak előtte. A Windows 8 kezelése is könnyebb vele egy hajszállal, hiszen, ha a Windows gombot nyomjuk meg, akkor rögtön a Kezdőképernyőre dob minket. Ha a vissza gombra nyomunk, akkor visszadob az asztalra. Persze ezek csak kényelmi funkciók, hiszen az ágyban fekve berakni egy új filmet vagy zenét a lejátszóba, minden pénzt megér egy hosszú nap után.

Különös jó pont jár neki az energiagazdálkodásért. Nem szívja az elemet, ha nincs használva. 3 perc után kikapcsolt, de egy gomb (bármely gomb) megnyomásával felébreszthető az eszköz.

Trackball:

A trackball egy kis műanyag golyó, aminek első tapintásra eléggé olcsó érzete van. Mintha egy golyós játékból rakták volna bele, amit a búcsúban is tudunk lőni 2 pálcikán. Természetesen az alkatrész nagyon jól van illesztve, és meglepően pontos és gyors. Akik annak idején a Lenovo gépeken használtak trackball-t azoknak nem lesz furcsa a működtetése. Viszont mindenképp szokni kell a gyors irányítást. 

Összegzés:

Az eszköz kiváló társ lehet azoknak akik szeretik kényelmesen irányítani a gépet vagy a konzolt s TV-t. Érződik a minőség, ahogy már a Speedlink termékeitől megszoktuk.  Sajnos ahogy a képeken is látható a billentyűzet angol kiosztású és csak 1 év garancia jár hozzá, ami kevés, az árához képest. Alkalmas segítség lehet még a beteg, ágyhoz kötött betegeknek, akiknek nincs lehetőségük másképp irányítani a számítógépük vagy egyéb eszközüket. És habár a billentyűzet "multimédia" néven fut, ettől eltekintve minden feladat elvégezhető vele egy Windows rendszer alatt. Még a játékok irányítása is lehetséges, de kényelmetlen a pici gombok miatt. De persze nem is erre hivatott.

Habár a billentyűzet inkább Windows operációs rendszerekhez készült, nálam simán működött minden funkciója Ubuntu alatt is, és Lion alatt is. 

Köszönjük a Bluechipnek!