powered by www.bluechip.hu

Blizzard Fail: Gold duplikáció

Gold duplikáció az Amerikai szerveren. Szarvashiba a Blizzard -tól.

by Morzan
2013. May 12. 17:45
Az 1.0.8 -as patch feltöltésével, az amerikai szerveren egy új bug jelent meg - gold duplikáció. A hibát már javították, de nézzük csak meg, hogy milyen szarvas hibát vétett a Blizzard - továbbá, hogy milyen következményei lettek és lesznek.

Az 1.0.8 -as patch feltöltésével a Blizzard figyelmét elkerülte egy hatalmas nagy hiba, amire a játékosok elég hamar felfigyeltek, majd ki is használták azt. A játékban szerezhető goldot többszörözték és ennek köszönhetően szépen összedőlt egy perc alatt az amerikai szerver gazdasága. Az itemek elértéktelenedtek, hiszen mindenki erősen megszedte magát.

A szerver nyitás után, ha az RMAH -ba goldot raktunk fel, majd rányomtunk a "Cancel" gombra, akkor a játék a gold 3x -át adta vissza. Így percek alatt milliárdokat lehetett szerezni. Ezek a játékos felvásárolták a milliárdos itemeket, ugyan ennyi értékben gemeket. Ennek hatására az AH -ban lévő itemek ára az egekbe emelkedett.

Ezek után a játékosok nagy része magától értetődőnek gondolta, hogy a Blizzard majd egy rollback -et csinál, hiszen ez így nem lesz rendben. Viszont ez nem valósult meg, helyette bannolják azokat, akik visszaéltek a hibával.

  • Nem lesz rollback a szervereken. Ha nem használtad ki a bugot, akkor a karaktereid biztonságban vannak.
  • A gold duplikáció csak és kizárólag az Amerikai szerveren jelent meg, miután az v1.08 -as patch éléssé vált. 
  • Blizzard azt állítja, hogy egy néhány játékos szerzett előnyt az expolitból. Őket bannolni fogják a szerverekről. 
  • A kérdés szerintem egyértelmű. Hogy lehet, hogy egy ekkora hibát nem észleltek? Több hét PTR teszt során ennek valahogy a felszínre kellett volna kerüljön. Vajon az összes duplikált goldot sikerült eltüntetniük?

    Egy pár napig az Amerikai szerveren offline volt az Aukciós Ház, de a hétvége folyamán újra beindították, és persze a hibát javították. A fejlesztők elmondása szerint egy kód hiba volt, ami akkor keletkezett mikor a legkisebb vásárolhat gold mennyiséget, ami 1 millió volt - átállították 10 millóra. Akik kihasználták a bugot, azokat egyesével bannolták, vagy visszaállították a fiókot az incidens előttire.