powered by www.bluechip.hu

A jelenlegi legerősebb grafikus kártya - MSI Radeon HD 7990

Kiemelkedő teljesítmény Afterburner mag-túlfeszültség támogatással

by Zulu
2013. April 24. 11:36
A vezető nemzetközi grafikus kárya gyártó MSI mindig is kulcsfontosságú szerepet tölt be a grafikus kártyák piacának versenyében. Rendszeresen magas elismerésben részesül a média és fogyasztók által az egész világon. A 7790 nyomában elindulva a mai napon bejelenti a Radeon HD 7990-t, ami jelen pillanatban a bolygónk legerősebb grafikus kártyája.


Amellett, hogy kihasználja a két legújabb 28nm-es GPU-t, a 7900 sorozat GCN architektúrán alapszik és az új kártya már 6GB nagy sebességű memóriával rendelkezik. A kártya rendkívüli tulajdonságai kielégítik az extrém játékosok és az üzleti, professzionális felhasználók igényeit is. Az MSI népszerű Afterburner segédprogramja teljes mértékben támogatja az új HD 7990 GPU túlfeszültséget, eltekintve attól, hogy a  központi frekvencia és feszültség is állítható, figyelemmel kísérhető végig a hőmérséklet és a memória kiszanáltság is. Az Afterburnerrel együtt használható az MSI erőteljes Kombustor benchmark segédprogramja is, amellyel egyszerűen tesztelhető a tuning stabilitása. Az AMD Exkluzív Eyefinity 2.0 Technológia támogatja a több képernyős kimenetet és egyben a játékosok számára a magával ragadó játékélményt, míg a legújabb DirectX 11.1 következő generációs megjelenítési szabványt támogat, ami annyit jelent, hogy az új grafikus kártya nagy teljesítményt nyújt és számos hasznos funkcióval is rendelkezik.



Duál 28 nm HD 7900 GPU-k extrém teljesítménnyel

Az AMD 28 nm-es eljárása biztosítja a nagy teljesítmény és az alacsony fogyasztás kettős előnyét, így a szállított teljesítmény messze meghaladja a korábbi termékek eredményeit. Az MSI HD7900 két 28nm-es HD 7900 GPU-val van szerelve a hihetetlen teljesítmény érdekében. Ezen kívül, az MSI HD 7990 hatalmas, 6GB memóriája lehetővé teszi a nagy felbontású grafikát még simábbá varázsolni és a nagyszámú renderelési feladatokat kezelni, kielégítve ezzel mind a játékosok, mind a szakmai, professzionális felhasználók igényeit.


Exkluzív MSI Afterburner: Túlhajtás GPU frekvencia és feszültség módosítással

Az MSI Afterburner tuning segédprogram mindig is népszerű volt a média képviselői, a játékosok és a tuningolók körében is. A teljes grafikus kártya támogatás valamint a folyamatos frissítések teszik az Afterburnert a legjobb grafikai programmá, amit a versenytársak nem tudnak felülmúlni. Az Afterburner lehetővé teszi a kártya alapvető funkcióinak, ill. a frekvencia és feszültség módosításait és a fejlett ventilátorok sebesség ellenőrzését, különböző értékeket és többszörös konfigurációs beállításokat követve. A játékosok most még a Predator nevű videó rögzítő szoftvert is használhatják a játékon belüli történések rögzítésére és megosztására, továbbá feltöltésére pl. YouTube csatornára. Továbbá a nagy teljesítményű és teljesen ingyenes Kombustor videókártya benchmark segédprogram lehetővé teszi a gyors stabilitási vizsgálatokat és egyértelműen a grafikus kártya teljesítményét mutatják.


AMD Eyefinity 2.0 Multiple Display Technológia

Az MSI HD 7990 támogatja az AMD Eyefinity exkluzív 2.0 többszörös kimenet technológiát. Négy mini DisplayPort 1.2 kimeneti csatlakozón keresztül egy kártyához akár öt kijelzőt is csatolhatunk egyidejűleg, teljes mértékben támogatva a 4K ultra nagy felbontású videókat is. A szélesebb képernyő nem csak a szakemberek termelékenységét, de a játékosok részére még jobb, magával ragadó  vizuális élményt is nyújt. A DisplayPort 1.2 támogatja a 3D videó kimenetet és a 7.1 csatornás veszteségmentes TrueHD és DTS-HD hangot is. Az MSI HD 7990 teljes mértékben támogatja a DirectX 11.1 és OpenGL 4.2 következő generációs renderelési előírásokat, így a játékosok megtapasztalhatják az eddig leginkább lenyűgöző és valósághű játékok hatásait.


Javított stabilitású Solid State kondenzátorok

Az MSI HD 7990 grafikus kártya szilárdtest kondenzátorokat használ, hogy a tantál mag hosszas használat mellett, még nagy terhelés esetén is rendkívüli stabilitást biztosítson. 10 éves élettartamukkal a felhasználók nyugodtak lehetnek, hogy MSI grafikus kártyájuk nem okoz csalódást, nem omlik össze, nem keletkezik késedelem a túlmelegedéstől és évekig a legjobb számítástechnikai élményt élvezhetik.

Műszaki adatok

  • Name: R7990-6GD5
  • GPU: AMD Radeon HD 7990 "Malta"
  • Processors: 2x 2048
  • Core Clock / Boost Clock: 950 MHz / 1000 MHz
  • Memory: 6GB GDDR5, 384 bits
  • Memory Speed: 6 GHz
  • TDP an Dimensions: <375 W, 304x106x38mm
  • Overclocking: MSI Afterburner, GPU Voltage, GPU Frequency