powered by www.bluechip.hu

Minden amit az iPhone 6-ról tudni akartál

Hírek, pletykák, megjelenési dátum, kijelző, funkciók ésatöbbi.

by Zulu
2013. April 04. 13:02
A techsite-ok és az almafanok jelenleg egyik legjobban várt kütyüje a nemes egyszerűséggel csak iPhone 6-ra (vagy iPhone 5S-re) keresztelt okostelefon, az Apple újabb nagy dobása. A készülékről egyelőre nem sok mindent tudni, hivatalos bejelentés nincs is, de egyes forrásokra és kiszivárgott információkra alapozva azért ezt-azt össze lehet szedni a netről.


Az egyik ilyen dolog, hogy rögtön két - netán három - verzió is érkezik majd az új telefonból, a régóta pletykált olcsó iPhone lehet az egyik ilyen készülék. A műanyag házzal érkező iEszköz mindenben a nagyobb testvér kisebb verziója lenne, így például az úgy áhított nagyobb kijelzőt sem kapná meg. Igen, ez a következő pletyka, hiszen az iPhone 6-ot sokan nagy kijelzővel tudják csak elképzelni, egyesek szerint ez az az irány, amiben az Apple-nek mindenképpen el kell mozdulnia, ezen a téren ugyanis látványos hátrányban vannak a konkurencia termékeihez képest. Belső forrásokra hivatkozva egyes oldalak odáig mentek, hogy meg is nevezték a Sharp IGZO 4,8 vagy 5 colos Retina+ kijelzőjét, mint lehetséges panelt a beszerelésre…

A külsőségek után jöjjenek a belső értékek, hiszen itt is újdonságok sora várható. Ilyen lehet az NFC használata, melyet már az iPhone 5-ben is elvártak az emberek. A rövid hatótávolságú adatcsere a jövő egyik útja lehet, hiszen reformálhatja a kártyás vásárlást, de üzleti területeken is hasznos lehet (belépőkártyák kiváltása pl.)


A szokásos nagyobb kamera, több mag, gyorsabb chip és hasonló triviális dolgok mellett még pletykálnak napelemes töltésről és hasonlóan eszement dolgokról, de sokan már annak is örülnének, ha csak 10%-kal is, de nőne az aksi kapacitása és nem egy napos üzemidővel lehetne számolni.

A következő nagy téma az új oprendszer, mely szintén csak egy számot kapott. Az iOS 7-nek külön cikket lehetne szentelni, de tényekről egyelőre itt sem beszélhetünk. A Wall Street Journal ugyan tegnap megszellőztette, hogy gőzerővel folynak a munkálatok és nyáron nagy bejelentés várható - állítólag teljesen átszabják az egész felületet, egyszerűbb és még letisztultabb dizájn várható, mint azt Jon Ivytől, az Apple külcsíngurujától el is várhatjuk...


Az iPhone 6-ot egyelőre még nem jelentették be, így csak találgatni lehet, hogy idén piacra dobja-e egyáltalán az Apple. A nyári WWDC mindenesetre egy jó kiindulópont, sokak szerint itt debütál az iPhone 5S, majd ezután 2014-ben érkezhet az iPhone 6. Hamarosan kiderül, mi természetesen itt leszünk és bemutatjuk majd a jövő telefonjait Nektek.